Interview: Marcel de Jong

17 december 2010 |
Interview: Marcel de Jong<

Hoewel er tegenwoordig veel wordt geklaagd over kille bediening en onbekwaam horecapersoneel, is de band tussen lunchroomhouder Marcel de Jong en zijn gasten zo hecht dat ze soms dagelijks of twee keer per dag langskomen. Zoals beeldhouwster Irene, die tijdens het interview binnenloopt voor koffie. Ze wordt hartelijk ontvangen, ook al is de zaak nog niet geopend.

Andere vaste gasten, een echtpaar met een gehandicapte dochter, komen soms zelfs twee keer per dag langs. Marcel: “Ze hebben het niet breed, maar halen voldoening uit een kopje koffie bij de lunchroom. Mits het niet te druk is, maak ik altijd een praatje. Op mijn verjaardag had die mevrouw ’s ochtends eerst een kaart in de bus gedaan en ’s middags kwam ze een staatslot en een pen brengen waar mijn naam in gegraveerd stond. Dat deed me wel wat.”

Ook Adrie, een goede vriend van Marcel, is veel in de zaak te vinden. Adrie: “Het is hier echt gezellig, er hangt een gemoedelijke sfeer en af en toe is het net een soap hier.” Marcel: “We zitten altijd te geinen, het is ook fijn om alles wat hier gebeurt even te ventileren.” De mannen kennen elkaar uit Giesbeek, waar Marcel en zijn vrouw Mathilde een drogisterij runden. Door een langdurig opengebroken straat voor de zaak besloten ze verder te kijken. Al tijdens zijn studententijd in Utrecht vond Marcel kokkerellen heel leuk. “Ik kookte altijd thuis. Later breidde dat uit, toen ging ik voor feesten en partijen koken.” Dat doet hij nog steeds naast de lunchroom. Zo heeft hij met Kerstmis voor Irene en haar dementerende echtgenoot gekookt. Ook bezorgt de lunchroomhouder ontbijtjes en organiseert hij knusse high teas.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: