Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

4 augustus 2020 | Redactie

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn
ambitie; 10 nieuwe full service restaurants openen in 2 jaar.

“Drie jaar geleden kwam ik in aanraking met Wayback Burgers via een advertentie. Na een nadere kennismaking in de Verenigde Staten was ik verkocht door de kwaliteit van het product, de entourage en de service. In 2017 ben ik Master Franchisehouder van Wayback Burgers Nederland geworden en na een jaar keihard werken opende wij ons vlaggenschip in Breda in december 2018.”

Vooralsnog is Breda de eerste en enige vestiging op het vaste land van Europa. Maar daar wil Stefan Boers snel verandering in brengen. Boers: “Na de opening van Breda hebben wij gewerkt aan het gereed maken voor uitbreiding middels franchise. Dit had nog enige voet in de aarde! Inmiddels kan ik met trots zeggen dat onze operatie gereed is voor uitbreiding. Zowel de inkoop, de logistiek en de franchise back office staan klaar voor grootschalige uitbreiding in Nederland en naar andere Europese landen.”

De door Wayback Burgers Nederland ontwikkelde producten, learnings en expertise worden nu al gebruikt in Ierland, Marokko en andere Wayback Burgers locaties in 36 landen over de wereld, maar binnen Europa ligt de markt hier nog volledig voor open. “Een fantastische kans waar wij graag op inspringen!” zegt Boers.

Ondanks de onstuimige economie is Boers er van overtuigd dat dit hét moment om de uitbreiding vorm te geven. Boers: “De bankencrisis van 2008 heeft laten zien dat burger concepten redelijk recessie-resistent zijn door hun toegankelijke en betaalbare aanbod. Daarnaast is de vraag naar kwaliteitsburgers in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Daar ligt dan ook ons onderscheidend vermogen ten opzichte van andere quick service burger concepten.”

Sinds juli 2020 is Daniëlle Leeman aan boord gekomen als Chief Commercial Officer om de gestelde ambitie te realiseren. Boers: “Daniëlle heeft een sterke commerciële achtergrond en de juiste energie en passie voor Wayback Burgers om de groei te realiseren. Zij zal met name de sales en marketing strategie verder uitzetten en de juiste franchisenemers aanhaken bij de juiste locaties. Wij staan te springen om Wayback Burgers met nieuwe franchisenemers en andere partners uit te rollen in Nederland” ,sluit Boers af.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: