Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

29 augustus 2018 | David Bakker
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca<

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Vakbekwaam personeel

Als horecaondernemer moet je tegenwoordig keihard aan de bak om de brigade bezet te krijgen. Er is binnen de horecabranche veel behoefte aan vakbekwaam personeel. Juist daarom is het binden en vasthouden van personeel in deze tijd erg belangrijk. Als je ervoor zorgt dat nieuwe terraslopers getraind worden, voorkom je heel veel ergernissen. Zowel de gast als medewerker heeft hier baat bij. Die gast is sowieso wel getraind: een soepele pols om het glas te heffen, een zonnebril en een pinpas. Maar die medewerker? Heeft hij productkennis en beheerst hij de serveertechnieken?

Meerwaarde voor werkgevers én werknemers

Passie voor Horeca helpt zowel horecawerkgevers als –werknemers bij het vergroten van de vakbekwaamheid. Het platform biedt E-learnings op het gebied van dranken (bier, koffie, wijn), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. De E-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden. Maar bovenal kan de opgedane kennis direct op de werkvloer worden toegepast. Het is het doel om het platform een onderdeel te laten worden van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers door hen de gratis certificaten te laten halen. Zo weet je als ondernemer of leidinggevende dat de basis is gelegd. Wil je jouw personeel juist verder laten scholen? Bekijk dan de mogelijkheden tot het volgen van een verdiepende opleiding of cursus.

"Opleiden en trainen is de beste manier om nieuwe en zittende medewerkers beter te laten functioneren én om te binden aan de zaak. Durf te investeren in je mensen: het is het duurste kapitaal dat je hebt: zij maken de omzet voor het bedrijf en bepalen de gastervaring. Met het nieuwe Passie voor Horeca is de eerste stap gratis, voor iedereen. Dus geld is nu echt geen argument meer om niet nu een begin te maken met het beter inwerken van nieuwe medewerkers en zittende medewerkers aan te sporen door te groeien. Maak van werken in de horeca weer een carrière", aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: