Nieuw belevingsrestaurant dankzij NL Investeert

13 oktober 2016 | Jorien Slager

Een hip restaurant dat streekproducten serveert en waar 'clockless eating' van 09.00 tot 22.00 uur mogelijk is: dat is de nieuwe horecagelegenheid BRO'od van de broers Tom en Roy Gieling, binnenkort in het centrum van Doetinchem.

Via platform voor co-financiering NLInvesteert vonden de broers 24 investeerders bereid om te investeren in hun vernieuwende horeca-idee. BRO'od wordt een uniek restaurant in Doetinchem, en biedt "een eetbeleving met sterallures", aldus de broers Tom en Roy Gieling. Het restaurant opent eind dit jaar of uiterlijk januari 2017.

Er wordt vers brood gebakken, er wordt koffie gebrand en er wordt een nieuw broodje verkocht: de BRO'zino. Het broodje wordt gemaakt van een mix van verschillende soorten deeg en kan worden gevuld met diverse toppings, van vlees tot vegetarisch en van oer-Hollands tot lokale specialiteiten.

De komende maanden wordt er eerst flink verbouwd. Dankzij een banklening, en dankzij NLInvesteert. Via dit platform haalden de broers 75.000 euro op. Arne van Ophem van NLInvesteert is blij met de succesvolle actie om de start van BRO'od mogelijk te maken. "Doetinchem en de Achterhoek is voor ons een nieuwe regio, en de horeca is voor ons een interessante sector. We zijn als platform nu een jaar actief en hebben al voor vijf miljoen aan investeringen begeleid. Dat geld stelt Nederlandse bedrijven in staat te ontwikkelen, en daar zijn we trots op. Met ons werk versterken we de regionale economie".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: