Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

14 november 2017 | Roy Spijker

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat we wel kunnen verklappen is de locatie. Zoals sinds jaar en dag vindt ook dit jaar de uitreiking plaats aan boord van het partyschip James Cook. Het vlaggenschip van de Rotterdamse rederij Spido meert af bij de Admiraliteitskade, pal voor het vermaarde Rotterdamse visrestaurant van Ron en Marie-Claire Hirt. Voorgaande jaren kregen onder andere chefkok Herman den Blijker en zanger Lee Towers de waarderingsprijs uitgereikt. Vorig jaar mochten Feyenoordspeler Dirk Kuyt en de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout het fraaie mosselkunstwerk in ontvangst nemen.

Wie oh wie
Wie o wie krijgt dit jaar het gouden beeldje in handen? De afgelopen maanden heeft een jury van onbekende samenstelling zich gebogen over deze lastige keuze waarbij er twee namen uit de bus zijn gerold. Eerder kregen onder meer Richard Groenendijk, Pieter Lutz, Joke Bruijs, Leontien van Moorssel, Ivo Opstelten, André van Duin en Giovanni van Bronkhorst al een Gouden Mossel. De lijst telt inmiddels 23 namen! Wie nummer 24 en 25 zijn, weten we op dinsdag 21 november. Het officiële gedeelte is tussen 14:30 uur en 15:00 uur wanneer Ron en Marie-Claire zelf de felbegeerde Gouden Mosselen uitreiken.

Rotterdams begrip
In 23 jaar tijd is de Gouden Mossel een begrip geworden in Rotterdam. Een prijs waar het grote publiek waardering voor heeft en waar ieder jaar weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats in de maand november op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook. Sinds vorig jaar wordt er iets afgeweken van de traditie en worden er niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. Ron en Marie-Claire willen graag een kleine inhaalslag maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met het aantal bestaansjaren van het restaurant. Om die reden zetten zij net als vorig jaar ook dit jaar twee personen in het zonnetje ten overstaand van tientallen Rotterdamse genodigden.

Achtergrond
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten, vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina Mulder. Ze was een Rotterdamse visvrouw, die gevreesd werd om haar grote mond. Ze was een prinsgezinde en werd in 1785 tot 10 jaar cel veroordeeld wegens het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mossel keurmeesteres.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Advertorial
Spicy Chai Latte: lunchrooms zien kansen om de omzet te verhogen!

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: