BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

24 april 2018 | Thijs Jacobs

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to earth gerechten, goede koffie, lokale biertjes en cocktails.

Plant based & vegan friendly

BACKYARD serveert tijdens ontbijt, lunch, brunch en diner heerlijke gerechten gebaseerd op het plant based-concept: verse, plantaardige ingrediënten zonder onnodige toevoeging. BACKYARD wilt haar gasten kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn. 80% van de kaart is vegan. Denk bijvoorbeeld aan een broodje Not Pulled Chicken”, of plantaardige Shakshuka met tofu en black salt. Ook staan er toegankelijke gerechten als een vegan burger garden salads op het menu.

Een van BACKYARD’s signature dishes is een rijkgevulde sharing platter: een schaal vol heerlijke hapjes om te delen, bijvoorbeeld met kruidige curries uit India, of vol met salsa's, guacamole en bonen uit de Mexicaanse keuken. Alles wordt op smaak gebracht met verse kruiden vol rijke smaken. Toch graag een eitje, stukje bacon of geitenkaas bij je gerecht? Geen probleem! Voor non-vegans staan bij BACKYARD een aantal add-ons op het menu. Naast lekkere cocktails, wijntjes en lokale biertjes kan ook typisch Rotterdamse koffie bij BACKYARD niet ontbreken. Wiwi & Yunlai werkten daarom samen met Giraffe Coffee aan een speciale BACKYARD-blend, die zowel voor espresso’s als filterkoffie heerlijk is.
 

BACKYARD’s visie

Vegan eten is booming! De huidige maatschappij wilt steeds meer de mogelijkheid hebben om bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding. Uit gezondheidsoverwegingen, maar ook vanwege ethische overtuigingen en om het milieu te sparen. Het kwantitatief rijke, maar relatief kwalitatief schrale voedselaanbod in de horeca strookt hier niet voldoende mee. Plantaardig eten heeft allang niet meer het imago van de stoffige geitenwollensokken van jaren terug, ook de horeca moet hierin gehoor geven. BACKYARD speelt hierop in door gezondere, toegankelijke alternatieven te bieden in een moderne urban huiskamersetting. Vers bereid, zonder onnodige toevoegingen. BACKYARD gelooft in een positieve benadering van het maken bewuste keuzes. Dierlijke producten zullen daarom spaarzaam en als toevoeging aan gerechten verkrijgbaar zijn, het accent ligt op het consumeren van zoveel mogelijk plantaardige producten.
 

Green space

In verschillende areas van het duurzaam verbouwde pand ervaar je de echte BACKYARD-vibe. De industriële uitstraling is verrijkt met gezellige zithoekjes vol planten, vintage en custom made meubels. Zo zijn er verschillende ruimtes gecreëerd voor een cocktailtje om te loungen, om een hapje te eten onder een hemel van lichtjes, te studeren of om lekker te chillen op de 7 meter lange fluwelen bank. Uiteraard is alles ingericht met een rauw Rotterdams randje. Eye catcher is de grote, speciaal ontworpen boom van gerecycled hout. Tevens is er een speciale creative space die is af te huren voor een borrel met collega’s, yoga-lessen, een backyard party of evenement. Daarnaast is er een afgesloten meetingroom voor vergaderingen, presentaties en workshops. Bij mooi weer kun je ook op het zonnige terras genieten van de keuken van BACKYARD.

Yunlai & Wiwi: Wij geloven dat de tijd nu rijp is voor vernieuwende concepten. Rotterdam is niet voor niets bekroond tot nummer vijf in de ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet. Vorig jaar schreef CNN over “Rotterdam Europe’s new capital of cool”. Deze ‘capital of cool’ is klaar voor een feel good, duurzaam, innovatief, all day concept van internationale allure zonder de nuchterheid van Rotterdam te verliezen. BACKYARD beantwoordt de vraag van de hedendaagse Rotterdammer, de bewuste eter en de globetrotter die van nieuwe concepten wilt proeven. “

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
De Beren blijft maar openen, nu in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Food Bezorgen
PostNL breidt foodbezorging uit naar ochtend 

PostNL breidt deze week zijn foodnetwerk uit en bezorgt ook in de ochtend boodschappen, maaltijdboxen en andere verse voedselproducten. De online foodmarkt groeit en met name zakelijke klanten willen ook in de ochtend leveren of beleverd worden. Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL levere...

Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

Achtergronden Fastservice
Bas Holshuijsen verlaat FFC

Na een samenwerking van zes jaar gaat algemeen directeur Bas Holshuijsen Franchise Friendly Concepts (FFC) verlaten. Holshuijsen neemt in goed overleg afscheid van het formulehuis van Kwalitaria en Délifrance wegens een koerswijziging van de organisatie. Integratie Délifrance Ant...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Laatst waren wij een dagje op pad met de fiets. Aan het einde van de middag besloten we om toch een hapje te gaan eten in plaats van thuis de keukensloof aan te trekken. We raadpleegden Google en vonden al snel een restaurant dat pakweg 2 kilometer verderop lag. Uit de zoekopdracht bleek dat ze prim...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: