U heeft gezocht op : bezorgen

22 september 2020 Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

3 september 2020 Nice 'n Easy
Ecologische footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de regio''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel van de gebruikte producten zelf, wat een positieve invloed heeft op de ecologische footprint. Een dergelijk restaurant vinden we in De Heurne, een dorp...

21 augustus 2020 Economie Bezorgen
Domino's Pizza tijdens corona: 2000 banen erbij in Nederland

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza Benelux publiceerde deze week haar jaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +5,1% tot €749,1m (+2,8% SSS) en een EBITDA €50.6m (- 1,5%). Domino’s Europa no...

31 juli 2020 Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

15 juli 2020 Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

15 juli 2020 Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

3 juli 2020 Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

30 juni 2020 Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

30 juni 2020 Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

26 juni 2020 Achtergronden
Domino’s test pizzabezorging met drone op het strand van Zandvoort

Meebewegen in het nieuwe normaal zorgt ook voor meer flexibiliteit in de maaltijdbezorging. Het aantal bezorgbestellingen groeide de afgelopen maanden naar boven de 80%. Ook ziet pizzaketen Domino’s een stijgende populariteit om op alternatieve plekken te eten. Niet meer thuis, op werk of in e...

22 juni 2020 Bezorgen
Hartig.nl bezorgt bedrijven LUNCH in a BOX

Het ‘Fresh Coffee & Best Sandwich’ concept Hartig.nl heeft in de coronacrisis niet stilgezeten. Meteen na de lockdown besloot het bedrijf uit Amersfoort om haar activiteiten uit te breiden met een ‘intelligente lunch-bezorg-service’. De bezorgservice richt zich op de gezo...

4 juni 2020 Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

29 mei 2020 Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

29 mei 2020 Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

11 mei 2020 Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN geeft uitleg: wat mag wel, wat mag niet per 1 juni?

Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekend dat de horeca met ingang van 1 juni 2020, mits het coronavirus voldoende onder controle is, gedeeltelijk weer open mag. Wat zijn de voorwaarden? Met welke beperkingen hebben we te maken? Wat mag er binnen? En wat zij...

6 mei 2020 Opening Fastservice
Kwalitaria opent nieuwe vestiging in Zeist

De opening hadden ondernemers Cau en Tuyen van Nguyen zich ongetwijfeld anders voorgesteld, zo midden in de coronacrisis. Toch openen ze vandaag met trots de deuren van Kwalitaria De Clomp in het gelijknamige winkelcentrum in Zeist. Het zitgedeelte van het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ...

6 mei 2020 Economie Coronacrisis
Meeste lunchroomondernemers denken de coronacrisis te overleven

De coronacrisis duurt voort. Het grootste deel van de bevolking heeft begrip voor de maatregelen, zo ook bij de horecaondernemers. Het is even doorbijten, maar uit ons onderzoek onder eigenaren van lunchrooms en dagzaken blijkt dat bijna zeventig procent van (69,8 %) van hen verwacht de crisis te ov...

24 april 2020 Food Bezorgen
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

24 april 2020 Economie Coronacrisis
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa...

20 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Culinair genoegen: afhalen en bezorgen in coronatijd

Voor veel restaurants is de enige manier om het hoofd boven water te houden in deze tijd van coronacrisis het bezorgen en laten afhalen van eten. De grote restaurantketens gaan daar goed mee om en hebben dat al gauw weten in te richten. Toch zijn er nog veel restaurants, waaronder ook de hoog aanges...

20 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Bagels & Beans lanceert online bestellen

Om liefhebbers van bagels en koffie in deze tijd toch te kunnen bedienen heeft Bagels & Beans de digitale deuren van de bestelwebsite geopend: bestel.bagelsbeans.nl. Bagelfans kunnen weer genieten van hun dagelijkse dosis bagels, koffie en geluk, maar uiteraard wel in een aangepaste vorm. Bes...

15 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo breidt uit naar Hoofddorp

Vanaf vandaag is Deliveroo ook in Hoofddorp beschikbaar. Wie vanaf nu een maaltijd van zijn favoriete restaurant in Hoofddorp wil laten bezorgen, kan daarvoor bij Deliveroo terecht. Vanwege de huidige situatie, en op verzoek van restaurants, heeft het bedrijf besloten deze uitbreiding niet uit te st...

3 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

27 maart 2020 Opening
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

24 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go

Nederlandse horecabedrijven staan momenteel voor een grote uitdaging. Nu hun deuren gesloten zijn, kan de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen houvast bieden. Too Good To Go schiet te hulp en stelt vanaf nu hun platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. Zonder winstoogmerk. Met deze oplos...

17 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Dunkin’ lanceert eigen bezorgservice

Door de afgekondigde maatregelen voor de horeca omtrent het coronavirus heeft ook Dunkin’ voor een nog onbepaalde tijd al haar vestigingen moeten sluiten. De afgelopen dagen is er aan een oplossing gewerkt om Dunkin’s donutsfans toch te kunnen voorzien van onze zoete lekkernijen. Daarom ...

17 maart 2020 Events
Nationale Horecadag uitgesteld

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voor...

17 maart 2020 Achtergronden Ondernemen Coronacrisis
Tips voor Lunchrooms: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. In dit l...

17 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Honderden restaurants gaan nu bezorgen

Steeds meer restaurants gaan zich richten op het bezorgen van maaltijden, veel van die zaken doen dat voor het eerst, vanwege de coronacrisis en de genomen maatregelen. Thuisbezorgd.nl meldt dat de afgelopen dagen enkele honderden restaurants aansluiting bij het platform hebben gezocht. In de pr...

16 maart 2020 Achtergronden Coronacrisis
Corona-update: afhalen toch toegestaan

Op de website van Rijksoverheid is vanmiddag een update verschenen waarin staat dat zowel bezorgen als afhalen mogelijk is. Er bestond veel onduidelijkheid over de mogelijkheden tot bezorgen en afhalen binnen de horeca, na de getroffen maatregelen van gisteren. Aan die onduidelijkheid maakt de overh...

16 maart 2020 Achtergronden Coronacrisis
Coronavirus-update: afhalen mag onder voorwaarden, bezorgen ook toegestaan

Gisteren is het onvermijdelijke gebeurd: de horeca, en dan met name cafés en restaurants, moeten verplicht dichtblijven tot en met 6 april vanwege het coronavirus. Een belangrijke vraag was die met betrekking tot bezorgen en afhalen van eten en drinken. Het Ministerie van Volksgezondheid, Wel...

16 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Open brief Deliveroo-oprichter: "Veiligheid heeft topprioriteit"

In een open brief reageert de oprichter van Deliveroo, Will Shu, op de uitbraak van het coronavirus: "In het licht van de onzekerheid waar we allemaal mee te maken hebben sinds de uitbraak van COVID-19 (coronavirus), wilde ik je een rechtstreeks bericht sturen om je op de hoogte te stellen v...

15 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Thuisbezorgd blijft wel open

Thuisbezorgd.nl heeft begrepen dat de overheidsmaatregelen ter beperking van het coronavirus zijn bedoeld ter beperking van de bijeenkomst van groepen mensen. Het is daarom niet aannemelijk dat de eten-bestelsite zal worden gesloten, conform ook het overheidsbeleid in andere Europese landen. Th...

15 maart 2020 KHN Coronacrisis
Sluiting horeca een feit: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun

Vanmiddag heeft het kabinet bekend gemaakt dat niet alleen scholen dicht moeten maar dat ook eet- en drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten. Vanaf vandaag 18 uur moeten alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande sluiten. Door de nieuwe overheidsmaatregelen loopt het omzetver...

13 maart 2020 Bezorgen Achtergronden Coronacrisis
Ook eazie gaat contactloos bezorgen

Als derde grote restaurant- en bezorgformule bezorgt eazie vanaf vandaag alleen contactloos. Hierbij zet de medewerker de bestelling voor de deur en doet hij of zij enkele stappen achteruit na het aanbellen. Betalingen op de website en in het restaurant zijn uitsluitend contactloos mogelijk en beste...

13 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Thuisbezorgd levert zonder fysiek contact

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, begint met een contactloze levering voor alle restaurants op het platform, na de recente wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus. Als voorzorgsmaatregel in reactie op het Coronavirus, biedt Takeaway.com levering zonder fysiek...

12 maart 2020 Opening
Kwalitaria Dicky’s opent in Baarle-Nassau

Ondernemer John de Jong is geen onbekende in de regio, want onder de naam Dicky’s heeft hij al eerder een cafetaria in Baarle-Nassau gehad. Nu, een kleine 5 jaar later, is hij met Kwalitaria Dicky’s terug in zijn vertrouwde omgeving. John: “Na al die jaren komen de mensen nog steed...

9 maart 2020 Bezorgen Vega
Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rond...

9 maart 2020 Achtergronden Fastservice
Par Hasard maakt feestje rond de friteszak

Op donderdag 25 april aanstaande is het een jaar geleden dat friterie Par Hasard open ging in Alkmaar. Sindsdien is deze pal in het centrum gelegen vestiging een aanwinst voor de stad gebleken. Want anders dan bij de meeste friteszaken, combineert Par Hasard Alkmaar bourgondische gezelligheid en kla...

5 maart 2020 Awards Bezorgen
Takeaway.com tijdens BusinessBoost Live uitgeroepen tot snelste groeier

Takeaway.com heeft de Gouden Groeier Award gewonnen voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd uitgereikt tijdens de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Takeaway.com cre&e...

21 februari 2020 Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

20 februari 2020 Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

19 februari 2020 Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

3 februari 2020 Bezorgen Fastservice
Domino’s introduceert grootste pizza van het menu

Vanaf nu is de nieuwe Detroit-style pan pizza, genaamd de Dominator, verkrijgbaar bij Domino’s. De nieuwe rechthoekige pizza is gemaakt van vers deeg, heeft een luchtige bodem van maar liefst 4 cm, krokante korst en een gewicht van ongeveer 1,4 kilo. De Dominator is verkrijgbaar in twee smaakv...

24 januari 2020 Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

14 januari 2020 Economie Bezorgen
Takeaway.com: 56 procent meer bestellingen in vierde kwartaal van 2019 

Takeaway.com N.V. gaf een orderupdate uit voor het vierde kwartaal van 2019, waaruit blijkt dat er in totaal 56 procent meer werd besteld en Duitsland er met een plus van 137 procent duidelijk bovenuit steekt qua groei. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "Takeaway.com heeft in het vierde kwarta...

27 december 2019 Bezorgen Achtergronden
Nieuwjaarsdag blijkt nationale pizzadag

Niks uitbuiken, bákken! Op de eerste dag van het jaar mogen de pizzabakkers van Domino’s gelijk flink aan de slag. Nieuwjaarsdag is voor Domino’s traditiegetrouw één van de drukste dagen van het jaar. Naar verwachting worden er 100.000 pizza’s gebakken. De popu...

20 december 2019 Bezorgen
Takeaway.com werkt samen met McDonald's in Nederland

Takeaway.com, de toonaangevende online marktplaats voor voedselleveringen op het Europese vasteland en in Israël, versterkt de wereldwijde samenwerking met McDonald's met de huidige uitbreiding naar Nederland. Het eerste McDonald's restaurant dat McDelivery aanbiedt via Takeaway.com&...

19 december 2019 Bezorgen
Aantal virtuele restaurants groeit sterk in Nederland

Het was Deliveroo’s doel om eind 2019 vijftig virtual brands te hebben in Nederland en dat doel is behaald. Chicken Today uit Breda, onderdeel van Cafetaria Fine Food, is onlangs verwelkomd als vijftigste merk. Virtual brands, oftewel ‘digitale restaurants’ zijn restaurantmerken di...

11 december 2019 trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

5 december 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

7 november 2019 trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

9 oktober 2019 Bezorgen
Takeaway.com kreeg 87 procent meer bestellingen te verwerken

Takeaway.com publiceerde zojuist een 'orderupdate' voor het derde kwartaal van 2019. De zaken gaan goed voor het Nederlandse bedrijf: er werd 'overall' 87 procent meer besteld in het derde kwartaal. Duitsland spant de kroon: daar werd maar liefst 136 procent meer besteld! Verklari...

7 oktober 2019 Opening Bezorgen
De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

Binnen een tijdsbestek van drie weken opende De Beren maar liefst drie gloednieuwe bezorgrestaurants; in Leiden-Zuid, Dordrecht-Zuid én Apeldoorn-West. De teller staat nu op 23. Het bijzondere aan de groei, is dat deze kenmerkend is voor de interne kansen bij De Beren. De franchisenemers d...

26 september 2019 Bezorgen
Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop...

18 september 2019 Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

29 augustus 2019 Bezorgen
Overvallen op maaltijdbezorgers explosief gestegen

In de eerste zeven maanden van 2019 is het aantal overvallen op maaltijdbezorgers ten opzichte van dezelfde periode in 2018 ruim verdubbeld: van 42 naar 88. Dat meldt het AD vandaag. De maaltijdbezorgers zijn een makkelijk doelwit voor de overvallers. Ze weten dat de bezorgers bijna altijd cas...

31 juli 2019 Bezorgen
Takeaway verwerkt 71 miljoen orders in eerste halfjaar 2019

Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in de eerste maanden van 2019 71 miljoen orders verwerkt. daarmee groeide het aantal orders ten opzochte van het eerste halfjaar van 2018, met maar liefst 70 procent. Met de flinke groei aan orders, groeide ook de omzet van 110 miljoen euro n...

29 juli 2019 Bezorgen Achtergronden
Takeaway.com wil Just Eat in Groot-Brittannië overnemen

Maaltijdbezorger Takeaway.com is in gesprek met zijn Britse branchegenoot Just Eat over een overname, maar verdere details wil het Nederlandse bedrijf van oprichter Jitse Groen nog niet geven. Dominante positie De gesprekken zijn al enige tijd aan de gang. Eerder vertelde Groen nog dat een do...

18 juli 2019 Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

11 juli 2019 Opening
Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades, wraps en unieke Asian flavours. Een nieuw restaurant in Hilversum mocht dit jaar zeker niet uitblijven. Op woensdag 3 juli opende eazie dan ook haar ...

20 juni 2019 Bezorgen
McDelivery gelanceerd in Breda en Tilburg

Vanaf vandaag kunnen gasten in Breda en Tilburg hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. De dienst is, met deze uitbreiding, beschikbaar in veertien Nederlandse en drie Brabantse steden. Joost Elshof, Brand Manager bij McDonald’s Nederland ...

11 juni 2019 Bezorgen Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj...

6 juni 2019 Bezorgen
Veiligheid maaltijdbezorgers moet vergroot worden

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vereende streven gezamenlijk naar het verbeteren van de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers. Dat zijn de drie partijen overeengekomen tijdens een speciaal overleg begin dit jaar. Tijdens het overleg...

6 juni 2019 Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Amsterdam

Op maandag 10 juni 2019 is de nieuwste vestiging van Par Hasard in de Amsterdamse Schinkelbuurt een feit. Franchise-ondernemer Vincent Weijl en zijn vriendin Jane Kelly staan te popelen om de deuren en het zonovergoten terras aan het Hoofddorpplein te openen. Na een rigoureuze verbouwing is het hoek...

3 juni 2019 Bezorgen
Deliveroo bezorgt maaltijden met waterfiets

Ter ere van World Bicycle Day (vandaag, 3 juni) bezorgen riders van Deliveroo eten op het water vanaf een waterfiets. Met deze ludieke actie wil Deliveroo laten zien dat je werkelijk op elke plek, en dus ook op het water, eten kunt bestellen. De bezorgers van Deliveroo rijden dagelijks door de strat...

17 mei 2019 Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

16 mei 2019 Bezorgen
McDelivery breidt uit naar Eindhoven en Rotterdam Zuid

Vanaf vandaag is McDelivery ook beschikbaar in Eindhoven en Rotterdam Zuid. Met McDelivery kunnen gasten hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. Eindhoven is de elfde Nederlandse stad en de eerste stad in Brabant waar deze dienst wordt aangeboden. I...

16 mei 2019 Bezorgen Tech
Dit is de toekomst van online betalen: Takeaway.com krijgt PSD2-vergunning

Takeaway.com N.V. kondigt aan dat Takeaway.com Payments B.V., een 100% indirecte dochteronderneming van de onderneming, een vergunning heeft gekregen als betaalinstelling onder de Wet op het financieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Door het verkrijgen van de vergunning kan het bedrijf toegang ...

13 mei 2019 Personalia Bezorgen
Deliveroo benoemt Susana Voces als nieuwe vicepresident voor restaurants

Deliveroo heeft Susana Voces aangesteld als nieuwe ‘Global vicepresident voor Restaurants’. De aanstelling van Voces is het gevolg van Deliveroo’s wereldwijde groei; het bedrijf is momenteel in veertien markten actief en werkt wereldwijd met 80.000 restaurants samen. De benoemin...

8 mei 2019 Achtergronden
Download nu de mei-uitgave van vakblad Lunchroom

Met gepaste trots presenteren we je de mei-uitgave van Lunchroom. Een editie boordevol informatie, vol inspiratie en gevuld met interessante interviews. Wat dacht je van het exclusieve interview met Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl? We spraken ook met Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-S...

2 mei 2019 Economie Bezorgen
Deliveroo samenwerking zorgt voor grote toename 'in-house' omzet

Uit een onafhankelijke analyse blijkt de economische bijdrage van Deliveroo aan de Nederlandse economie in de 12 maanden voorafgaand aan november 2018. De analyse is gedaan door de onafhankelijke adviseurs van economisch onderzoeksbureau Capital Economics. Het brengt de volledige economische impact ...

30 april 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo gaat vermiste personen zoeken

Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over v...

25 april 2019 Opening Bezorgen
Coffeelicious opent bakkerij in Dordrecht

Aan de Prinsenstraat, in het centrum van Dordrecht, opent Coffeelicious haar eigen bakkerij. Hiermee is de eerste stap gezet naar bezorging van taarten door heel Nederland. De taarten, bereid door Chef Joan, zijn straks van Dordrecht tot Groningen te bestellen. Als eerst staat er een grootse verb...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

10 april 2019 Opening
Papa John's opent nieuwe vestiging in Zoetermeer

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Eindhoven, nu is Zoetermeer aan de beurt. Op 15 april gaat op de Oranjelaan 37 in Zoetermeer alweer de éénentwintigste vestiging open. De jonge franchisenemer Noa Koellin zal de vestiging feestelijk openen. “Ik heb t...

10 april 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten e...

1 april 2019 Tech Mensen
Ter Marsch & Co bezorgt burger per drone

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend als innovatieve speler die inspeelt op baanbrekende trends. Vijf jaar geleden opende zij haar eerste burgerbar in de Witte de Withstraat in Rotterdam en inmiddels heeft zij landelijk naam en faam gemaakt met haar zaken in Rotterdam en Amsterdam. Om dit v...

1 april 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com voltooit overname Delivery Hero

Takeaway.com N.V., de toonaangevende online marktplaats voor de levering van levensmiddelen op het Europese vasteland, heeft vandaag de overname van de Duitse bedrijven van Delivery Hero afgerond. Betere propositie Op 21 december 2018 kondigde Takeaway.com aan dat het een overeenkomst heeft ...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

13 maart 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com: Nederland bestelt op mobile en gemiddeld 11,4 keer per jaar

In het jaarverslag van 2018 van Takeaway.com spreekt CEO Jitse Groen over een 'memorabel jaar' voor zijn bedrijf. Hij typeert het jaar 2017 als het 'jaar van de beursgang', terwijl 2018 in het teken stond van het nemen van enkele zeer belangrijke beslissingen. Deze beslissingen zu...

6 maart 2019 Bezorgen Internationaal
Takeaway.com betaalt 930 miljoen euro voor Delivery Hero

De Buitengewone Algemene Vergadering (BAVA) van Takeaway.com N.V. heeft alle voorstellen op de agenda goedgekeurd, waaronder de overname van de Duitse Delivery Hero Businesses en de benoeming van Johannes Reck als lid van de Raad van Commissarissen. Afronding op 1 april Op 21 december 2018 ma...

6 maart 2019 Bezorgen Internationaal
Deliveroo gaat voor een publiek van 100 miljoen mensen

Deliveroo is wereldwijd beschikbaar in meer dan 14 landen en 500 steden en plaatsen. In 2019 breidt het platform haar service in Europa uit. Dit door met nog meer bezorgers en restaurants te werken, nieuwe opties uit te rollen en meer klanten aan te trekken. Tegen het einde van 2019 zal Deliveroo zo...

13 februari 2019 Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

12 februari 2019 Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

11 januari 2019 Bezorgen Achtergronden
Maaltijdbezorgers willen veiliger rijden

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers zijn zich bewust van de cijfers rondom ongelukken met maaltijdbezorgers. Veilig Verkeer Nederland (VVN) bracht gisteren naar buiten dat bezorgbrommers zes keer vaker schade rijden dan privébrommers. Om de schade te beperken bedacht ...

9 januari 2019 Awards
Yoghurt Barn is winnaar van de Foodservice Award 2019

Yoghurt Barn is de eerste 'winkelketen' die de Foodservice Award wint in de nieuwe stijl, zo lezen we op foodclicks.nl. Yoghurt Barn, zelf uitkomend in de categorie koffie & lunchrooms, bleek de overall winnaar met een eindbeoordeling van 8,17. De eindbeoordeling van de foodservicebed...

3 januari 2019 Economie
Deliveroo rapporteert sterke groei in 2017

Deliveroo publiceert haar financiële resultaten over 2017. Een jaar waarin het food-techbedrijf in Nederland sterke groei en uitbreiding van haar diensten kende. Een groeiend aantal bezorgers kiest ervoor om met Deliveroo te werken, steeds meer restaurants melden zich aan op het platform. Be...

21 december 2018 Bezorgen Fastservice
Pizza betalen met Tikkie

‘Stuur jij een Tikkie?’ Dat is inmiddels een vaak gehoorde slotzin na een gezellig diner of avondje borrelen. Het is dan ook niet verrassend dat ‘samen eten’ in de top vijf staat van belangrijkste redenen om Tikkie te gebruiken. Domino’s integreert Tikkie in haar bestel...

13 december 2018 Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

12 december 2018 Food Branded Content
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

5 december 2018 Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

13 november 2018
Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

5 november 2018 Interview
Het dessert, daar kun je meer mee doen

Het dessert is een vast onderdeel van de menukaart, je kunt niet zonder. Toch is het in de realiteit van de drukke restaurantkeuken vaak een ondergeschoven kindje, waarbij ijs van de groothandel, fabrieksgemaakte taarten en buitenshuis gefabriceerde patisserie vaak de boventoon voeren. Ga je zelf aa...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

22 oktober 2018 Bezorgen Fastservice
Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts, een van ’s werelds grootste ‘coffee and baked goods’ merken, is vanaf vandaag beschikbaar op Thuisbezorgd.nl in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Dunkin’ Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels 16 vestigingen. De geliefde...

2 oktober 2018 Awards
Samuel Levie eerste Smaakburgemeester Amsterdam

Samuel Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van de metropool Amsterdam noemen. De wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, heeft dit onthuld tijdens de Amsterdam Food Week. Samuel is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie, wordt alle...

26 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Maaltijdbezorgers bezorgen 140 miljoen maaltijden

Vandaag is het de Dag van de Maaltijdbezorger, een landelijk initiatief van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Op deze dag wordt op nationaal niveau extra aandacht gevraagd voor iedereen die door weer en wind maaltijden thuis aflevert. Het bestellen van eten was nooit eerder zo populai...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: