Barista Moniek Smit naar Doppio

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken.

Espressobar

Smit begon haar koffiecarrière als barista in 2001 bij een espressobar in Haarlem. Vervolgens werkte ze bij start up MobiCcino en begon ze haar eigen bedrijf Barista Company. Als één van de eerste barista’s in Nederland kreeg ze de kans om honderden koffietrainingen te geven en een sterk netwerk in de branche op te bouwen. De afgelopen jaren werkte Smit zelfstandig als adviseur en coach voor ondernemers in de koffiemarkt en als marketeer onder de vlag van Smit Prins Amsterdam Agency. Naast haar werk voor Doppio Espresso zal Smit actief blijven als adviseur voor projecten in de koffiemarkt.

Smit: “Ik heb in mijn werk voor multinationals en voor eenpitters mogen werken. Ik heb duizenden mensen mogen trainen en nog veel meer cappuccino’s mogen serveren. Ik heb veel geleerd en ervaren en weet waar ik goed in ben en ook wat mij energie geeft. Bij Doppio Espresso kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten, voor de organisatie en de franchisenemers en hun teams. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Doppio Espresso werd in 2007 door Peter van Eijl en Jonathan Teoh gestart in Groningen. Inmiddels zijn er 33 vestigingen in Nederland en blijft de onderneming groeien. De formule won verschillende awards van o.a. De AD Koffietest, Misset Koffie Top 100, Allegra European Coffee Awards.

Blij

Michiel Plazier namens Doppio Espresso: “Wij zijn heel blij met de komst van Moniek. Met al haar ervaring en kennis zijn wij er van overtuigd dat ze een zeer waardevolle bijdrage gaat leveren in het nog verder verbeteren van onze producten en dienstverlening. Met het ondersteunen van onze franchisenemers zal Moniek met haar ervaring als ondernemer een gesprekspartner van niveau zijn zodoende er ruimte wordt gecreëerd om te excelleren. We kijken uit naar een zeer plezierige samenwerking!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: