Hier eet je de lekkerste en gezondste maaltijdsalade van Nederland

11 januari 2017 | Jorien Slager

Henri van den Einden won met zijn salade ‘Geit in de wei’ de vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Uitgangspunt van deze salade is gezondheid in combinatie met het thema Dutchie. Deze salade creëerde direct een wauw-effect. Volgens de jury een schilderij van kleuren waarbij Elstar appels, spruiten en parel couscous de salade afmaakte tot de winnende salade.

Top 3

1.    Henri van den Einden van Boshuys uit Best, met de creatie ‘Geit in de wei’
2.    Marina Tjitrodipo van Murphy’s uit Schiphol Amsterdam, met de creatie ‘Happy Landing’
3.    Jop Moorman van Fresh & Easy uit Arnhem, met de creatie 'Moeders mooiste'

Opdracht van de vakwedstrijd 

‘De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland’ is het bereiden en presenteren van 4 identieke maaltijdsalades. Onder maaltijdsalade dient in dit verband te worden verstaan: een salade die dienstdoet als een volledige maaltijd en bestaat uit een slasoort of een compositie van diverse soorten slasoorten of ‘rauwkostsalade’. Hierbij mag gebruik worden gemaakt van croutons, brood of aardappelproducten en warme en/of koude vlees of viscomponenten. Aan de wedstrijd deden tien finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: