Nu kun je eindelijk ook echte Napolitaanse pizza eten in Nederland

27 februari 2019 | Thijs Jacobs

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Ondanks haar vele gedaantes bleef de traditionele Italiaanse pizza hét boegbeeld van perfectie.Tot nu. Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. Een aantal van hen beheert de pizzaoven van nNea: een nieuw restaurant op de Amsterdamse Bilderdijkstraat. Voeg daar een expertise in mixoloog aan toe en het eten van pizza is nooit meer hetzelfde. De pizza van nNea kleurt buiten de lijntjes van de traditie, vormt met bakery science haar eigen regels en zet een ware pizzarenaissance in gang.

Geen fastfood

Het recept voor traditionele Napolitaanse pizza stamt uit het begin van de 18e eeuw. Al die tijd was er geen Italiaan die het in zijn hoofd haalde om deze traditie te verbreken. Maar nu, met een groeiende populatie 21e-eeuwse foodies, experimenteert de nieuwe generatie pizzaioli met deeg. Een beweging die afwijkt van de traditie en varieert met elk onderdeel – van het type graan tot de fermentatie van het deeg. Deze nieuwe generatie pizza is dan ook geen fastfood. Het deeg van nNea rijst maar liefst 38 uur. De deegexperts treden hiermee in de traditionele voetstappen van Napolitaanse meesters, maar voegen er een eigen stukje bakery science toe. Voor een licht deeg met hoog opstaande rand. Fluffy, not crunchy – en even smaakvol als de toppings die erop gaan.

Wijn uit Campanië

Een nieuw type pizza vindt gezelschap in zowel bekende als de vergeten, kleinschalige wijnen uit Campanië. Dit grotendeels vulkanische gebied rondom Napels is een van oudste Italiaanse wijnregio’s met druivensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Hoewel wijn en pizza een eeuwenoude combinatie is, schenkt nNea voor de liefhebber ook een biertje. Zowel uit Campanië, als lokaal Amsterdams. Want bij nNea zijn locals geen vreemden. Ze ervaren de Napolitaanse cultuur, maar maken hier tegelijk ook deel van uit.

New Neapolis

nNea – een afkorting van New Neapolis – houdt bepaalde tradities in stand. Zo drink je wijn bij je pizza, knip je deze in plaats van te snijden en drinken de chefs na 11 uur ’s ochtends geen cappuccino meer. Maar met haar menu van 10 tot 15 new generationpizza’s en haar opvallende design breekt nNea met alle clichés. Het restaurant geeft ruimte aan 65 gasten en heeft, afgezien van de handgemaakte Fazzone pizzaoven, een modern en kleurrijk interieur. De karakteristieke koningsblauwe gevel, roze betegelde bar en marmeren werkbladen lijken in de verste verte niet op de pizzeria’s van Napels. Dat is niet erg, want nNea creëert haar eigen regels.

Traditie x science x passie is de formule die nNea volgt voor haar pizza. Deze nieuwe generatie Napolitaanse pizza is vanaf nu te ervaren op de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bagels & Beans tekent voor vestiging in het project FORUM Rotterdam

Bagels & Beans heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Multi Netherlands voor een vestiging in het project FORUM Rotterdam. FORUM Rotterdam is een project van Multi Netherlands. Het binnenstadproject is gesitueerd tussen de belangrijkste winkelstraten van Rotterdam en omvat ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Schrijf je in voor de wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Ga jij dit jaar met de eer strijken? Schrijf je dan nu in voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Gebruik onderstaand invulformulier of stuur de receptuur, bereidingswijze, naam van de lunchroom en adres, de prijs van het gerecht op de kaart en een foto van het broodje per e...

Opening
Anne&Max opent tweede vestiging in Utrecht

De groei zit er goed in bij Anne&Max. Vijf jaar geleden opende Anne&Max haar eerste vestiging in Utrecht en nu komt de droom van een tweede vestiging in de prachtige stad dan eindelijk uit. De nieuwe vestiging zal haar deuren openen op 27 mei 2019 aan de mooie Burgemeester Reigerstraat 15. H...

Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

Hilton Events
Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een of...

Bezorgen Fastfood
McDelivery breidt uit naar Eindhoven en Rotterdam Zuid

Vanaf vandaag is McDelivery ook beschikbaar in Eindhoven en Rotterdam Zuid. Met McDelivery kunnen gasten hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. Eindhoven is de elfde Nederlandse stad en de eerste stad in Brabant waar deze dienst wordt aangeboden. I...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: