Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging.         
                                                                                                                                           Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje geworden. ‘’Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier (lees: de vestiging in Schiedam) een Sijgje restaurant zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand.’’, aldus Houtman. Na ruim 4 maanden verbouwen opent aanstaande vrijdag een vernieuwde Sijgje haar deuren in Schiedam. Het resultaat hiervan is volgens het Proeflokaal Sijgje concept: veel retro elementen die voor een nostalgische sfeer zorgen. 

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: