Panel praat over interieursklachten

18 september 2013
Panel praat over interieursklachten

In iedere editie van vakblad Lunchroom leggen we het Lunchroompanel een stelling voor over een actueel thema. In de nieuwste editie van Lunchroom praten we over interieur. Welke klachten
kregen zij over hun interieur?

~Aniëlka en Rob van Smaak uit Rijen~


“Onze luchtbehandeling is niet professioneel genoeg en daardoor zijn wij genoodzaakt de deuren tegen elkaar open te zetten. Hierdoor ontstaat tocht en daarover wordt terecht geklaagd. Binnenkort hopen we genoeg budget te hebben voor een fatsoenlijke installatie.”
"Wij hebben bij de overname van Smaak bewust gekozen voor een goede verlichting. Deze is in verschillende standen en sferen te regelen. Daarnaast hebben we ook gelet op duurzaamheid en design. We hebben nu een combinatie van led en gewone verlichting met opvallende armaturen. Je moet aan de buitenkant van de lunchroom de verlichting kunnen zien. Dit nodigt onze gasten uit om naar binnen te komen."

~Ilja Donderwinkel van Smaakrijk uit Nijmegen~


“Wij hebben oude Franse meubels en stoelen. Jurkjes of panty’s blijven dan weleens achter een spijker hangen. Dit wordt dan verzekeringswerk en ik zorg dat de stoel meteen vervangen wordt.”

~Gaby van Etten van Baristacafé Njoy uit Den Helder~


“De akoestiek. Ons plafond is gemaakt van holle bakstenen en bij onze avonden met live muziek erg gehorig. Wij hebben onder de tafels geluidsisolatie geplakt en gordijnen opgehangen om het enigszins te dempen. Wij zijn nog op zoek naar de goede oplossing.”

~Dieti Mulder van Lekkerzzz uit Heerenveen~


“Een groot probleem is de verlichting. Wie naar binnen kijkt, ziet niets omdat het te donker is. Daarom steek ik voor de sfeer kaarsjes aan. In de zomer staan de deuren open en maakt het niet veel uit. Ik zoek nog naar de juiste verlichting.”

~Saskia van Dijk van Bubbles&Blessings uit Bilthoven~


“Soms hoor ik dat de rugleuning van onze banken te recht is. Die zijn namelijk bekleed met stof voor een goede akoestiek.’s Avonds dimmen we de kroonluchters en een enkeling kan dan de menukaart niet lezen. Een klein beetje licht erbij is dan genoeg.”

~Loes de Vos van Blue uit Amsterdam~


“We horen met mooi weer vaak: ‘Waarom hebben jullie geen dakterras?’ Helaas hebben we geen buitenruimte. Maar met erg warme dagen hebben wij het juist erg goed hier, want dan is het heerlijk koel door de airco.”

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws