Nu kun je eindelijk ook echte Napolitaanse pizza eten in Nederland

27 februari 2019 | Thijs Jacobs

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Ondanks haar vele gedaantes bleef de traditionele Italiaanse pizza hét boegbeeld van perfectie.Tot nu. Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. Een aantal van hen beheert de pizzaoven van nNea: een nieuw restaurant op de Amsterdamse Bilderdijkstraat. Voeg daar een expertise in mixoloog aan toe en het eten van pizza is nooit meer hetzelfde. De pizza van nNea kleurt buiten de lijntjes van de traditie, vormt met bakery science haar eigen regels en zet een ware pizzarenaissance in gang.

Geen fastfood

Het recept voor traditionele Napolitaanse pizza stamt uit het begin van de 18e eeuw. Al die tijd was er geen Italiaan die het in zijn hoofd haalde om deze traditie te verbreken. Maar nu, met een groeiende populatie 21e-eeuwse foodies, experimenteert de nieuwe generatie pizzaioli met deeg. Een beweging die afwijkt van de traditie en varieert met elk onderdeel – van het type graan tot de fermentatie van het deeg. Deze nieuwe generatie pizza is dan ook geen fastfood. Het deeg van nNea rijst maar liefst 38 uur. De deegexperts treden hiermee in de traditionele voetstappen van Napolitaanse meesters, maar voegen er een eigen stukje bakery science toe. Voor een licht deeg met hoog opstaande rand. Fluffy, not crunchy – en even smaakvol als de toppings die erop gaan.

Wijn uit Campanië

Een nieuw type pizza vindt gezelschap in zowel bekende als de vergeten, kleinschalige wijnen uit Campanië. Dit grotendeels vulkanische gebied rondom Napels is een van oudste Italiaanse wijnregio’s met druivensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Hoewel wijn en pizza een eeuwenoude combinatie is, schenkt nNea voor de liefhebber ook een biertje. Zowel uit Campanië, als lokaal Amsterdams. Want bij nNea zijn locals geen vreemden. Ze ervaren de Napolitaanse cultuur, maar maken hier tegelijk ook deel van uit.

New Neapolis

nNea – een afkorting van New Neapolis – houdt bepaalde tradities in stand. Zo drink je wijn bij je pizza, knip je deze in plaats van te snijden en drinken de chefs na 11 uur ’s ochtends geen cappuccino meer. Maar met haar menu van 10 tot 15 new generationpizza’s en haar opvallende design breekt nNea met alle clichés. Het restaurant geeft ruimte aan 65 gasten en heeft, afgezien van de handgemaakte Fazzone pizzaoven, een modern en kleurrijk interieur. De karakteristieke koningsblauwe gevel, roze betegelde bar en marmeren werkbladen lijken in de verste verte niet op de pizzeria’s van Napels. Dat is niet erg, want nNea creëert haar eigen regels.

Traditie x science x passie is de formule die nNea volgt voor haar pizza. Deze nieuwe generatie Napolitaanse pizza is vanaf nu te ervaren op de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: