Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

29 augustus 2018 | David Bakker
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca<

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Vakbekwaam personeel

Als horecaondernemer moet je tegenwoordig keihard aan de bak om de brigade bezet te krijgen. Er is binnen de horecabranche veel behoefte aan vakbekwaam personeel. Juist daarom is het binden en vasthouden van personeel in deze tijd erg belangrijk. Als je ervoor zorgt dat nieuwe terraslopers getraind worden, voorkom je heel veel ergernissen. Zowel de gast als medewerker heeft hier baat bij. Die gast is sowieso wel getraind: een soepele pols om het glas te heffen, een zonnebril en een pinpas. Maar die medewerker? Heeft hij productkennis en beheerst hij de serveertechnieken?

Meerwaarde voor werkgevers én werknemers

Passie voor Horeca helpt zowel horecawerkgevers als –werknemers bij het vergroten van de vakbekwaamheid. Het platform biedt E-learnings op het gebied van dranken (bier, koffie, wijn), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. De E-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden. Maar bovenal kan de opgedane kennis direct op de werkvloer worden toegepast. Het is het doel om het platform een onderdeel te laten worden van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers door hen de gratis certificaten te laten halen. Zo weet je als ondernemer of leidinggevende dat de basis is gelegd. Wil je jouw personeel juist verder laten scholen? Bekijk dan de mogelijkheden tot het volgen van een verdiepende opleiding of cursus.

"Opleiden en trainen is de beste manier om nieuwe en zittende medewerkers beter te laten functioneren én om te binden aan de zaak. Durf te investeren in je mensen: het is het duurste kapitaal dat je hebt: zij maken de omzet voor het bedrijf en bepalen de gastervaring. Met het nieuwe Passie voor Horeca is de eerste stap gratis, voor iedereen. Dus geld is nu echt geen argument meer om niet nu een begin te maken met het beter inwerken van nieuwe medewerkers en zittende medewerkers aan te sporen door te groeien. Maak van werken in de horeca weer een carrière", aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: