Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

14 november 2017 | Roy Spijker

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat we wel kunnen verklappen is de locatie. Zoals sinds jaar en dag vindt ook dit jaar de uitreiking plaats aan boord van het partyschip James Cook. Het vlaggenschip van de Rotterdamse rederij Spido meert af bij de Admiraliteitskade, pal voor het vermaarde Rotterdamse visrestaurant van Ron en Marie-Claire Hirt. Voorgaande jaren kregen onder andere chefkok Herman den Blijker en zanger Lee Towers de waarderingsprijs uitgereikt. Vorig jaar mochten Feyenoordspeler Dirk Kuyt en de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout het fraaie mosselkunstwerk in ontvangst nemen.

Wie oh wie
Wie o wie krijgt dit jaar het gouden beeldje in handen? De afgelopen maanden heeft een jury van onbekende samenstelling zich gebogen over deze lastige keuze waarbij er twee namen uit de bus zijn gerold. Eerder kregen onder meer Richard Groenendijk, Pieter Lutz, Joke Bruijs, Leontien van Moorssel, Ivo Opstelten, André van Duin en Giovanni van Bronkhorst al een Gouden Mossel. De lijst telt inmiddels 23 namen! Wie nummer 24 en 25 zijn, weten we op dinsdag 21 november. Het officiële gedeelte is tussen 14:30 uur en 15:00 uur wanneer Ron en Marie-Claire zelf de felbegeerde Gouden Mosselen uitreiken.

Rotterdams begrip
In 23 jaar tijd is de Gouden Mossel een begrip geworden in Rotterdam. Een prijs waar het grote publiek waardering voor heeft en waar ieder jaar weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats in de maand november op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook. Sinds vorig jaar wordt er iets afgeweken van de traditie en worden er niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. Ron en Marie-Claire willen graag een kleine inhaalslag maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met het aantal bestaansjaren van het restaurant. Om die reden zetten zij net als vorig jaar ook dit jaar twee personen in het zonnetje ten overstaand van tientallen Rotterdamse genodigden.

Achtergrond
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten, vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina Mulder. Ze was een Rotterdamse visvrouw, die gevreesd werd om haar grote mond. Ze was een prinsgezinde en werd in 1785 tot 10 jaar cel veroordeeld wegens het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mossel keurmeesteres.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: