BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

24 april 2018 | Thijs Jacobs

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to earth gerechten, goede koffie, lokale biertjes en cocktails.

Plant based & vegan friendly

BACKYARD serveert tijdens ontbijt, lunch, brunch en diner heerlijke gerechten gebaseerd op het plant based-concept: verse, plantaardige ingrediënten zonder onnodige toevoeging. BACKYARD wilt haar gasten kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn. 80% van de kaart is vegan. Denk bijvoorbeeld aan een broodje Not Pulled Chicken”, of plantaardige Shakshuka met tofu en black salt. Ook staan er toegankelijke gerechten als een vegan burger garden salads op het menu.

Een van BACKYARD’s signature dishes is een rijkgevulde sharing platter: een schaal vol heerlijke hapjes om te delen, bijvoorbeeld met kruidige curries uit India, of vol met salsa's, guacamole en bonen uit de Mexicaanse keuken. Alles wordt op smaak gebracht met verse kruiden vol rijke smaken. Toch graag een eitje, stukje bacon of geitenkaas bij je gerecht? Geen probleem! Voor non-vegans staan bij BACKYARD een aantal add-ons op het menu. Naast lekkere cocktails, wijntjes en lokale biertjes kan ook typisch Rotterdamse koffie bij BACKYARD niet ontbreken. Wiwi & Yunlai werkten daarom samen met Giraffe Coffee aan een speciale BACKYARD-blend, die zowel voor espresso’s als filterkoffie heerlijk is.
 

BACKYARD’s visie

Vegan eten is booming! De huidige maatschappij wilt steeds meer de mogelijkheid hebben om bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding. Uit gezondheidsoverwegingen, maar ook vanwege ethische overtuigingen en om het milieu te sparen. Het kwantitatief rijke, maar relatief kwalitatief schrale voedselaanbod in de horeca strookt hier niet voldoende mee. Plantaardig eten heeft allang niet meer het imago van de stoffige geitenwollensokken van jaren terug, ook de horeca moet hierin gehoor geven. BACKYARD speelt hierop in door gezondere, toegankelijke alternatieven te bieden in een moderne urban huiskamersetting. Vers bereid, zonder onnodige toevoegingen. BACKYARD gelooft in een positieve benadering van het maken bewuste keuzes. Dierlijke producten zullen daarom spaarzaam en als toevoeging aan gerechten verkrijgbaar zijn, het accent ligt op het consumeren van zoveel mogelijk plantaardige producten.
 

Green space

In verschillende areas van het duurzaam verbouwde pand ervaar je de echte BACKYARD-vibe. De industriële uitstraling is verrijkt met gezellige zithoekjes vol planten, vintage en custom made meubels. Zo zijn er verschillende ruimtes gecreëerd voor een cocktailtje om te loungen, om een hapje te eten onder een hemel van lichtjes, te studeren of om lekker te chillen op de 7 meter lange fluwelen bank. Uiteraard is alles ingericht met een rauw Rotterdams randje. Eye catcher is de grote, speciaal ontworpen boom van gerecycled hout. Tevens is er een speciale creative space die is af te huren voor een borrel met collega’s, yoga-lessen, een backyard party of evenement. Daarnaast is er een afgesloten meetingroom voor vergaderingen, presentaties en workshops. Bij mooi weer kun je ook op het zonnige terras genieten van de keuken van BACKYARD.

Yunlai & Wiwi: Wij geloven dat de tijd nu rijp is voor vernieuwende concepten. Rotterdam is niet voor niets bekroond tot nummer vijf in de ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet. Vorig jaar schreef CNN over “Rotterdam Europe’s new capital of cool”. Deze ‘capital of cool’ is klaar voor een feel good, duurzaam, innovatief, all day concept van internationale allure zonder de nuchterheid van Rotterdam te verliezen. BACKYARD beantwoordt de vraag van de hedendaagse Rotterdammer, de bewuste eter en de globetrotter die van nieuwe concepten wilt proeven. “

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: