U heeft gezocht op : België

8 februari 2021 Internationaal Corona
Horeca in België ook in maart nog niet open

In België heeft de horeca al meer duidelijkheid gekregen, alhoewel de boodschap somber is: de horeca zal hoe dan ook niet in de loop van maart heropenen. De minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, heeft dit in radioprogramma 'De Ochtend' medegedeeld. Eerst vaccineren Ka ...

19 oktober 2020 Internationaal Corona
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

10 november 2017
Subway nieuwe partner van EG Group in Nederland en België

EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van tankstations in Europa, is een brand partnership aangegaan met Subway Restaurants in de Benelux. De eerste 2 vestigingen in het Texaco tankstation netwerk, in Heemskerk en in Tilburg Oost, zijn inmiddels een feit. Het zijn teve ...

12 juli 2017
Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier

Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ?Keukengeheimen? spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer sprak ze met internationaal vermaard chocolat ...

11 april 2017 Interview
Interview: Hidde de Brabander, Banketbakkers zijn kunstenaars

Wat zijn je dagelijkse activiteiten naast het produceren van noga? ?Elke dag en elk uur is weer een nieuwe. Naast mijn productiebedrijf Dreams of Magnolia geef ik les op 21 scholen in Nederland en België, verzorg ik workshops, geef ik demonstraties, ben ik consultant, ontwikkel ik nieuwe product ...

14 februari 2017
België krijgt eindelijk een Burger King-vestiging

Burger King gaat zijn eerste restaurant in België openen. Wereldwijd is het een enorm bekend en gevestigd bedrijf, maar de Belgen konden tot op heden binnen de eigen landsgrenzen niet genieten van een sappige Whopper. De 'Quiks' zullen uit het belgische straatbeeld verdwijnen en in ...

12 april 2016
Meer landbouwgrond voor asperges benut

Eind 2015 werd in Nederland 3.570 hectare landbouwgrond gebruikt voor de teelt van asperges. Dat is 250 hectare meer dan het jaar ervoor. Vooral in Noord-Limburg nam het aspergeareaal toe, met ruim 190 hectare. Nederland produceerde 17,1 miljoen kilo asperges. Dit meldt CBS. Limburg aan kop De ...

24 maart 2016
850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit is gelijk aan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er zo’n 50.000 meer dan vorig jaar. Dit jaar valt ...

21 maart 2016
Anneke Peters is beste barista

Barista Anneke Peters van Bagels & Beans Deventer won gisteren de finale van de Barista Challenge 2016 tijdens de derde editie van het Amsterdam Coffee Festival. Zij wint hiermee een geheel verzorgde reis naar World of Coffee 2016 in Dublin. Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans: "Ik ben vers ...

17 maart 2016
Pizzaketen Papa John's opent in Nederland

De wereldwijd actieve pizzaketen Papa John's opent deze zomer haar eerste vestiging in Nederland. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend. Europese expansie Waar de eerste vestiging wordt geopend en om hoeveel locaties het uiteindelijk zal gaan, is niet gemeld. De uitbreiding naar Ne ...

15 maart 2016
Joop Braakhekke veilt eerste oosterscheldekreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer in aantocht. Traditioneel start het seizoen met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft voor het goede doel. Restaurateur en TV-persoonlijkheid Joop Braakhekke - bij wie zelf alvleesklierkanker is geconstateerd - is de veilmeester van dienst. Zijn ...

10 maart 2016
Dit zijn de finalisten van de Barista Challenge

Tijdens de finale van Barista Challenge gaan barista’s de strijd tegen elkaar aan met hun eigen plantaardige koffierecept. De afgelopen dagen is er massaal gestemd op de recepten van de deelnemers. Daaruit zijn de volgende vijf finalisten gekomen: Edina Matusik, Fröccs, Hongarije Anneke P ...

25 februari 2016
Topchefs bereiden de perfecte burger

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal ui ...

19 februari 2016
Thuisbezorgd.nl start Europese campagne

Thuisbezorgd.nl start in Europa omet zijn eerste pan-Europese merkcampagne. Die gaat gelijktijdig van start in vijf verschillende landen. Time for takeaway.com Onder de noemer ‘Time for takeaway.com’ wordt de campagne gelanceerd in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Het c ...

17 februari 2016
Domino's noteert winst- en omzetgroei

Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, presenteert vandaag haar halfjaarresultaten. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 45,6 miljoen dollar, ruim 56% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft meer dan 1,700 vestigingen in Australi ...

17 februari 2016
NBTC: Nederlandse kust populair

Nederland heeft een kust die een grote aantrekkingskracht uitoefent op buitenlandse bezoekers. Met name bij Duitsers en Belgen is de Nederlandse kust populair. Vorig jaar verbleven bijna 2,3 miljoen buitenlandse bezoekers aan de Nederlandse kust, waarvan bijna 1,6 miljoen Duitsers en bijna 420.000 ...

16 februari 2016
Sligro neemt Java Foodservice over

Sligro Food Group neemt zijn Belgische branchegenoot JAVA Foodservice over. De top drie-speler in de foodservicemarkt moet voornamelijk de opstart van Sligro in België ondersteunen. Belgische foodservicemarkt JAVA richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en ee ...

16 februari 2016
1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,2 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met vorig jaar zijn dit er 100.000 meer. Bijna 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland. De horeca kan zich opm ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

2 december 2015
'Nederlandse lunchcultuur bestaat niet'

Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak kan vangen in wetenschappelijke data. Pieter Punter is sensorisch psycholoog en richtte in 1987 OP&P op. Dit bedrijf test ...

20 november 2015
Flevoland focust op toerisme

Provincie Flevoland heeft gisteren een nieuw strategisch marketingplan gepresenteerd waarbij toerisme centraal staat. Meer dan 130 ondernemers woonden de presentatie van het plan bij tijdens het Vrijetijdscongres 2015 in De Meerpaal te Dronten. Foto: Het vrijetijdscongres dat gisteren gehouden ...

29 oktober 2015
Trend: Bier van lokale brouwerijen

Het is al langer een trend, maar we zijn in Nederland op het punt gekomen dat bijna elke gemeente een eigen brouwerij heeft. Onlangs werd her en der verkondigd dat Nederland meer brouwerijen zou hebben dan België, maar dat blijkt volgens de strikte definitie niet waar. Bij de KvK staan in Nederlan ...

14 oktober 2015
Wasbar komt naar Nederland

Het Vlaamse concept Wasbar zal binnenkort ook naar Nederland komen. Volgend jaar opent de wasserette waar gasten tijdens het wachten iets kunnen drinken vier nieuwe vestigingen in België en een in Frankrijk. Daarna is Nederland aan de beurt. Dit meldt retailnews.nl Geen alcohol Door de alcohol ...

7 oktober 2015
Nieuwe betaalopties bij Domino's

Pizzaketen Domino's biedt vanaf vandaag ook betalen met PayPal en via AfterPay aan. Hierdoor worden de mogelijkheden om snel online te bestellen en te betalen uitgebreid. PayPal en AfterPay PayPal heeft 2,4 miljoen actieve gebruikers in de Benelux en 169 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. ...

2 oktober 2015
Horeca Vlaanderen start No Food To Waste

Beroepsvereniging Horeca Vlaanderen wil voedselverspilling terugdringen en start daarom de campagne No Food To Waste. In sterrenrestaurant Hertog-Jan werden het project en de bijbehorende website gelanceerd. Vermindering Horeca Vlaanderen sloot zich onlangs aan bij de 'voedselverliescoalitie' ...

1 oktober 2015
Ga op pad met je keuken!

De foodtruck festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en de gemeente Amsterdam is afgelopen zomer ook al begonnen met een pilot voor foodtrucks. Hierbij rouleren 50 ondernemers ieder dagdeel van locatie. Er zijn 24 plekken in Amsterdam aangewezen voor de pilot. Streetfood in Nederland, Bou ...

28 september 2015
Belgische Maître vernielt eigen restaurant

In België heeft Dries Nuitten, maître van restaurant Asparaguus in Hasselt voor veel opschudding gezorgd. Hij vernielde dinsdag de inboedel en de keuken van zijn zaak in een dronken bui en heeft naderhand via Facebook zijn verontschuldigingen aangeboden. Verder geeft Nuitten geen commentaar, ...

23 september 2015
Amsterdamse branie in een hamburger-hotspot

Ken je het stripboek ‘De Krimson-crisis’ uit de Suske en Wiske-reeks? Onze zesharige vriend Lambik keert terug in België na een lang verblijf in het buitenland. Wanneer hij bloemen wil kopen, blijkt de bloemist vervangen door een elektronicawinkel en wanneer Lambik in de kroeg een pint wil bes ...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

25 augustus 2015
Half miljoen reserveringen AH-restaurantactie

Al meer dan 500.000 mensen zijn met de spaaractie van supermarktketen Albert Heijn en restaurant- en reserveringssite IENS gaan eten. De restaurantactie loopt in Nederland en België en in totaal doen er ongeveer 1500 restaurants aan mee. Recensies IENS, onderdeel van reiswebsite Tripadvisor, ...

18 augustus 2015
Tweede EXKi opent op Amsterdam Centraal

Vandaag opent het uit België afkomstige EXKi haar tweede vestiging in Nederland. Het vernieuwde station Amsterdam Centraal is de plek waar het nieuwe filiaal te vinden is. Alternatieve formule Het eerste EXKi-restaurant opende bijna vijftien jaar geleden in Brussel. Oprichters Nicolas, Fréd ...

17 augustus 2015
Spaarkaarten AH en IENS hit op Marktplaats

De spaaractie voor een gratis driegangenmenu van Albert Heijn is zo succesvol. dat de spaarkaarten massaal op Marktplaats worden aangeboden. Is uit eten nu zo populair of zijn we massaal gek op kortingen? Marktplaats Kijk hier maar eens voor het aanbod op Marktplaats. Klanten kunnen in de win ...

12 augustus 2015
Recordomzet voor Domino's

Pizzaketen Domino’s heeft in Nederland, België en Frankrijk zijn bedrijfsresultaat (ebitda) met 92 procent zien toenemen. De vestigingen in ons land behaalden volgens de pizzaketen 'recordomzetten', zonder daarbij exacte cijfers bekend te maken. Van de omzet wordt zestig procent online besteld, z ...

30 juli 2015
Wasbar wil Europa veroveren

Top Brands, eigenaar van de Pizza Hut-filialen in België en Frankrijk, heeft Wasbar overgenomen. Wasbar is een wasserette waar gasten tijdens het wachten wat kunnen drinken. Vooralsnog bestaat het concept alleen in België, waar het drie vestigingen heeft, maar volgens Top Brands-CEO Stef Meulema ...

23 juli 2015
Rotterdam verwelkomt reizend restaurant

Het reizende restaurant Asian BBQ toert sinds acht jaar rond en keert na een jaar België weer terug in zijn hometown. Voor de editie van 2015 heeft het restaurant een hoekpand aan het begin van het Dakpark in Rotterdam weten te bemachtigen. Thaise curry's en bieren Asian BBQ gaat begin volgen ...

7 juli 2015
Restaurantactie IENS en Albert Heijn gestart

Gisteren startte Albert Heijn in Nederland en België met de Albert Heijn Restaurantactie. Klanten kunnen in de winkel en online sparen voor een 2e gratis driegangenmenu bij een van de 1500 deelnemende restaurants in Nederland en België. Albert Heijn werkt voor deze actie samen met restaurant- en ...

27 mei 2015
Nieuw in België: de Noedelhamburger

Het is weer eens wat anders: een noedelhamburger. Gasten die zin hebben in iets bijzonders, kunnen vanaf deze week terecht bij Restaurantketen Umamido dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel. Bij de zogenaamde 'ramenburger' is het broodje gemaakt van Japans noedels, die ook wel 'ramen' ...

18 mei 2015
Tafelschuimers actief in de horeca

In België is het aantal gasten dat de zaak verlaat zonder te betalen fors gestegen. Afgelopen jaar bedroeg de stijging zelfs 24 procent, zo bleek uit een rondgang van ondernemersorganisatie NSZ. De organisatie deed een rondvraag bij 556 horecazaken. Twee procent van de cafés heeft dagelijks te ...

20 april 2015
Brownies & Downies naar België

De Nederlandse lunchroomketen Brownies & Downies opent na de zomer haar eerste vestigingen in België. De foodspeler heeft hiervoor Gerke van den Akker aangetrokken als formulemanager. Foto: Een medewerker van Brownies & Downies in Boxtel Medewerkers met een beperking Gasten kunnen bij Brown ...

14 april 2015
Gemaksproducten? Onmisbaar!

Gemaksproducten zijn niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Toegegeven, een chef zet niet op de kaart dat de fond van ‘merk X’ is gebruikt, maar in de praktijk levert het gebruik van deze producten tijdsbesparing, lagere kosten en minder afval op. De kwaliteit van veel gemaksprodu ...

13 april 2015
Rel: betalen voor opwarmen babymelk België

In België is er een hevige discussie ontstaan toen een restaurant 50 eurocent rekende voor het opwarmen van een flesje babymelk. Elektriciteitskosten, zo luidde de omschrijving op de rekening. De gast plaatste de rekening op social media, waarna het restaurant onder vuur kwam te liggen. Het ma ...

3 maart 2015
Schrappen btw-tarief kost 55.000 banen

Het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector. Dat blijkt uit onderzoek van NYFER in opdracht van Gastvrij Nederland. Het kabinet werkt aan een herziening van het belastingstelsel en afschaffing van het lage btw-tarief is een van de ...

21 januari 2015
Jamie Oliver opent restaurant in Markthal

Jamie Oliver en Italian Food Concepts kondigen met trots de opening van het eerste Jamie’s Italian restaurant in Nederland aan. Italian Food Concepts is de exclusieve partner van Jamie’s Italian in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het eerste restaurant zal in het najaar va ...

20 januari 2015
Toerisme stijgt in 2015 met 4 procent

Voor 2015 verwacht NBTC op het gebied van buitenlandse toeristen een een bezoekersstijging van zo’n vier procent. De teller komt dit jaar daarmee naar verwachting uit op 14,5 miljoen internationale bezoekers. 14 miljoen toeristen in 2014 In 2014 bezochten bijna 14 miljoen internationale toeri ...

12 januari 2015
Belgische horeca moet inkrimpen

Horeca Vlaanderen roept zijn leden op om het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen en uren open te zijn en de prijzen met 20 procent te verhogen. In België is de 'witte kassa' verplicht gemaakt om belastingontduiking tegen te gaan. Het uitblijven van compenserende maatregelen maakt het de ...

4 november 2014
Bah, regels...

Ons leven wordt steeds meer gecontroleerd, de overheid bedenkt aan de lopende band regels en verboden die in veel gevallen volslagen idioot zijn, allemaal zogenaamd ter bescherming van de consument. Zolang we maar niet weten wat erin zit De EU had onlangs bedacht dat de arme consument bescher ...

4 november 2014
57 nieuwe Bib Gourmand adressen

Michelin pakt in zijn nieuwste gids voor het eerst uit met meer dan 285 Bib Gourmand adressen en verwelkomt 57 nieuwkomers. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden prod ...

9 oktober 2014
13.169 bezoekers BBB en Folie Culinaire

De Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire, hét vakevent voor professionals in de topgastronomie, trokken samen 13.169 vakbezoekers. Dat betekent 10% meer voor de BBB en 20% meer voor Folie Culinaire. De afgelopen drie dagen was MECC Maastricht ‘the place to be’ voor horecaprofess ...

3 oktober 2014
Topgastronomie op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste niveau. Tijdens wervelende kook- en productpresentaties delen chefs en sterrenkoks uit de internationale topgastronomie hun kennis, visie en passie. ...

15 september 2014
Gedurfde battle op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 biedt chocolatiers en patissiers een zoet gelikt programma met meer dan genoeg uitdaging. Niet alleen de Internationaal vermaarde meesterchocolatier Pierre Marcolini komt naar Maastricht, op woensdag 8 oktober vindt tussen 12.00 en 18.00 uur ook de FINAL PASTRY BATTLE plaats. ...

12 september 2014
Kandidaten Columbus Trophy bekend

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs. Aanmoedigingsprijs De Columbus Trophy is een ...

4 augustus 2014
Google New York serveert lunch van La Place

Het restaurant van het internetbedrijf Google, gevestigd is in hartje New York, is vanaf 4 augustus een heuse La Place rijker. Daarvoor is de restaurantketen een samenwerking aangegaan met Restaurant Associations, de cateraar van Google. The Google Building De Nederlandse restaurantformule va ...

1 augustus 2014
Domino's pizza opent 150ste vestiging

Domino’s Pizza heeft op 30 juli zijn 150ste vestiging geopend in Alphen aan de Rijn en verwacht dit jaar nog minimaal tien winkels in ons land te vestigen. De komende jaren komen daar nog eens 25 tot 30 per jaar bij, zo verwacht André ten Wolde, directeur Domino’s Pizza Nederland. De Amerikaan ...

28 juli 2014
België verhoogt boetes overtreders rookverbod

Ongeveer 25% van de Belgische horeca negeert het rookverbod, dat in 2011 bij onze zuiderburen is ingevoerd. De Federale Dienst voor de Volksgezondheid (FDV) in België gaat de boetes daarom drastisch verhogen. Sluiten Daarnaast lopen ondernemers het risico dat hun zaak een half jaar moeten slu ...

9 juli 2014
Cultuurverschillen bij ontbijt

In de vorige editie van Lunchroom bespraken we de explosieve groei van de Nederlandse out-of-home ontbijtmarkt. Deze ontwikkeling zet zich in rap tempo door en biedt kansen. Het ontbijt bij een lunchroom moet dan wel meerwaarde hebben: veel vers fruit, vers brood, perfecte koffie en aandacht voor ...

24 juni 2014
Uitslag Europese BBQ kampioenschappen

Het Dutch BBQ Team heeft het afgelopen weekend een zeer verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Europese barbecue kampioenschappen in Polen. Toch zijn de Scandinavische landen er met de meeste prijzen vandoor gegaan. Het Swedish BBQ Team is eerste geworden en een team uit Estland werd verras ...

23 april 2014
Pasen levert 700 miljoen op

Het paasweekend van 2014 zorgde voor een zeer goede start van het toeristisch seizoen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door; veel meer dan de beoogde 750.000 die NBTC eerder voorspelde. Daarnaast genoten zo’n 350.00 ...

11 april 2014
Leuke lunchroom in België

Verona Mbiango en Vauke Kakese zijn nichtjes van elkaar. Zij openden openden vorige week hun zaak Kozi Lunch in Dilbeek, België. Men kan er terecht voor heerlijke gerechtjes en een stevige koffie. Ook België raakt in de greep van de lunchroom. Vernieuwend Een 'broodje Smos' of clubsandwich ...

19 maart 2014
Subway niet populair in Gent

In Gent (België) is nu dan ook het laatste filiaal van Subway uit het straatbeeld verdwenen. De Gentenaren liepen duidelijk niet warm voor de, van oorsprong, Amerikaanse 'subs'. De Gentse horecacoach heeft een verklaring voor het debacle: de Vlaamse culinaire normen liggen hoger dan die van de Am ...

15 maart 2014
Eekhoorn weer op de kaart

In België is ophef ontstaan over het serveren van eekhoorn. Restaurant 't Konijntje in Kluisbergen moest de delicatesse schrappen van het menu na bedreigingen. Degene die de bedreigingen heeft geuit is opgespoord en chef Jos Habau durft het dier dan ook weer op de kaart te zetten. Geen dierenl ...

17 februari 2014
Ook België denkt aan openbaren resultaten horeca-inspecties

In België is men net als in Nederland voornemens om inspectierapporten over horecazaken openbaar te maken. Het federaal voedselagentschap FAVV is van plan om op zo kort mogelijke termijn alle inspectieverslagen van horecazaken online te zetten. Branchevereniging Horeca Vlaanderen weet het zo net ...

14 februari 2014
Geregistreerde kassa voorkomt fraude

Zeer binnenkort wordt de eerste geregistreerde kassa geïnstalleerd in Hotel Jan Brito te Brugge. Winner Hotel Software is het eerste Belgische bedrijf dat effectief de geregistreerde kassa installeert. De geregistreerde kassa moet de fraude in de horecasector tegengaan en biedt de deelnemer daare ...

13 januari 2014
Horeca moet inspelen op bewuste gast

Gasten in de horeca zijn steeds bewuster van wat ze eten en drinken. Als men buiten de deur eet, dan moet iedere euro die wordt uitgegeven het waard zijn. Horeca met chagrijnige bediening en slecht eten kan maar beter direct stoppen. Als het niet helemaal perfect is, dan komt de gast niet meer. ...

14 december 2013
Dranken: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van dranktrends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca. Alcohol is een 'no no' Opvallend is dat sterke en dure alcoho ...

12 december 2013
Food: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van food trends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca. Gezond is de 'way to go' Gezond eten was al een hoofdtrend en ...

10 oktober 2013
BBB reserveert datum voor 2014

De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De keuze voor het najaar in combinatie met het vernieuwde concept is goed aangeslagen, volgens de organisatie. De jubileu ...

4 oktober 2013
Van Hessen viert feest in België

Van Hessen NV in Boortmeerbeek (België) bestaat op 17 oktober precies 25 jaar. Dit heugelijke feit werd afgelopen weekeinde samen met alle personeelsleden gevierd in het landelijke Belgisch Limburg. Het weer zat ook mee; deze mooie, nazomerse dag zorgde voor een perfecte ambiance. Distribut ...

10 september 2013
Makro organisator Drechtse borrel

In Eetcafé Florizz in Zwijndrecht vindt de derde editie van de Drechtse Horecaborrel plaats. Makro Dordrecht organiseert in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, de gemeente Dordrecht en Eetcafé Florizz deze bijeenkomst op 22 september. De groothandel faciliteert met deze avond e ...

1 juli 2013
Tweede Nederlandse vestiging van EXKi

Fastfoodketen EXKi opent binnenkort een tweede vestiging in Den Haag. De zaak bereidt gezonde, duurzame en verse maaltijden voor de to-go gast en biedt een ruimte om te lunchen, om een kop koffie te drinken of te snacken. Tot het assortiment behoren soepen, broodjes, sandwiches, salades, warme ma ...

29 juni 2013
Prijs voor koekjes Jules Destrooper

De klassieke boterkoekjes Amandelbrood en Natuurboterwafel van Jules Destrooper zijn door het International Taste & Quality Institute (iTQi) voor het tweede jaar op rij bekroond met een Superior Taste Award, en de hoogst mogelijke waardering van drie gouden sterren. Pasta ook goud waard Ook aa ...

6 mei 2013
Record faillissementen Belgische horeca

In België zijn vorig jaar een recordaantal bedrijven in de horeca bankroet gegaan. Ten opzichte van vijf jaar geleden is er sprake van een toename van 28 procent. In 2012 gingen er bij onze zuiderburen 1.945 horecazaken over de kop. Onder dit aantal zitten 1.141 restaurants. Hiermee is een nieuw ...

26 april 2013
Kaldi-vestiging wint franchiseprijs

Noortje Coolen van Kaldi koffie en thee mag zich franchisenemer van het jaar 2013 noemen. First Formula en Franchise+ maakte onlangs de winnaar bekend. Ook Rob en Bas Besselse van Domino’s Pizza en Marianne Koen van De Leukste Taartenshop waren in de race voor de titel. Online stemmen en mys ...

22 april 2013
België komt met 'uitgestelde friet'

Het idee van 'uitgestelde koffie' krijgt een nieuwe variant. Eric Duhamel, eigenaar van Fritkot Bompa in Brussel, heeft de variant 'uitgestelde friet' bedacht. Zijn klanten kunnen daarmee een zakje friet bestellen en deze schenken aan daklozen. In de wacht Klanten van de Belgische frietkot be ...

11 april 2013
Europa kritisch over toilethygiëne

Toilethygiëne in de Europese horeca krijgt van haar bezoekers geen hoog cijfer. Acht van de tien Europeanen geeft aan toiletruimtes in restaurants en hotels vies te vinden. Maar ook bars (33 procent), clubs (26 procent) en fastfood restaurants (22 procent) blijken een slechte hygiëne te hebben. ...

10 april 2013
Bakje 'uitgestelde koffie' graag

In Nederland is een nieuw initiatief overgewaaid vanuit Italië. 'Uitgestelde koffie' wordt in steeds meer horecazaken besteld. Het idee is om koffie te bestellen voor iemand die het niet kan betalen. Er wordt dus een extra kop koffie, of andere drank, besteld voor een persoon die hem later kan op ...

29 maart 2013
Eerste vangst Oosterscheldekreeft

Op 28 maart is het nieuwe Oosterscheldekreeft-seizoen officieel van start gegaan. De eerste kreeft werd geveild door Erica Terpstra en voor 19.850 euro gekocht door Schmidt Zeevis Rotterdam voor The Harbour Club. De opbrengst gaat dit jaar naar het Liliane Fonds. De eerste kreeft werd door kreefte ...

20 februari 2013
Lunch Garden komt naar Nederland

Lunch Garden gaat tien vestigingen openen in Nederland. Dit komt voort uit een samenwerking met oliemaatschappij Total. Dit is de eerste uitbreiding van de restaurantketen in het buitenland. Wegrestaurants Momenteel is de restaurantketen vooral terug te vinden bij de supermarkten van Carrefour i ...

30 januari 2013
Sobere kroning of groots uitpakken?

Over de kroning van Willem Alexander zei premier Rutte: "Het moet een onvergetelijk feest worden, uiteraard op de sobere wijze die past bij deze tijd." Kan Nederland niet veel beter groots uitpakken? Dit met het oog om Nederland als toeristische bestemming (nog) beter op de kaart te zetten. De troo ...

8 januari 2013
Douane en Belastingdienst tegen fraude

Wellicht niet de eerste exposanten waar je aan denkt bij de Horecava, toch zijn ook de Douane en de Belastingdienst aanwezig op de vakbeurs. Ze maken ondernemers bewust van accijns- en kassafraude. Oneerlijke concurrentie Zo heeft de Douane een meldpunt opgericht voor accijnsfraude. Wanneer een ...

1 januari 2013
Van Hessen

Van Hessen is binnen haar sector waarschijnlijk het oudste bedrijf in Nederland: het bedrijf kende zijn oprichting in 1919. Al die tijd is Van Hessen al gespecialiseerd in kasregisters. Sinds 1979 doet Van Hessen zaken met het Amerikaanse bedrijf Micros, en dat tot op de dag van vandaag. Omstreeks 1 ...

29 december 2012
Nekslag voor ambachtelijke kazen?

Alarm in kazenland! Door de hoge werkdruk en toenemende concurrentie van grote melkconcerns en industriële kaasmakers dreigen ambachtelijke kazen in Frankrijk te verdwijnen. Verbod instellen? Van sommige eeuwenoude Franse kazen zijn er nog maar een handvol ambachtelijke producenten, of is er z ...

7 december 2012
Latte Arte beste koffieboek van België

Het boek Latte Arte is gekozen als beste koffieboek van België. Hiermee kwalificeren zij zich voor de 'Gourmand Best in the World' in de categorie 'Best Coffee Book'. Oeter Hernou Voormalig wereldkampioen latte art Peter Hernou is de schrijver van het boek Latte Arte. In het boek wordt gekeke ...

31 oktober 2012
Regeerakkoord: alcoholgrens naar 18

In het regeerakkoord tussen VVD en PvdA staat dat jongeren vanaf hun 18e alcohol mogen kopen. Een deel van een belangrijke gastengroep in de horeca (16-24 jarigen) mag geen alcohol meer. Meerderheid politiek voor De minimumleeftijd voor de verstrekking van zwakalcoholische dranken moet worden op ...

7 september 2012
Zet u al fruit op de kaart?

Uit onderzoek blijkt, dat drie op de vier kinderen in België te weinig fruit eet. Volwassenen scoren net iets beter, maar er blijft reden voor bezorgdheid. Fruit is dus een goede suggestie voor uw menukaart! Bananen en appels Mannen eten minder fruit dan vrouwen en kinderen eten massaal te wein ...

1 augustus 2012
Thuisbezorgd.nl neemt pizza.fr over

De bestelsite Thuisbezorgd.nl heeft het Franse premium domein Pizza.fr overgenomen. Het bedrijf ziet Frankrijk als een belangrijk land voor haar Europese uitbreiding. Marktpositie verstevigen Met de aankoop van Pizza.fr hoopt Thuisbezorgd.nl de marktpositie in Frankrijk flink te verstevigen. Fr ...

26 juli 2012
Domino's Pizza ook langs snelweg

Domino’s Pizza gaat een samenwerking aan met Autogrill Nederland. De eerste vestiging wordt geopend op 30 juli in het AC?restaurant in Sevenum. Lijn met ambitie Autogrill Nederland biedt diensten, eet- en drinkgelegenheden voor reizigers en mensen die onderweg zijn, aan. "Door de samenwerkin ...

9 maart 2012
Remmelzwaal wint Dutch Pastry Award

Peter Remmelzwaal mag zich de ‘Beste Nederlandse Patissier’ noemen. De dertiende editie van de Dutch Pastry Award werd uitgereikt tijdens de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI. Thema onderwaterwereld Vijf patisseriespecialisten streden dinsdag 6 maart om de titel. De opdracht voor dit jaar was ...

2 januari 2012
Finalisten Columbus Trofee 2012

EMPASO Europe, Admirror, Flexotels en StarCuisine zijn de finalisten van de Columbus Trofee 2012. Zij krijgen een stand op het Columbus Plein op de horecavakbeurs BBB en maken kans op het winnen van de Columbus Trofee 2012 en een cheque ter waarde van 2.500 euro. Winnaar De winnaar wordt bek ...

27 december 2011
Rookverbod België maakt slachtoffers

Sinds het rookverbod is ingevoerd in België, zijn ruim 2.000 cafés failliet gegaan. Dit is een stijging van 43 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van handelsinformatiekantoor Coface Services Belgium en ondernemersorganisatie Neutraal Syndicaat ...

22 december 2011
Kalkoenstuntende IKEA zet kwaad bloed

De Belgische horecabonden Horeca Vlaanderen en Horeca Wallonië willen samen met de Boerenbond naar de rechter stappen om meubelketen IKEA aan te klagen wegens oneerlijke concurrentie. De bonden zijn niet te spreken over de stuntacties die de meubelgigant organiseert in diens restaurants. De organ ...

22 december 2011
Interview: Nicole ter Horst

Nicole ter Horst is geen onbekende in de horeca. Met erg LEUK! is ze toe aan haar derde bedrijf binnen de branche. In een charmant en statig pand in het Gelderse Velp realiseerde ze samen met zaken- en levenspartner Joop Bakker een breed concept. Een lunchroom met kamers, waar vind je dat? Of is ...

6 december 2011
Eerste vestiging Starmeal in Nederland

Starmeal Flagship Store heeft haar deuren aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam geopend. De lunchroom richt zich vooral op de gezonde lunch bestaande uit onder andere gezonde maaltijdsalades, soepen en wraps. De rechten Starmeal is een uit België overgekomen concept dat in Nederland geïntro ...

8 november 2011
Vacatureaanbod sinds lange tijd in de min

Het online vacatureaanbod in de horeca en toerismesector is hard onderuit gegaan volgens de Monster Employment Index. Vanaf mei 2010 steeg het aanbod juist structureel, ondanks de seizoensinvloeden. In oktober 2011 stond het aanbod voor het eerst weer in de min. Sterke daling Die maand liet e ...

1 november 2011
Reservering Dining With The Stars van start

Vanaf 2 november om 10 uur kan er gereserveerd worden voor 'Dining with the Stars'. Tijdens deze projectweek kan bij de culinaire crème de la crème van Nederland tegen een gereduceerde prijs genoten worden van een lunch of diner. De actie loopt van 28 november tot en met 4 december, Lunchen ...

19 juli 2011
Iets meer buitenlandse toeristen deze zomer

Deze zomer zullen naar verwachting zo’n 2,6 miljoen buitenlandse toeristen zomervakantie in Nederland vieren. Dat zijn er 50.000 (net geen 2%) meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Nasleep crisis maakt buurland geliefd Vooral d ...

31 mei 2011
EXKi komt naar Nederland

Medio juni opent EXKi zijn eerste vestiging in Nederland. De vestiging komt aan het Plein in Den Haag. Onder het motto Natural, Fresh & Ready biedt de van origine Belgische keten gezonde, kwalitatieve en lekkere producten voor ieder moment van de dag. Dagverse broodjes, salades, soepen en verse sapp ...

28 januari 2011
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht. (Inte ...

20 december 2010
McDonald's verkoopt nog 11% hamburgers

Fastfoodbedrijf McDonald's, ooit begonnen als één enkel hamburger-restaurant in Amerika, verkoopt wereldwijd per 100 bestellingen nog maar 11 hamburgers. Dat blijkt na rekenwerk door vakblad Lunchroom. Wereldwijd gemeten verkoopt de onderneming 75 hamburgers per seconde, terwijl er in dezelfde tij ...

23 november 2010
Vervallen sterren Michelingids 2011

In de Michelingids voor Nederland 2011 hebben de volgende restaurants hun sterren moeten inleveren. Apicius in Castricum gaat van twee sterren naar één ster, hoewel het in een deel van de persverklaring van Michelin lijkt alsof ze van twee naar nul gaan. In Nooitgedacht gaat Cour du Nord voortaan ...

19 juli 2010
Toeristen geven fors minder uit in horeca

Vorig jaar hielden toeristen de hand op de knip. In 2009 gaven toeristen in de horeca 3,9 procent minder uit dan in 2008. Zonder de prijsstijgingen in de horeca bedroeg de daling zelfs 6,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In totaal gaven Nederlandse en buitenlandse toeristen vorig jaar 3 ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: