Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

2 juni 2015 |
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld<

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants
als beste uit de bus:

Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca

1. El Celler de Can Roca (Gerona, Spanje)

Joan en Jordi Roca koken in het beste restaurant ter wereld

2. Osteria Francescana (Modena, Italië)

Massimo Bottura bestiert samen met Takahiko Kondo en Davide Di Fabio de keuken

3. Noma (Kopenhagen, Denemarken)

René Redzepi staat samen met Daniel Giusti in de Deense topkeuken

4. Central (Lima, Peru)

Virgilio Martinez en Pia Léon zijn dé chefs van de Peruaanse topzaak

5. Eleven Madison Park (New York, Verenigde Staten)

Daniel Humm en chef de cuisine Chris Flint staan aan het roer bij de place to be in The Big Apple

De Liberije zakt in ranglijst
Restaurant De Librije van driesterrenchef Jonnie Boer is gezakt op de lijst met de honderd beste restaurants van de wereld. Het Zwolse restaurant is van plek 29 naar 71 gezakt.
Boer is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de vandaag gepubliceerde lijst. Twee jaar geleden stond zijn restaurant op de 57e plaats. Geen enkel ander restaurant uit Nederland staat dit jaar in het overzicht.

De lijst wordt jaarlijks door het Britse vakblad Restaurant Magazine opgesteld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: