Redderestaurants.nl: cashflow genereren voor horecaondernemers

18 maart 2020 | Thijs Jacobs

Het omzetverlies binnen de horeca loopt minstens net zo snel op als het aantal coronabesmettingen. Reisbeperkingen, het advies om thuis te blijven en het verbod op grootschalige evenementen zorgden vorige week al voor een enorme impact op de horecabranche. De overheidsmaatregel om horecagelegenheden per direct te sluiten, maakt dat veel ondernemers in acute liquiditeitsproblemen terecht komen.

Om alle getroffen horecaondernemers tijdens de viruscrisis financieel te ondersteunen, lanceert Heerlijk.nl een nieuw platform: Redderestaurants.nl. Via dit platform kunnen consumenten direct een steentje bijdragen om de cashflow van de getroffen ondernemer te stabiliseren. “Iedereen is bang voor zijn baan, daar is helaas geen uitsluitsel over te geven. We kunnen ons beter richten op positieve berichten en als team wilden we iets doen voor de restaurants. Redderestaurants.nl is de uitkomst hiervan.”, Arthur Bassant, eigenaar Heerlijk.nl.  

Directe hulp

Waar veel hulpmaatregelen enig wat tijd kosten voor er resultaat zichtbaar is, richt Redderestaurants.nl zich op directe hulp. Consumenten kunnen snel en gemakkelijk een restaurantcadeaubon naar wens kopen via het platform Redderestaurants.nl. De voucher dient als het ware als tijdelijke donatie, die wanneer de horeca weer geopend is, kan worden besteed aan een etentje. Op deze manier kunnen consumenten een steentje bijdragen aan de zwaar getroffen horecabranche. “Heel Nederland is getroffen door het coronavirus. Als online reserveringssysteem voor meer dan 1000 restaurants zien we van heel dichtbij in hoeverre de horecabranche is getroffen. Hoewel er veel actie wordt ondernomen, hebben restaurants nú hulp nodig. Om directe hulp te bieden, hebben we Redderestaurants.nl tot leven geroepen. In tijden van crisis moeten we élkaar nog meer helpen.", vertelt Arthur.

Álle restaurants

“Redderestaurants.nl is een briljant idee met een positieve insteek. Als iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we de crisis met z’n allen overleven.”, zegt Joris Peters, eigenaar restaurant Aan de Zweth. Ook Erik van Loo, eigenaar van restaurant Parkheuvel, ondersteunt het initiatief van Heerlijk.nl: “De enige pleister in deze tijd is het feit dat je niet de enige bent. Een platform waar verbondenheid en samenwerking centraal staan, is dan ook een belangrijk lichtpunt.” Redderestaurants.nl richt zich niet alleen op restaurants die aangesloten zijn bij Heerlijk.nl. Álle restaurants mogen zich aanmelden op het charity platform. Horecaondernemers kunnen fans via de Instagram hashtag #redderestaurants oproepen om de onderneming te steunen. Websitebezoekers kunnen zowel een bon voor een specifiek restaurant als generieke bon aanschaffen. De vouchers zijn twee jaar geldig en kunnen worden ingewisseld op het moment dat restaurants de deuren mogen heropenen. Consumenten zijn in de gelegenheid om het bedrag (vanaf €10,-) zelf te bepalen. Het totaal opgehaalde bedrag – zowel per restaurant als totaal - wordt aangegeven via een teller op de website. Op deze manier wordt iedere consument geënthousiasmeerd om de horeca op een laagdrempelige manier een hart onder de riem steken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Leiden

Wie via Leiden Centraal reist of in het stationsgebied werkt, woont of overnacht hoeft niet ver meer te lopen voor een verse creamcheese bagel of Mushroom Soja Latte. In de plint van het nieuwe multifunctionele gebouw Lorentz opent op 3 februari de derde Bagels & Beans van de sleutelstad. Pal te ...

Personeel Achtergronden
Nieuwe mede-eigenaar voor Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie. Ninande Thio: "Lizan heeft zich in de afg ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: