Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de vijfde, en laatste, genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Broodje Beiroet' van Lunchroom De Kofffiepot in Hardenberg.

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Broodje Beiroet

Ingrediënten/bereiding:

Volkoren pistolet
Labneh (Libanese hangop)
Lollo bianca
Krokante kippendij
Haloumi (Cypriotische grillkaas)
Tomatenchutney
Trostomaat
Rode ui
Shiso green
Bereiding: De onderkant van het broodje word ingesmeerd met Labneh (dit is een kruidige Libanese hangop) en daarop lollo bianca sla. Vervolgens plaatsen wij er krokante kippendij op. Deze wordt gemarineerd in baharat kruidenmix, gepaneerd in gemalen cornflakes en vervolgens gefrituurd op 180 graden. Tussen deze kip leggen wij plakjes haloumi, dit is een Cypriotische kaas die zich goed leent om te grillen. De tomatenchutney die erbij komt heeft een smaakpalet van zoet, zuur en pittig en past perfect bij de krokante kippendij. Het broodje wordt gegarneerd met trostomaat, rode ui, shiso green en natuurlijk het kapje van de pistolet. Voor dit broodje hebben wij veel invloeden gebruikt vanuit het Midden-Oosten, en dan met name uit Libanon. Daarom is ervoor gekozen om het broodje de naam ‘Beiroet’ te geven.

Euro 8,50

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: