Finalisten Gaia Green Awards bekend

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 9 finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:

Restaurants:

aan Sjuuteeänjd (Schinnen)

De Veldkeuken (Bunnik)

GYS (Utrecht)

Strandpaviljoens

Pier 32 (Den Haag)

Timboektoe (IJmuiden Noordpier)

Zoomers ( Castricum aan Zee)

Hotels

Stadshotel Woerden (Woerden)

Ecomama Hotel (Amsterdam)

Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Erik van Dijk (Green Key Nederland)

Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)

Christine Absil (Good Fish Foundation)

Lenneke Post – Schot (Biojournaal)

André Brouwer (EKO keurmerk)

Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)

Jurylid Lonneke de Kort van Bookdifferent.com laat weten dat zij blij is dat zij door het inbrengen van haar expertise op het gebied van duurzaam toerisme een bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de horeca in Nederland: “Met de Gaia Green Awards geven wij duurzaam ondernemen een extra podium. Als jurylid ben in natuurlijk gebonden aan de opdracht, maar vanuit mijn eigen expertise leg ik extra nadruk op factoren als inspiratie, groene beleving en communicatie van groen naar de gasten toe. Wat mij betreft heel belangrijke factoren om onderscheidend en succesvol duurzaam te kunnen ondernemen”.

Proces



De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury. Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via de website van de Gaia Green Awards (https://greenleisure.wixsite.com/gaiagreenawards/stemmen-2017) .

Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: “Ik kan oprecht zeggen dat de 9 finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uit eindelijk winnaar per categorie te komen, de grote diversiteit in bedrijven maakt het een hele uitdaging om tot een goede vergelijking te komen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: