Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

5 juni 2020 | Thijs Jacobs
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. Vanaf 1 juli kun je bij Insight Beach de hele zomer - geheel corona proof - relaxen aan het water op het meest luxe stadsstrand van Brabant, midden in Eindhoven.

Hart onder de riem

Ondernemers Robert Pietersen (Insight Events), Jozef Minkels (bouwbedrijf Minkel Montage), Bart Francois (Natuurzwembad De IJzeren Man), Pascal Ariëns (restaurant By Pascal) en Jeroen van Schie (De Conceptenmakelaar) hebben kosten nog moeite gespaard om in deze lastige tijden de bouw, horeca en culturele sector weer aan te zwengelen. Door COVID-19 lag het werk in deze sectoren maandenlang stil. “Met het pop-up concept Insight Beach zetten we honderden dj’s, bouwers, horecapersoneel en leveranciers weer aan het werk,” legt Jeroen van Schie uit. “Dit is een injectie om samen weer mooie dingen te kunnen doen, op hoog en professioneel niveau.”

Luxe aan het water

Bij Insight Beach moet je denken aan een blend tussen beroemde clubs als Nikki Beach (Miami, Marbella), Ushuaia en Blue Marlin (Ibiza). Denk aan luxe strandbedden, heerlijke drankjes, de beste bites en lekkere beats. Via de website bestel je van tevoren een luxe bed of speciale Cabana voor twee personen en word je bij aankomst door één van de hostesses naar je plek gebracht. Je kunt kiezen tussen een ticket voor de middag of avond, met maximaal 99 andere mensen. Wie beide dagdelen wil blijven, krijgt korting middels een day ticket. Een fles champagne van Moët & Chandon en een kleine goody bag zijn ‘on the house’.

Bites by Pascal

Op het grote, zonovergoten terras aan het water kun je ook heerlijk eten. Bestellen doe je gewoon vanaf je bedje. Op de kaart staan bijzondere gerechten van top-chef Pascal Ariëns van restaurant By Pascal (Oosterhout). Denk aan frisse sushi, de beste oesters en kaviaar, king krab, kreeft of een luxe fruit de mer. Liever vlees dan vis? Geniet dan van een heerlijke minihamburger van Wagyu beef of een sappige entrecote met frietjes. Uiteraard staan er ook lichte bites zoals vers fruit en een aantal vegetarische gerechten op het menu.

Culturele injectie

Bij elk bedje (met zachte handdoeken!) hangen twee koptelefoons waarmee je kunt genieten van de lekkerste beats van Nederlandse top dj’s die live draaien vanaf het terras. De hele dag door worden de aanwezigen getrakteerd op spectaculaire optredens ondersteund met visuele effecten. ‘Ook de culturele sector zit te springen om weer aan het werk te gaan. Wij kunnen gelukkig weer talloze artiesten een betaalde plek bieden binnen de grenzen van ons concept. Daarnaast supporten we ook diverse landelijk bekende organisaties door een samenwerking op te starten. Dit project voelt als een grote kruisbestuiving en dat voelt goed’, aldus Van Schie.

* De regels van het RIVM worden strikt nageleefd. Alle (bijzet)tafels en strandbedden staan op het terras 1,5 meter uit elkaar. Binnen is er geen toegang voor publiek. De toiletten, kleed- en doucheruimtes worden regelmatig gecheckt en zorgvuldig schoongehouden.

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: