1 op de 5 Nederlanders is bereid meer dan €100 te betalen voor kerstdiner

17 december 2018 | Thijs Jacobs

Kerst staat voor de deur en zoals elk jaar vormen lekker eten en gezellig rond de tafel met familie, vrienden en collega's de rode draad tijdens de feestdagen. Volgens restaurant reserveringsplatform IENS viert dit jaar ruim de helft van de respondenten* in Nederland de kerstdagen in een restaurant, 30% meer in vergelijking met 2017. De favoriete dag om buiten de deur te eten is kerstavond, volgens de helft van de respondenten.

Ook in andere Europese landen zoals Italië (70%) en Portugal (58%) ruilt men het urenlang zwoegen in de keuken, met plezier in voor een diner in een goed restaurant op kerstavond.  

Nederlanders geven meer uit aan kerstdiner dan andere Europeanen

Volgens de TheFork-studie zijn de Nederlandse IENS-gebruikers van plan om niet meer dan €45 euro uit te geven aan hun kerstdiner. De Spanjaarden en Italianen zijn tussen de €25 en €45 kwijt aan een maaltijd tijdens de feestdagen. Alleen de Portugezen geven aan minder dan €25 te willen betalen.

Uit eten in een toprestaurant

Voor deze speciale gelegenheid geeft twee op de drie van de ondervraagden in Nederland de voorkeur aan een speciaal ontwikkeld kerstmenu. Vier op de tien respondenten geeft aan te dineren bij hun favoriet. De rest gaat bij een hoger segment (42%) of het absolute topsegment (19%) uit eten.

*De studie werd in november uitgevoerd onder gebruikers van TheFork in Spanje, Italië, Portugal en Nederland en behaalde meer dan 1.000 reacties. Het onderwerp in de studie was de gastronomische plannen voor Kerstmis, met de nadruk op:

• De feesten in restaurants in deze periode
• Het budget voor maaltijden en groepsdiners met Kerstmis
• Het type restaurant dat is gekozen om dit soort lunches en diners te houden
• De viering van de vakantie in een restaurant

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: