Interview: Martin Maarschalkerweerd

16 januari 2012 |
Interview: Martin Maarschalkerweerd<

Hij begon als bakker, werd daarna eigenaar van lunchroom Martin’s Broodega en vorig jaar april begon Martin Maarschalkerweerd aan iets heel anders. Het resultaat? De moderne zaak Square, in het centrum van de Brabantse stad Tilburg. Naast de lunchkaart een loungekaart en een breed scala aan 'liquor'. "Alles wat ik doe, wil ik heel goed doen."

Bij binnenkomst schijnt het licht door de grote glazen ramen, waardoor het zwarte en crème kleurige meubilair tot zijn recht komt. De zaak ademt professionaliteit en de passie van de horecaondernemer. De open keuken waar verse broden pronken, trekt de aandacht die vervolgens overgaat in het grote aanbod aan wijnen, likeuren en baraccessoires.

Eigenaar Martin Maarschalkerweerd schuift aan tafel en vertelt over zijn pas negen maanden jonge zaak. "Met Square wilde ik iets heel anders doen. Ik wil met deze zaak een sfeer uitstralen voor de doelgroep van 25-plussers die graag genieten van goede producten. Wij voeren drie concepten uit. We beginnen met een lunchkaart met verschillende broodjes en smaken. Onder de lunchroom staat een grote bakkerij waarin we alle broden zelf maken. Hierin kun je je eigen creativiteit en diversiteit kwijt", vertelt de Tilburgse eigenaar.

Over de menukaart wordt door het hele team van Square nagedacht. Alle sauzen worden zelf gemaakt en er wordt gekeken naar smaak- en kleurcombinaties. "Ik wil iedere keer net even meer bijzondere gerechten presenteren dan andere zaken. Bij ons kun je dan ook geen normaal broodje kaas bestellen. Dit wordt altijd bijzonder geserveerd, en onze gasten waarderen dat."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management.":http://www.lunchroom.nl/blad/56/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: