Interview: Marcel de Jong

17 december 2010 |
Interview: Marcel de Jong<

Hoewel er tegenwoordig veel wordt geklaagd over kille bediening en onbekwaam horecapersoneel, is de band tussen lunchroomhouder Marcel de Jong en zijn gasten zo hecht dat ze soms dagelijks of twee keer per dag langskomen. Zoals beeldhouwster Irene, die tijdens het interview binnenloopt voor koffie. Ze wordt hartelijk ontvangen, ook al is de zaak nog niet geopend.

Andere vaste gasten, een echtpaar met een gehandicapte dochter, komen soms zelfs twee keer per dag langs. Marcel: “Ze hebben het niet breed, maar halen voldoening uit een kopje koffie bij de lunchroom. Mits het niet te druk is, maak ik altijd een praatje. Op mijn verjaardag had die mevrouw ’s ochtends eerst een kaart in de bus gedaan en ’s middags kwam ze een staatslot en een pen brengen waar mijn naam in gegraveerd stond. Dat deed me wel wat.”

Ook Adrie, een goede vriend van Marcel, is veel in de zaak te vinden. Adrie: “Het is hier echt gezellig, er hangt een gemoedelijke sfeer en af en toe is het net een soap hier.” Marcel: “We zitten altijd te geinen, het is ook fijn om alles wat hier gebeurt even te ventileren.” De mannen kennen elkaar uit Giesbeek, waar Marcel en zijn vrouw Mathilde een drogisterij runden. Door een langdurig opengebroken straat voor de zaak besloten ze verder te kijken. Al tijdens zijn studententijd in Utrecht vond Marcel kokkerellen heel leuk. “Ik kookte altijd thuis. Later breidde dat uit, toen ging ik voor feesten en partijen koken.” Dat doet hij nog steeds naast de lunchroom. Zo heeft hij met Kerstmis voor Irene en haar dementerende echtgenoot gekookt. Ook bezorgt de lunchroomhouder ontbijtjes en organiseert hij knusse high teas.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: