Programma Food Festival Food Unplugged

9 juni 2015
Programma Food Festival Food Unplugged

Foodfestival "Food Unplugged":http://www.food-unplugged.com/ maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de
fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere foodtrucks. Een leuk evenement.

*Foodprofessionals*
Dit jaar wordt Food Unplugged gehouden op 26 & 27 juni 2015 op het Kazerneterrein in Ede. Food Unplugged is hét foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Vrijdag 26 juni wordt georganiseerd voor de foodprofessional. De tweede dag is iedereen welkom, van fanatieke kookgek tot kleine foodie in spé.

*Programma vrijdag 26 juni*
Dit jaar pakt bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo nog groter uit met een pop-up bakkerij waarin hij je de kneepjes van het bakkersvak bijbrengt. Hans Ditzel van Het Oude Ambaecht op Terschelling leert ons ouderwets vis roken, Gulpener verzorgt biercolleges, Kyonne Leyser geeft je dé tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken en Dick Tulp geeft workshops over wild. Wie liever kennismaakt met de omgeving stapt op de fiets om een georganiseerde tour langs lokale boeren te maken in en rondom gemeente Ede. In de middag betreedt Peter Klosse het podium om ons mee te nemen in de wereld van smaak en geven de professoren van Universiteit Wageningen buitencolleges.

*Programma zaterdag 27 juni*
Ook op 27 juni is Hans Ditzel aanwezig om bezoekers te inspireren met een workshop vis roken. Hilde Bras van Universiteit Wageningen spreekt over ‘huishoudens en voedselzekerheid’ en in de culi cinema worden de gehele dag films gedraaid om bij te watertanden. Kinderen vermaken zich in de kinderbakkerij van Edwin Klaasen of leren ‘Koken met Van Gogh’ bij Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Ouders kunnen ondertussen genieten in de Gin & Tonic bar van V2C.

*Get cooking; the FOOD line-up*
Ook dit jaar is je entreebewijs een streekproduct die Creative Chef Jasper in zijn bijbehorende streekrestaurant verwerkt tot een uniek diner. Chef Jord van Smokey Goodness maakt de natuur tot ultieme tool en gaat ‘unplugged all the way’ met een gat in de grond als kookgerei. De keuken van het ongewenste dier zorgt voor bitterballen van Schipholganzen, visfreak Henry rookt er de hele dag op los en Juice & Salad zorgt voor de lekkerste salades en sapjes. De PRIK bar en BAR BAR schenken ze bijzondere dranken uit de buurt en de dames van Riek tot Vork nemen je mee in een unieke eetbeleving ‘van boer tot bord’.

* Het programma van vrijdag 26 juni is speciaal samengesteld voor de foodprofesional. Kaarten kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken. Zaterdag 27 juni staat open voor iedereen. Toegang is gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor 10 euro. Op het festivalterrein kan er betaald worden met munten.

Overig nieuws