Tante Truus wordt verbouwd

22 juli 2011 |
Tante Truus wordt verbouwd<

Niet tante Truus zelf, maar lunchroom Tante Truus in Almere wordt grondig verbouwd. Anders zouden wij het nieuws uiteraard niet op deze website plaatsen. Het naastgelegen, nog te openen, nieuwe restaurant Saporro Almere wordt bij de zaak betrokken. Tante Truus is een lunchroom waar verstandelijk gehandicapten onder begeleiding werken.

Meer tafels
''We hebben al heel veel jaren problemen met het rond krijgen van de exploitatie. Mede door de veranderingen in de AWBZ verwachten we dat we minder inkomsten gaan krijgen. Dit kan zorgen voor meer omzet. We krijgen meer tafels en in de avond worden onze tafels door het Japanse restaurant gebruikt'', vertelt Ruud Stevens van Triade.

Geen angst
Angst dat het oorspronkelijke karakter van Tante Truus verdwijnt heeft Stevens niet. Overdag wordt er namelijk onder dezelfde bedrijfsvoering gewerkt. ''Alleen de omgeving wordt aangepakt. Er komen bogen in de muur en daardoor ontstaat er een veel groter oppervlak. We houden onze eigen keuken en ook zij hebben een eigen keuken. We denken niet dat het botst.'' Er is volgens Stevens een verhuizing overwogen, maar daar is van afgezien omdat ze toch in het centrum willen blijven. ,,Het is gewoon noodzakelijk voor de toekomst. Triade vindt het heel belangrijk om naar de financiële pijlers te kijken en we denken hiermee een oplossing te hebben. We konden in ieder geval niet doorgaan op de manier zoals we deden.''

De verwachting is dat de verbouwing van Tante Truus in september van start gaat.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: