44 nieuwe adressen in MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2018

9 november 2017 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van deze gids hebben de inspecteurs opnieuw heel wat lievelingsadressen verzameld.

De gids geniet elk jaar van een steeds grotere populariteit. “Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot e?e?n menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand”, aldus Michael ELLIS, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen.

Lunchrestaurant en take-away

De 23 nieuwe adressen die de Belgische selectie rijk is, tonen aan dat restaurateurs diverse concepten aanbieden om hun gasten zo goed mogelijk te bedienen. Neem nu Tou.Gou (Brugge), een lunchrestaurant dat eveneens meeneemgerechten aanbiedt. Faraya (Wemmel) pakt dan weer uit met een authentieke Libanese keuken, en in het weekend ook met een rijkelijk buffet. Om lekker eten te sharen moet men bij Schnitzel (Antwerpen) zijn, waar kleine bordjes met verzorgde gerechten op tafel komen.

Sharing 

Nederland krijgt er in deze 2018-editie 20 bedrijven bij. Sharing is er goed ingeburgerd, dat tonen de heerlijke gastrotapas van Valenzia by Zarzo (Eindhoven) aan. Ron Blaauw neemt zijn gasten bij Ron Gastrobar Paris (Amsterdam) mee naar het traditionele Parijs, met klassiekers die hij toch steeds zijn eigen touch weet te geven. Gym & Gin (Kralingen) verwent zijn gasten van ’s ochtends tot ’s avonds met ware smaakbommetjes die de creatieve stempel van de chef dragen.

Met K Restaurant (Huldange) heeft het Groothertogdom Luxemburg er e?e?n Bib Gourmand bij. In dit grote etablissement hebben de verschillende eetzalen een eigen ambiance. De uitgebreide kaart – van klassiek tot meer bewerkt – zorgt voor keuze te over.

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf 23 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

In deze editie vindt u:

168 restaurants in Belgie?, waarvan 23 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg, waarvan 1 nieuw;
135 restaurants in Nederland, waarvan 20 nieuwe.

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

Presentatie MICHELIN gids 2018 Belgie? en Luxemburg: maandag 20 november 2017 Presentatie MICHELIN gids 2018 Nederland: maandag 11 december 2017

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: