BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

24 april 2018 | Thijs Jacobs

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to earth gerechten, goede koffie, lokale biertjes en cocktails.

Plant based & vegan friendly

BACKYARD serveert tijdens ontbijt, lunch, brunch en diner heerlijke gerechten gebaseerd op het plant based-concept: verse, plantaardige ingrediënten zonder onnodige toevoeging. BACKYARD wilt haar gasten kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn. 80% van de kaart is vegan. Denk bijvoorbeeld aan een broodje Not Pulled Chicken”, of plantaardige Shakshuka met tofu en black salt. Ook staan er toegankelijke gerechten als een vegan burger garden salads op het menu.

Een van BACKYARD’s signature dishes is een rijkgevulde sharing platter: een schaal vol heerlijke hapjes om te delen, bijvoorbeeld met kruidige curries uit India, of vol met salsa's, guacamole en bonen uit de Mexicaanse keuken. Alles wordt op smaak gebracht met verse kruiden vol rijke smaken. Toch graag een eitje, stukje bacon of geitenkaas bij je gerecht? Geen probleem! Voor non-vegans staan bij BACKYARD een aantal add-ons op het menu. Naast lekkere cocktails, wijntjes en lokale biertjes kan ook typisch Rotterdamse koffie bij BACKYARD niet ontbreken. Wiwi & Yunlai werkten daarom samen met Giraffe Coffee aan een speciale BACKYARD-blend, die zowel voor espresso’s als filterkoffie heerlijk is.
 

BACKYARD’s visie

Vegan eten is booming! De huidige maatschappij wilt steeds meer de mogelijkheid hebben om bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding. Uit gezondheidsoverwegingen, maar ook vanwege ethische overtuigingen en om het milieu te sparen. Het kwantitatief rijke, maar relatief kwalitatief schrale voedselaanbod in de horeca strookt hier niet voldoende mee. Plantaardig eten heeft allang niet meer het imago van de stoffige geitenwollensokken van jaren terug, ook de horeca moet hierin gehoor geven. BACKYARD speelt hierop in door gezondere, toegankelijke alternatieven te bieden in een moderne urban huiskamersetting. Vers bereid, zonder onnodige toevoegingen. BACKYARD gelooft in een positieve benadering van het maken bewuste keuzes. Dierlijke producten zullen daarom spaarzaam en als toevoeging aan gerechten verkrijgbaar zijn, het accent ligt op het consumeren van zoveel mogelijk plantaardige producten.
 

Green space

In verschillende areas van het duurzaam verbouwde pand ervaar je de echte BACKYARD-vibe. De industriële uitstraling is verrijkt met gezellige zithoekjes vol planten, vintage en custom made meubels. Zo zijn er verschillende ruimtes gecreëerd voor een cocktailtje om te loungen, om een hapje te eten onder een hemel van lichtjes, te studeren of om lekker te chillen op de 7 meter lange fluwelen bank. Uiteraard is alles ingericht met een rauw Rotterdams randje. Eye catcher is de grote, speciaal ontworpen boom van gerecycled hout. Tevens is er een speciale creative space die is af te huren voor een borrel met collega’s, yoga-lessen, een backyard party of evenement. Daarnaast is er een afgesloten meetingroom voor vergaderingen, presentaties en workshops. Bij mooi weer kun je ook op het zonnige terras genieten van de keuken van BACKYARD.

Yunlai & Wiwi: Wij geloven dat de tijd nu rijp is voor vernieuwende concepten. Rotterdam is niet voor niets bekroond tot nummer vijf in de ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet. Vorig jaar schreef CNN over “Rotterdam Europe’s new capital of cool”. Deze ‘capital of cool’ is klaar voor een feel good, duurzaam, innovatief, all day concept van internationale allure zonder de nuchterheid van Rotterdam te verliezen. BACKYARD beantwoordt de vraag van de hedendaagse Rotterdammer, de bewuste eter en de globetrotter die van nieuwe concepten wilt proeven. “

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: