Restaurant wereldmuseum heeft beste wijn

3 november 2015 |
Restaurant wereldmuseum heeft beste wijn<

Restaurant Wereldmuseum uit Rotterdam heeft de Award 'Wijnkaart van het Jaar' van de GaultMillau 2016 gewonnen.
Tijdens de presentatie
van hotel- en restaurantgids GaultMillau voor 2016 afgelopen maandag, mocht sommelier Robbert Nijenhuis de oorkonde voor Wijnkaart van het Jaar in ontvangst nemen. Het Wereldmuseum is uiteraard zeer vereerd met deze prestigieuze prijs.

Foto: Sommelier Robbert Nijenhuis met de oorkonde van GaultMillau voor 'Wijnkaart van het Jaar'

Over de wijnkaart
De wijnkaart van het Restaurant Wereldmuseum is samengesteld door maître/sommelier Robbert Nijenhuis en assistent-maître/sommelier Sebastiaan van Oostveen. De jury prees de rijke selectie wijnen met de focus op parels van de oude wereld, de geweldige prijs-kwaliteit verhouding en de heldere, duidelijke presentatie. Ook vonden zij de grote selectie bijzondere Champagnes en Bourgognes prijzenswaardig. Elke wijn op de kaart is een vondst, aldus de jury.

Score
Het Restaurant Wereldmuseum was samen met De Lindenhof (Giethoorn) en Le Vieux Jean (Delft) genomineerd voor deze award. Het Restaurant Wereldmuseum behaalde zestien punten uit een maximum van twintig.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: