Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam

3 september 2014 |
Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam<

Op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt dit jaar weer het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Hier kunnen de beursbezoekers kennis maken met energiebesparende, biologische, fairtrade en
anderzijds duurzame en verantwoorde producten.

Paviljoen
Het Paviljoen was 2013 direct al een schot in de roos en mag zich verheugen op een explosieve groei van maar liefst 30% wat in lijn ligt met de totale groei van het evenement. Onder de nieuwe exposanten bevinden zich onder andere Bondi Chai Latte, Eenhoorn ijs, Stichting Vis & Seizoen en Mongozo Bier.

Presentatiekeuken
Deelnemer van het eerste uur is Schulp Vruchtensappen: “Onze presentatie vorig jaar heeft ons een groot aantal nieuwe contacten en klanten opgeleverd. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld over deelname aan de komende editie!”, aldus een enthousiaste Elger Wiersma, accountmanager bij Schulp Vruchtensappen. Nieuw op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de presentatiekeuken die samen met Regeer Grootkeuken-techniek wordt gerealiseerd. Verschillende Rotterdamse namen zijn vastgelegd om een duurzame kookdemonstratie te verzorgen. Zo verrassen onder andere Lisette Kreischer (The Dutch Weed Burger), Robert Siedenburg (Euromast) en Siemen Cox (RotterZwam) de bezoekers met innovatieve en duurzame creaties en kooktips.

Samenwerking met voedselbank
Tijdens de komende editie van Gastvrij Rotterdam zal er worden samengewerkt met de Voedselbank. Dit houdt in dat de Voedselbank na afloop van de beurs overgebleven producten bij de exposanten inzamelt, die vervolgens worden verwerkt in de voedselpakketten voor zo'n 7.600 Rotterdamse gezinnen. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk en hoe horecaondernemers kunnen samenwerken en/of een bijdrage kunnen leveren aan het werk van Voedselbank Rotterdam.

Meer lezen over Gastvrij Rotterdam? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: