Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

5 juni 2020 | Thijs Jacobs

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. Vanaf 1 juli kun je bij Insight Beach de hele zomer - geheel corona proof - relaxen aan het water op het meest luxe stadsstrand van Brabant, midden in Eindhoven.

Hart onder de riem

Ondernemers Robert Pietersen (Insight Events), Jozef Minkels (bouwbedrijf Minkel Montage), Bart Francois (Natuurzwembad De IJzeren Man), Pascal Ariëns (restaurant By Pascal) en Jeroen van Schie (De Conceptenmakelaar) hebben kosten nog moeite gespaard om in deze lastige tijden de bouw, horeca en culturele sector weer aan te zwengelen. Door COVID-19 lag het werk in deze sectoren maandenlang stil. “Met het pop-up concept Insight Beach zetten we honderden dj’s, bouwers, horecapersoneel en leveranciers weer aan het werk,” legt Jeroen van Schie uit. “Dit is een injectie om samen weer mooie dingen te kunnen doen, op hoog en professioneel niveau.”

Luxe aan het water

Bij Insight Beach moet je denken aan een blend tussen beroemde clubs als Nikki Beach (Miami, Marbella), Ushuaia en Blue Marlin (Ibiza). Denk aan luxe strandbedden, heerlijke drankjes, de beste bites en lekkere beats. Via de website bestel je van tevoren een luxe bed of speciale Cabana voor twee personen en word je bij aankomst door één van de hostesses naar je plek gebracht. Je kunt kiezen tussen een ticket voor de middag of avond, met maximaal 99 andere mensen. Wie beide dagdelen wil blijven, krijgt korting middels een day ticket. Een fles champagne van Moët & Chandon en een kleine goody bag zijn ‘on the house’.

Bites by Pascal

Op het grote, zonovergoten terras aan het water kun je ook heerlijk eten. Bestellen doe je gewoon vanaf je bedje. Op de kaart staan bijzondere gerechten van top-chef Pascal Ariëns van restaurant By Pascal (Oosterhout). Denk aan frisse sushi, de beste oesters en kaviaar, king krab, kreeft of een luxe fruit de mer. Liever vlees dan vis? Geniet dan van een heerlijke minihamburger van Wagyu beef of een sappige entrecote met frietjes. Uiteraard staan er ook lichte bites zoals vers fruit en een aantal vegetarische gerechten op het menu.

Culturele injectie

Bij elk bedje (met zachte handdoeken!) hangen twee koptelefoons waarmee je kunt genieten van de lekkerste beats van Nederlandse top dj’s die live draaien vanaf het terras. De hele dag door worden de aanwezigen getrakteerd op spectaculaire optredens ondersteund met visuele effecten. ‘Ook de culturele sector zit te springen om weer aan het werk te gaan. Wij kunnen gelukkig weer talloze artiesten een betaalde plek bieden binnen de grenzen van ons concept. Daarnaast supporten we ook diverse landelijk bekende organisaties door een samenwerking op te starten. Dit project voelt als een grote kruisbestuiving en dat voelt goed’, aldus Van Schie.

* De regels van het RIVM worden strikt nageleefd. Alle (bijzet)tafels en strandbedden staan op het terras 1,5 meter uit elkaar. Binnen is er geen toegang voor publiek. De toiletten, kleed- en doucheruimtes worden regelmatig gecheckt en zorgvuldig schoongehouden.

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: