Programma Food Festival Food Unplugged

9 juni 2015 |
Programma Food Festival Food Unplugged<

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere foodtrucks. Een leuk evenement.

Foodprofessionals
Dit jaar wordt Food Unplugged gehouden op 26 & 27 juni 2015 op het Kazerneterrein in Ede. Food Unplugged is hét foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Vrijdag 26 juni wordt georganiseerd voor de foodprofessional. De tweede dag is iedereen welkom, van fanatieke kookgek tot kleine foodie in spé.

Programma vrijdag 26 juni
Dit jaar pakt bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo nog groter uit met een pop-up bakkerij waarin hij je de kneepjes van het bakkersvak bijbrengt. Hans Ditzel van Het Oude Ambaecht op Terschelling leert ons ouderwets vis roken, Gulpener verzorgt biercolleges, Kyonne Leyser geeft je dé tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken en Dick Tulp geeft workshops over wild. Wie liever kennismaakt met de omgeving stapt op de fiets om een georganiseerde tour langs lokale boeren te maken in en rondom gemeente Ede. In de middag betreedt Peter Klosse het podium om ons mee te nemen in de wereld van smaak en geven de professoren van Universiteit Wageningen buitencolleges.

Programma zaterdag 27 juni
Ook op 27 juni is Hans Ditzel aanwezig om bezoekers te inspireren met een workshop vis roken. Hilde Bras van Universiteit Wageningen spreekt over ‘huishoudens en voedselzekerheid’ en in de culi cinema worden de gehele dag films gedraaid om bij te watertanden. Kinderen vermaken zich in de kinderbakkerij van Edwin Klaasen of leren ‘Koken met Van Gogh’ bij Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Ouders kunnen ondertussen genieten in de Gin & Tonic bar van V2C.

Get cooking; the FOOD line-up
Ook dit jaar is je entreebewijs een streekproduct die Creative Chef Jasper in zijn bijbehorende streekrestaurant verwerkt tot een uniek diner. Chef Jord van Smokey Goodness maakt de natuur tot ultieme tool en gaat ‘unplugged all the way’ met een gat in de grond als kookgerei. De keuken van het ongewenste dier zorgt voor bitterballen van Schipholganzen, visfreak Henry rookt er de hele dag op los en Juice & Salad zorgt voor de lekkerste salades en sapjes. De PRIK bar en BAR BAR schenken ze bijzondere dranken uit de buurt en de dames van Riek tot Vork nemen je mee in een unieke eetbeleving ‘van boer tot bord’.

* Het programma van vrijdag 26 juni is speciaal samengesteld voor de foodprofesional. Kaarten kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken. Zaterdag 27 juni staat open voor iedereen. Toegang is gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor 10 euro. Op het festivalterrein kan er betaald worden met munten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Achtergronden Culinair
Hier kun je dineren in een boomhut

Op het landgoed van hotel Kapellerput in Heeze staat sinds 2010 een luxe boomhut voor bruiloften en bijeenkomsten. Om het 10-jarig bestaan van de KABAN te vieren is deze zomer het terras van de boomhut omgetoverd tot een unieke dinerlocatie op 6 meter hoogte. “De KABAN Experience is een bij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: