Oranjefans zorgen voor troep in horeca

13 juni 2014 |
Oranjefans zorgen voor troep in horeca<

Beschonken WK-supporters behoren tot de grote ergernissen van het horecapersoneel in Nederland. Ook agressieve gasten zorgen voor de nodige irritatie. Maar wat horecapersoneel nog het
allerergst vindt, is de troep die zij moeten opruimen nadat de hordes WK-supporters weer naar huis zijn gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van horecaplatform Foodbrigade onder 350 horeca-professionals.

Jonger horecapersoneel stoort zich het meest
Vooral de jongere horecaprofessionals – tussen de 18 en 24 jaar - storen zich aan Oranjefans. De oudere garde – vijftig plus – lijkt na jaren ervaring te zijn gewend aan de chaos en windt zich niet zo snel meer op. Zij vinden het vooral jammer dat veel vaste klanten weg blijven tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. Vrouwen blijken daarnaast meer te kunnen hebben dan hun mannelijke collega’s: bijna een kwart van de vrouwen ergert zich helemaal nergens aan, terwijl dat percentage bij de mannen een stuk lager ligt. Hun grootste ergernis bestaat uit dronken supporters, de bijbehorende viezigheid staan bij hen op een goede tweede plaats.

Veel troep
De Nederlandse WK-supporters behoren dan misschien tot de vrolijkste en meest kleurrijke voetbalsupporters ter wereld, ze laten ook veel troep achter. ''De gemiddelde horecaprofessional heeft na een wedstrijd van het Nederlands elftal behoorlijk wat op te ruimen. Oranje confetti, serpentinespray, platgetrapte plastic bekers, natte oranje pruiken en vieze toiletten zorgen voor flink wat irritatie. Begrijpelijk, maar daartegenover staat heel vaak ook een hogere omzet'', aldus Patrick Severein van Foodbrigade.nl.

Vluchten voor het WK
Een derde van de horecaondernemers organiseert extra activiteiten rondom het WK. Zij geven bijvoorbeeld korting bij winst van het Nederlands elftal, organiseren speciale WK-avonden, hebben een oranje menu of in elk geval een groot scherm. ''Voor voetballiefhebbers is er genoeg te kiezen. Maar er zijn ook horecagelegenheden die heel slim inspelen op de groep mensen die het voetbalgeweld juist wil ontvluchten. Hotels die een voetbalvrij weekendje garanderen bijvoorbeeld, of sauna’s die gratis toegang geven tijdens wedstrijden van Nederland'', aldus Severein.

Top 5 ergernissen horecapersoneel

1. Viezigheid

2. Zelf niet naar de wedstrijd kunnen kijken

3. Dronken supporters

4. Agressieve klanten

5. Luidruchtige gasten

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: