Via Twitter je hamburger samenstellen

18 augustus 2010 |
Via Twitter je hamburger samenstellen<

In New York opent binnenkort een gezond en milieuvriendelijk fast food restaurant dat donutvormige hamburgers zal gaan serveren. In 4food, zoals de zaak gaat heten, is de vorm van de hamburgers niet het enige waarin 4food zich onderscheidt van de concurrentie: gasten kunnen online via Twitter hun eigen burger samenstellen en krijgen 0,25 dollarcent korting wanneer deze ook bij andere klanten succesvol blijkt. Ook wordt aan bezoekers gevraagd hoe ze de vervuiling in de stad kunnen tegengaan. Suggestie van een Twitter-gebruiker: laat gasten hun eigen borden, bekers en bestek meenemen.

Scoops!
Op 4food.com kunnen geregistreerde bezoekers hun hamburger samenstellen. Ze mogen daarbij de broodsoort kiezen en ook wat er uiteindelijk op komt: rundvlees, kalkoen, of zalm. Ook mag men zich met de smaak bemoeien. 'Welke kruiden wilt u?' Er is gekozen voor de donutvorm, want er moet ook een ‘scoop’ worden geselecteerd om het gaatje in het midden mee te vullen. Dat kan bijvoorbeeld een lepel avocado, chili mango of gebakken bonen zijn.

Hoger op de scoreladder
Wanneer de hamburger af is, mag de bedenker van de samenstelling een naam geven en kan de burger even later worden afgehaald. Dit is waar het spelelement zijn intrede doet. 4food heeft een online scorebord dat de meest bestelde hamburgers toont. Iedere keer wanneer een andere klant voor een burger op het scorebord kiest, krijgt de bedenker een bonus van 25 cent bij zijn volgende bestelling en stijgt de hamburger op het scorebord. Hoe hoger die komt te staan hoe meer korting de geestesvader van het broodje krijgt. Uiteindelijk kan men een maand lang gratis eten bij 4food winnen.

Uitdragen
Het competitief spelelement is vanuit marketingopzicht een slimme zet. Klanten zullen hun eigen burger willen promoten via Facebook en Twitter en zo ook de naam van 4food uitdragen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: