Gestampte coquilles

17 maart 2010
Gestampte coquilles

Als je je kinderen naar de crèche brengt in het Franse Val Thorens, hoef je je geen zorgen te maken of ze wel een behoorlijke lunch voorgeschoteld zullen krijgen! De Franse chefkok Jean Sulpice zorgt ervoor dat je kroost niks tekort komt.

*Belangrijk*
Jean Sulpice licht mensen graag voor over goede voeding, en vindt het belangrijk, als vader van een zoontje van 18 maanden, dat kinderen goed en gezond eten. Daarom verzorgt hij ook de lunch voor de crèche van Val Thorens; de menu’s worden door hem ontwikkeld en in de keuken van zijn restaurant bereid.

*Sterrenkok*
Jean Sulpice is chefkok bij restaurant L’Oxalys in Val Thorens, en behaalde dit jaar zijn tweede Michelin ster. De nu 31-jarige chefkok haalde zijn eerste ster al toen hij 27 jaar oud was, en heeft dit jaar zijn tweede gekregen. De kok vindt het “net zo intens als het winnen van een Olympische medaille, en ik ben overweldigd door deze tweede ster. Waarom geen derde over een paar jaar?”


~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws