Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

25 september 2019 | David Bakker

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederland en België.

Veel restaurants beroepen zich op hun duurzame en biologische karakter. Certificatie blijft vaak uit en je moet de ondernemer vertrouwen op zijn woord.

Bij Veggies On Fire is dit anders. Zij zijn EKO (keurmerk) Goud gecertificeerd en hebben tevens het Certificaat ‘Palmolie Vrij’.

“Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de opbouw van het restaurant gebruikten wij duurzame verf van AURO. Wij hebben zelf gerenoveerde meubels en hebben onze bar en spoelkeuken geheel gebouwd uit Zuid-Hollands naaldhout.

Doordat Veggies On Fire een volledig plantaardige keuken voert nemen zij geen aandeel in de consequenties van de vleesconsumptie. Voor een kilo vlees is tien kilo groenvoer, soja en vijftien liter water nodig. Het verbruikte water komt dan weer vervuild terug in onze natuur. Om massale ontbossing in tropische landen te voorkomen gebruikt Veggies On Fire ook geen Palmolie.

Het voorkomen van dierenleed de belangrijkste motivatie en de eerste stap geweest om in 2013 in Nederland het eerste Restaurant “Veggies On Fire” te openen met een puur plantaardige menukaart “die ook bijdraagt aan het behoud van een vruchtbare aarde en de algehele gezondheid van de mens.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: