Robèrt van Beckhoven opent bakkerij en kiosk in winkelcentrum

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Unibail-Rodamco-Westfield haalt een bijzonder concept naar Mall of the Netherlands in Leidschendam. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, opent in 2019 een boulangerie en patisserie met cursusruimte van meer dan 800 m2 op de eerste verdieping van versmarkt Fresh!.

Nu al feest

Fans van de producten van Robèrt van Beckhoven hoeven niet te wachten tot 2019. Op de begane grond van Fresh! opent bij Robèrt eind 2018 een kiosk.
Pirjo de Winkel, algemeen directeur van bij Robèrt: “De ambitie en het ambachtelijke karakter van Fresh! in de toekomstige Mall of the Netherlands passen uitstekend bij ons merk ‘bij Robèrt’. Naast onze winkel in Oisterwijk zien we hier een uitgelezen kans om ook de Randstad kennis te laten maken met onze producten.”

Bijzonder concept: open bakkerij en kiosk

Robèrt van Beckhoven: “We zijn de laatste jaren meerdere malen benaderd om iets op een andere locatie te doen. Dat voelde nooit goed, omdat we geloven in het concept zoals we dat in Oisterwijk hebben neergezet. We willen mensen laten zien, proeven en vertellen wat we doen. Open en transparant. Dit was de eerste keer dat we het gevoel hadden dat we dat ook kunnen doen. Daar zijn we trots op en we hebben zin in deze stap!”

In de open bakkerij, op de eerste verdieping van Fresh!, kunnen bezoekers straks, net als in Oisterwijk, ter plekke zien en beleven hoe de ambachtelijke bakkersproducten worden gemaakt. Dit dankzij een glazen wand die een uniek kijkje in de keuken geeft. En alles wat uit de bakkerij komt, kan natuurlijk ook ter plaatse worden geproefd en gekocht. Verder zal het team van bij Robèrt hier ook proeverijen en cursussen organiseren om de liefde voor brood en patisserie te voeden. Onder de naam ‘bij Robèrt’ zullen de bezoekers van de kiosk kennismaken met diverse ambachtelijke broden en patisserie- en chocoladeproducten, waarbij de kwaliteit van de grondstoffen altijd zo hoog is dat het eindproduct het beste is wat de consument zich kan wensen. Duurzaamheid staat centraal, evenals het gebruik van de allerbeste ingrediënten.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat Robèrt van Beckhoven voor Mall of the Netherlands heeft gekozen, gezien zijn uitstekende staat van dienst als ambachtsman en de waardevolle aanvulling op het totaalconcept van Fresh!. Zeker ook dankzij de experience store waar bezoekers rechtstreeks in de ‘keuken’ kunnen kijken en worden verrast door het winkelaanbod, de cursussen en demonstraties”, aldus Teun Koek, Project Director van Unibail-Rodamco-Westfield.

Over Robèrt van Beckhoven

Misschien wel Nederlands bekendste bakker en patissier kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vele jaren ervaring, wedstrijden en prijzen later is hij nu de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. Robèrt is verder nationaal bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, ‘CupcakeCup’ en ‘Brood’. Ook is hij schrijver van een aantal goed verkochte bakboeken en staat hij vanaf het najaar van 2018 in het theater met zijn eigen 'theatrale foodexperience'.

Over Versmarkt Fresh!

Fresh! is de versmarkt binnen Mall of the Netherlands. In deze winkelstraat komen uitsluitend winkels met voedsel en versproducten gericht op dagelijkse boodschappen. Het is een unieke en prettige omgeving waar de winkeliers hun producten op aantrekkelijke wijze presenteren om de beleving te optimaliseren. Bovendien is het ook een plek voor ontspanning en vermaak met de focus op smaaksensaties en kooktechnieken. Zo vinden met enige regelmaat uiteenlopende evenementen plaats, waaronder kooklessen, proeverijen en demonstraties.

Over Mall of the Netherlands

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2020 verdergaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. Mall of the Netherlands wordt een uniek en volledig overdekt winkelcentrum, met ongekend hoog serviceniveau (vier sterren), waar bezoekers een dag lang kunnen genieten. In een prachtig door MVSA Architects ontworpen gebouw zullen veel flagshipstores van (inter)nationale retailers tezamen met onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, de versmarkt genaamd Fresh! en de Designer Gallery, vol bijzondere merken, zorgen voor een heerlijk bezoek. Unibail-Rodamco investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Achtergronden Fastservice
Voortaan altijd groente of fruit in het Happy Meal

McDonald’s biedt voortaan altijd groente of fruit aan in het Happy Meal. In de toetjesstap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of groente. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groente en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy...

Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant...

Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: