Food Professional Day 2016

14 januari 2016 |
Food Professional Day 2016<

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het
veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend.

Inbreng chef-koks en wetenschappers
De jaarlijkse Food Professional Day draait om kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. De kennis in het onderwijs en onderzoek wordt steeds groter en ontwikkelingen in het veld kennen geen stop. Chefs moeten daarin bijblijven en voorblijven op hun koks en daar is deze inspirerende dag voor bedoeld. Het programma is dan ook samengesteld op basis van de vragen en het vakmanschap van gerenommeerde chef-koks en kent veel inbreng van wetenschappers en deskundigen.

Interactieve sessies
Een van de vele chefs die meewerken aan deze Food Professional Day is SVH Meesterkok Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam. Bolenius ging in 2015 met de titel ‘Beste groenterestaurant’ aan de haal. Kusters pleit samen met prof. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design van Wageningen UR, voor een herwaardering van de bittere smaak van groente. Daarnaast kunnen chefs zich laten inspireren en informeren door chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Samen met bodemhoogleraar Wim van der Putten gaat hij in op de invloed van de bodem op de smaak van groenten. Bijzonder is ook de masterclass creativiteit die Jeroen van Oijen van Gastronomixs verzorgt met chef Bas van Kranen van sterrenrestaurant de Leuf. En bij alle plenaire sessies proeven de deelnemers ook gerechten.

Workshop
Tijdens een workshop naar keuze kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken voor het maken van groentepasta of voor een kennismaking met verse Japanse groente. Ook aan die workshops werken creatieve chefs mee als Tijs Huijbers van Ivory en SVH Meesterkok Niels van den Berg van Rungis. Het volledige programma is te vinden op www.foodprofessionalday.nl
Initiatief
De Food Professional Day is een dag speciaal voor chefs en souschefs, maar ook voor andere ambitieuze koks. Hier doen ze de nieuwste kennis op, wisselen informatie en inspiratie uit en ontmoet en gelijkgestemden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: