De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekendgemaakt:

Hotels – Court Garden Hotel (Den Haag)

Restaurants – Restaurant Sjuut (Schinnen)

Strandpaviljoens – centrum Qi (Breskens)

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze derde editie ontvingen award ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque voor een diner bij een van de leden van Euro-Toques en diverse tegoedbonnen van leveranciers van duurzame producten. De awards zijn mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Gastvrij Rotterdam, Made Blue Water en Santas Koffie.

Beste F&B concept: Pllek

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Pllek Amsterdam.  

Voorzitter van de jury van de Falco Eleonora Award Gregor Christiaans zegt hierover:  ‘Restaurant Pllek in Amsterdam is het voorbeeld hoe duurzaamheid anno 2018 eruit moet zijn. Hip en eigentijds en concessie loos kiezen voor een menukaart met alleen maar duurzame Food & Beverage’. 

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit een zevental vertegenwoordigers uit de branche. Jurylid André Brouwer (EKO Keurmerk) laat weten dat het aanwijzen van de uiteindelijke winnaars wederom een enorme uitdaging was. ‘Met name doordat er dit jaar ook aanmeldingen uit België waren binnengekomen, maakte het voor de jury nog moeilijker om een winnaar aan te wijzen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de horecasector, waardoor ook de aanmeldingen voor de Gaia Green Awards een steeds hoger niveau laten zien’.

Hoog niveau bij winnaars

Jean Thoma van restaurant Schinnen geeft aan zeer trots te zijn op het winnen van de Gaia Green Award. ‘Vorig jaar waren we al trots op finaleplaats, maar dat we nu de award mee naar huis mogen nemen voelt als een waardering voor de extra duurzame stappen die we hebben gemaakt afgelopen jaar. We zijn zelfs bezig met een nieuw concept waarbij duurzaamheid nog meer centraal gaat staan’.

Winnaar Hotel Court Garden is zowel gecertificeerd voor Green Key, Ecolabel als het EKO Keurmerk. Het voormalige kantoorpand in Den Haag is omgebouwd van energielabel G naar A++ en recent opende het hotel op het dak een groene daktuin. Winnaar Qi in de categorie strandpaviljoen steekt volgens de jury boven het deelnemers veld uit door de duurzame keuzes die er zijn gemaakt bij de samenstelling van de menukaart en het uitbannen van plastic in het strandpaviljoen’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: