World Sandwich Day-actie Subway Nederland levert 3.600 maaltijden op

8 november 2017 | Roy Spijker

Subway Restaurants organiseerde afgelopen vrijdag wereldwijd World Sandwich Day, zo ook in Nederland. Alleen die dag gold de aanbieding: een gratis Sub bij elk verkocht drankje. Van elke verkochte aanbieding doneerde Subway een deel van de opbrengst aan Voedselbanken Nederland. Dit leverde 3.600 maaltijden op. World Sandwich Day werd dit jaar gevierd in meer dan 60 landen.

Afgelopen vrijdag was het World Sandwich Day. In Subway restaurants in Nederland gold de aanbieding: een gratis Sub bij elk verkocht drankje. Per verkochte aanbieding doneerde Subway 10 cent aan Voedselbanken Nederland. Reza Parvin, eigenaar van enkele Subway vestigingen in Den Haag: “Door de aanbieding én het feit dat er een donatie aan de Voedselbank werd gegeven, waren onze gasten extra gemotiveerd om hier gebruik van te maken.” Marketing Manager Rodger Schoester en Joost Labadie van Subway Nederland overhandigden vandaag een cheque ter waarde van 3.600 maaltijden aan Caroline van der Graaf van Voedselbanken Nederland. Van der Graaf: “Een mooie eerste samenwerking die heeft geleid tot dit geweldige cadeau van Subway.”

Meer dan 13 miljoen maaltijden wereldwijd
Niet alleen in Nederland, maar in landen over de hele wereld organiseerde Subway deze actie. In meer dan 60 landen werd World Sandwich Day op deze manier gevierd. Van Hongkong, Australië tot Costa Rica; van Suriname, Honduras tot Zuid-Korea. Het is voor het eerst dat Subway Restaurants op dezelfde dag in al haar restaurants deze actie organiseerde. De totale opbrengst wereldwijd bestond uit 13,4 miljoen maaltijden  

Voedselbanken Nederland 
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om hun klanten van eten te kunnen voorzien, werken ze samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met lokale organisaties die hun klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: