Nettowinst Sligro Food Group neemt toe

21 juli 2016 | Linda Groothuijse

De omzet over het eerste halfjaar 2016 bedroeg € 1.355 miljoen, een toename van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Autonoom nam de omzet met 1,6% toe. De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg € 28 miljoen, een afname van 3,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Koen Slippens, directievoorzitter licht toe: “De groei in onze beide afzetmarkten trekt zoals verwacht stapje voor stapje aan. In de foodservicemarkt is bovendien het verschil in omzetontwikkeling tussen de diverse marktsegmenten nog altijd groot. In onze beide bedrijfsonderdelen zagen we de omzetontwikkeling in het tweede kwartaal verbeteren.

Binnen Foodservice werden de overnames van De Kweker en Java succesvol geïntegreerd en werd volop gewerkt aan de voorbereidingen voor Sligro België. De integratie- en opstartkosten drukten het halfjaarresultaat, maar wij zien dat als een aantrekkelijke investering voor verdere groei in Nederland en België.

Bij Foodretail kenden we een uitdagende start van het jaar en stond de omzet in onze oudere EMTÉ (2.0) vestigingen onder druk. Die trend hebben we in de loop van het tweede kwartaal al wat kunnen keren, wat wel tot een hogere promo- en actiedruk leidde. Meer structureel herstel komt ondermeer uit de verdere uitrol van de nieuwe EMTÉ formulegeneratie 3.0. De resultaten van de drie pilot winkels en de drie nieuwe winkels die we openden in de eerste helft van het jaar geven ons vertrouwen voor de komende jaren.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: