Barista Moniek Smit naar Doppio

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken.

Espressobar

Smit begon haar koffiecarrière als barista in 2001 bij een espressobar in Haarlem. Vervolgens werkte ze bij start up MobiCcino en begon ze haar eigen bedrijf Barista Company. Als één van de eerste barista’s in Nederland kreeg ze de kans om honderden koffietrainingen te geven en een sterk netwerk in de branche op te bouwen. De afgelopen jaren werkte Smit zelfstandig als adviseur en coach voor ondernemers in de koffiemarkt en als marketeer onder de vlag van Smit Prins Amsterdam Agency. Naast haar werk voor Doppio Espresso zal Smit actief blijven als adviseur voor projecten in de koffiemarkt.

Smit: “Ik heb in mijn werk voor multinationals en voor eenpitters mogen werken. Ik heb duizenden mensen mogen trainen en nog veel meer cappuccino’s mogen serveren. Ik heb veel geleerd en ervaren en weet waar ik goed in ben en ook wat mij energie geeft. Bij Doppio Espresso kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten, voor de organisatie en de franchisenemers en hun teams. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Doppio Espresso werd in 2007 door Peter van Eijl en Jonathan Teoh gestart in Groningen. Inmiddels zijn er 33 vestigingen in Nederland en blijft de onderneming groeien. De formule won verschillende awards van o.a. De AD Koffietest, Misset Koffie Top 100, Allegra European Coffee Awards.

Blij

Michiel Plazier namens Doppio Espresso: “Wij zijn heel blij met de komst van Moniek. Met al haar ervaring en kennis zijn wij er van overtuigd dat ze een zeer waardevolle bijdrage gaat leveren in het nog verder verbeteren van onze producten en dienstverlening. Met het ondersteunen van onze franchisenemers zal Moniek met haar ervaring als ondernemer een gesprekspartner van niveau zijn zodoende er ruimte wordt gecreëerd om te excelleren. We kijken uit naar een zeer plezierige samenwerking!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Achtergronden Culinair
Hier kun je dineren in een boomhut

Op het landgoed van hotel Kapellerput in Heeze staat sinds 2010 een luxe boomhut voor bruiloften en bijeenkomsten. Om het 10-jarig bestaan van de KABAN te vieren is deze zomer het terras van de boomhut omgetoverd tot een unieke dinerlocatie op 6 meter hoogte. “De KABAN Experience is een bij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: