Katoele en Stegeman 'junior chef of the year'

21 november 2014
Katoele en Stegeman 'junior chef of the year'

Analdo Katoele en Julian Stegeman, beide 17 jaar, hebben als keukenbrigade de titel ‘Junior Chef of the year’ in de wacht gesleept. De
studenten van de koksopleiding van het Alfa-college in Hardenberg hebben afgelopen woensdag een topprestatie neergezet tijdens de landelijke kookwedstrijd in het Miele Inspirience Center in Vianen.

*Hoog niveau*
Rick van der Boor (18) en Dylan Grendelman (17) ook van de locatie Hardenberg behaalden een derde plaats. "Het niveau lag erg hoog, wij zijn dan ook ontzettend trots op onze studenten", vertelt begeleidend docent Bert Grondman. De prijswinnaars ontvingen een trofee en een certificaat. Analdo en Julian ontvingen een gesigneerd kookboek van Jeroen Robberegt als extraatje.

*Studenten Horeca Hardenberg en Hoogeveen*
Aan de wedstrijd van Unilever namen zowel studenten van het Alfa-college uit Hardenberg als Hoogeveen deel. De koks in opleiding in de keuken en de studenten van de opleiding horeca ondernemer manager in de bediening. De studenten werden gecoacht door docenten Bert Grondman en Tiemen Doeven. De keuken- en bedieningsbrigade werden apart beoordeeld door een vakkundige jury. In totaal waren er dertien teams van zeven scholen aanwezig.

*De opdracht*
De keukenbrigade kreeg als opdracht om een driegangenmenu te maken met vier kilo zeebaars. Per gang werd er gevraagd om een andere techniek. Zo’n drie maanden geleden zijn de studenten begonnen met trainen. Er werd veel geoefend en waar nodig werden de gerechten bijgesteld. De nadruk bij de beoordeling lag op kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, smaak en presentatie. De panna cotta van zeebaars die Arnaldo en Julian maakten werd door de jury omschreven als: 'Meesterkok-waardig!' Bij de bedieningsbrigade werd onder andere gelet op de vaardigheden bij het uitserveren, de vakinhoudelijke kennis van wijn en spijs, de vaktechnische vaardigheden, hygiëne en communicatie met de keuken/gasten.

~Christel Tuin~

Overig nieuws