Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging.         
                                                                                                                                           Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje geworden. ‘’Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier (lees: de vestiging in Schiedam) een Sijgje restaurant zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand.’’, aldus Houtman. Na ruim 4 maanden verbouwen opent aanstaande vrijdag een vernieuwde Sijgje haar deuren in Schiedam. Het resultaat hiervan is volgens het Proeflokaal Sijgje concept: veel retro elementen die voor een nostalgische sfeer zorgen. 

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: