Van Venlo naar Maastricht: Wingyee neemt Bagels & Beans in Wyck over

Auteur: redactie
Food 29 juni 2021
Van Venlo naar Maastricht: Wingyee neemt Bagels & Beans in Wyck over

Na haar afstuderen aan de Universiteit Leiden en een jaar lang rondreizen werd Wingyee Chizhov-Chau trotse moeder van twee zoons en daarna al even trotse eigenaar van Bagels & Beans Venlo. Vanaf 5 juli mag ze daar Bagels & Beans Maastricht aan toevoegen. Wingyee: ‘Maastricht is een van de leukste steden van Europa.’

Hoe ging dat, de overstap van je studie naar de bagels?

"Op reis werd ik zwanger van mijn eerste zoon, daarom keerde ik terug naar Nederland. Mijn broer werd toen net eigenaar van Bagels & Beans in Hoofddorp. Ik was bij de opening en kwam er daarna regelmatig, vandaar dat ik al bekend was met de bagelsfeer. Van hem hoorde ik een aantal jaar later dat er een Bagels & Beans zou openen in mijn woonplaats Venlo. De timing was perfect: na drie jaar fulltime moeder zijn en de geboorte van mijn tweede zoon had ik veel zin om te gaan werken."

Wat trok je zo aan in Bagels & Beans?

"Ik hou van het karakter en de kwaliteit van het eten en drinken van Bagels & Beans. Dat is echt uniek, met veel aandacht voor biologische, duurzame en fairtradeproducten. We hebben ook steeds meer veganistische gerechten. En natuurlijk de lekkere Panamese koffie, die vind je nergens anders."

Je bent inmiddels vijf jaar eigenaar. Wat maakt het bagelvak zo leuk?

"Met stip op één: de collega’s. Het is fantastisch om een hecht team op te bouwen en samen naar hetzelfde doel toe te werken: ervoor zorgen dat gasten het naar hun zin hebben bij ons. Het team is ontzettend jong, de meeste medewerkers zijn begin twintig of jonger. Het is mooi om ze te zien groeien en ze te begeleiden in hun ontwikkeling. Gasten zijn zelfs onder de indruk dat we met zo’n jong team zo’n goede service verlenen. Daar krijgen we geregeld complimenten over."

Wat heb je als bagelbaas nodig om dat te bereiken?

"In ieder geval eerlijkheid, betrouwbaarheid en goede communicatie. Het helpt om de collega’s echt bij het team te betrekken. Natuurlijk moeten ze het werk zelf ook leuk vinden. Zonder plezier krijg je dit niet voor elkaar. Ik leer ze om zich in te leven in onze gasten: om met de mensen mee te leven. Die aandacht maakt Bagels & Beans anders dan anders. Niet alleen de aandacht voor het eten, maar ook voor iedere unieke gast én voor het team."

Wordt het niet heel druk om je aandacht straks over twee teams te verdelen?

"Jazeker, maar leuk druk. In Venlo kan ik veel van mijn werk met een gerust hart overdragen aan de assistent-bedrijfsleider. Hij werkt hier al sinds de allereerste dag en is alleen maar blij dat hij meer verantwoordelijkheden krijgt. De locatie helpt ook mee: Maastricht is een van de leukste steden van Europa, met veel karakter. Een echte studentenstad én heel internationaal. En we zitten in stadsdeel Wyck, ook wel Petit Paris genoemd vanwege de levendigheid."

Welke bagel en welk drankje raad je Maastrichtse gasten aan?

"De Mega Vega is mijn favoriet, met gegrilde groenten, hummus, dukkahkruiden en rucola. En mijn favoriete drankje de Matcha Latte: Japanse groene thee met warme sojadrink en een heerlijk schuimlaagje."

Van 1 tot en met 4 juli is Bagels & Beans Maastricht gesloten en wordt de winkel geschilderd en opgefrist voor de heropening. Het eindresultaat is vanaf maandag 5 juli te bewonderen.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws