Restaurant geeft kerstdiner weg

21 december 2015
Restaurant geeft kerstdiner weg

Voor het tweede jaar op rij organiseert GOOS eten & drinken (samen met Dynamo) op maandag 21 december 2015 voor vijfentwintig buurtbewoners
woonachtig in de Amsterdamse Rivierenbuurt een vijfgangen-kerstdiner. De doelgroep is een aantal van de buren met een laag inkomen en mensen uit de buurt die in een sociaal isolement zitten.

*Sfeervol kerstdiner*
Aan een mooie gedekte tafel krijgen deze buurtbewoners een heerlijk vijfgangen-kerstdiner. Deze kwetsbare buurtbewoners zijn van verschillende leeftijden. De nadruk ligt op ouderen maar jongere mensen zijn ook welkom. Jong en oud ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen bij een sfeervol kerstdiner.

*Buurtbewoners*
Het diner word bereid met zo veel mogelijk (gesponsorde) producten van leveranciers uit de buurt. Tussen de gangen door spelen belangeloos akoestische artiesten uit de Rivierenbuurt. Een aantal buurtbewoners zal gesprekken initiëren en stimuleren.

Middels buurtparticipatie in Goos is de helft van de kosten voor het diner gesponsord door buurtbewoners. Daarnaast wordt er actief ingezameld door een tiental ondernemers in de Maasstraat middels een spaarpot op de balie.

*Mooiere wereld*
Doel is mensen in contact met elkaar te brengen. Uit hun vastgeroeste situatie te ontdooien. En gewoon te laten genieten. Naast een goed gevoel ontstaan er mogelijk ook nieuwe verbindingen die blijvend kunnen zijn. Daarnaast is een secundair doel dit initiatief te gebruiken als inspiratiebron voor andere ondernemers in de stad Amsterdam. Als we met zijn allen wat meer investeren in onze buurt en buren wordt de wereld echt een stukje mooier.

Overig nieuws