Programma Food Festival Food Unplugged

9 juni 2015 |
Programma Food Festival Food Unplugged<

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere foodtrucks. Een leuk evenement.

Foodprofessionals
Dit jaar wordt Food Unplugged gehouden op 26 & 27 juni 2015 op het Kazerneterrein in Ede. Food Unplugged is hét foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Vrijdag 26 juni wordt georganiseerd voor de foodprofessional. De tweede dag is iedereen welkom, van fanatieke kookgek tot kleine foodie in spé.

Programma vrijdag 26 juni
Dit jaar pakt bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo nog groter uit met een pop-up bakkerij waarin hij je de kneepjes van het bakkersvak bijbrengt. Hans Ditzel van Het Oude Ambaecht op Terschelling leert ons ouderwets vis roken, Gulpener verzorgt biercolleges, Kyonne Leyser geeft je dé tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken en Dick Tulp geeft workshops over wild. Wie liever kennismaakt met de omgeving stapt op de fiets om een georganiseerde tour langs lokale boeren te maken in en rondom gemeente Ede. In de middag betreedt Peter Klosse het podium om ons mee te nemen in de wereld van smaak en geven de professoren van Universiteit Wageningen buitencolleges.

Programma zaterdag 27 juni
Ook op 27 juni is Hans Ditzel aanwezig om bezoekers te inspireren met een workshop vis roken. Hilde Bras van Universiteit Wageningen spreekt over ‘huishoudens en voedselzekerheid’ en in de culi cinema worden de gehele dag films gedraaid om bij te watertanden. Kinderen vermaken zich in de kinderbakkerij van Edwin Klaasen of leren ‘Koken met Van Gogh’ bij Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Ouders kunnen ondertussen genieten in de Gin & Tonic bar van V2C.

Get cooking; the FOOD line-up
Ook dit jaar is je entreebewijs een streekproduct die Creative Chef Jasper in zijn bijbehorende streekrestaurant verwerkt tot een uniek diner. Chef Jord van Smokey Goodness maakt de natuur tot ultieme tool en gaat ‘unplugged all the way’ met een gat in de grond als kookgerei. De keuken van het ongewenste dier zorgt voor bitterballen van Schipholganzen, visfreak Henry rookt er de hele dag op los en Juice & Salad zorgt voor de lekkerste salades en sapjes. De PRIK bar en BAR BAR schenken ze bijzondere dranken uit de buurt en de dames van Riek tot Vork nemen je mee in een unieke eetbeleving ‘van boer tot bord’.

* Het programma van vrijdag 26 juni is speciaal samengesteld voor de foodprofesional. Kaarten kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken. Zaterdag 27 juni staat open voor iedereen. Toegang is gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor 10 euro. Op het festivalterrein kan er betaald worden met munten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: