Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

17 augustus 2018 | David Bakker

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren. Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders.

Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Foodhallen happies 010. Oude bekende Indonesia keert - samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) - terug met Indisch lekkers. Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en

vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD. Zoetekauwen niet getreurd – Ten to Three Bakery brengt suikerniveaus op peil met cupcakes en ander zoets. Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september.

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voor gerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgt in de morgen voor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.

Pakhuismeesteren werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van lekker eten. De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Inspiratie voor het design van ...,staat was de oude scheepskantine. Waar vroeger zeelieden hun maaltjes kaanden aan lange houten tafels en stoelen, bieden deze nu iets comfortabeler een plek voor foodies. Donkerrode en oudroze muren, marmeren toonbanken, houten balies, en grote bollampen geven de boel een beetje goede smaak uit de 21ste eeuw.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: