Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

21 februari 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Koningsbitterbal is ode aan de koning

Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van de Valuas Kroketterie en hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo: “Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. Onze royale snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje. Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie”, aldus de ondernemer.

Verkrijgbaar

De Koningsbitterbal weegt 30 gram en is vanaf 1 maart 2018 voor de retail en horeca verkrijgbaar bij Valuas Kroket. Consumenten kunnen terecht bij een groot aantal verkooppunten en de Koningsbitterbal wordt ook geserveerd in de Valuas-brasserie in Venlo.

Over Valuas Kroketterie

De Valuas Kroketterie ontwikkelt unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. Naast een eigen assortiment, bestaat de productie voor meer dan 35% uit private labels voor derden waarbij de receptuur volledig naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan.


De eerste Valuas Kroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels ruim 40 verschillende soorten, waaronder een geitenkaaskroket, tomaat-risottokroket, witlofkroket, kreeftenkroket, halal kipkroket, glutenvrije kroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website www.valuaskroket.nl.

Over Valuas


Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: