Barista Moniek Smit naar Doppio

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken.

Espressobar

Smit begon haar koffiecarrière als barista in 2001 bij een espressobar in Haarlem. Vervolgens werkte ze bij start up MobiCcino en begon ze haar eigen bedrijf Barista Company. Als één van de eerste barista’s in Nederland kreeg ze de kans om honderden koffietrainingen te geven en een sterk netwerk in de branche op te bouwen. De afgelopen jaren werkte Smit zelfstandig als adviseur en coach voor ondernemers in de koffiemarkt en als marketeer onder de vlag van Smit Prins Amsterdam Agency. Naast haar werk voor Doppio Espresso zal Smit actief blijven als adviseur voor projecten in de koffiemarkt.

Smit: “Ik heb in mijn werk voor multinationals en voor eenpitters mogen werken. Ik heb duizenden mensen mogen trainen en nog veel meer cappuccino’s mogen serveren. Ik heb veel geleerd en ervaren en weet waar ik goed in ben en ook wat mij energie geeft. Bij Doppio Espresso kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten, voor de organisatie en de franchisenemers en hun teams. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Doppio Espresso werd in 2007 door Peter van Eijl en Jonathan Teoh gestart in Groningen. Inmiddels zijn er 33 vestigingen in Nederland en blijft de onderneming groeien. De formule won verschillende awards van o.a. De AD Koffietest, Misset Koffie Top 100, Allegra European Coffee Awards.

Blij

Michiel Plazier namens Doppio Espresso: “Wij zijn heel blij met de komst van Moniek. Met al haar ervaring en kennis zijn wij er van overtuigd dat ze een zeer waardevolle bijdrage gaat leveren in het nog verder verbeteren van onze producten en dienstverlening. Met het ondersteunen van onze franchisenemers zal Moniek met haar ervaring als ondernemer een gesprekspartner van niveau zijn zodoende er ruimte wordt gecreëerd om te excelleren. We kijken uit naar een zeer plezierige samenwerking!”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: