De meest bestelde snack in 2014?

20 februari 2015 |
De meest bestelde snack in 2014?<

Thuisbezorgd.nl houdt bij wie, wat waar en wanneer bestelt in Nederland. Dat geeft soms verrassende resultaten, zoals de volgende Top 20. Wat zijn
de meest bestelde snacks van 2014?

Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van de top 20 meest bestelde snacks in 2014.

20 Garnalenkroket 0,45%
19 Nasischijf 0,47%
18 Van Dobben-kroket 0,66%
17 Vlammetjes 0,93%
16 Shoarmarol 0,96%
15 Chickenwings 0,96%
14 Berenklauw 1,05%
13 Satékroket 1,25%
12 Kwekkeboom-kroket 1,35%
11 Bamischijf 1,85%


Top 10 online verkochte snacks

10. Kalfskroket

Op de tiende plaats is de kalfskroket geëindigd met een percentage van 1,89%. Naast dat het leuk is om te weten welke snack landelijk het populairste is, hebben we ook gekeken naar de plaats. De kalfskroket is het meest verkocht in Den Haag en Rotterdam is op de tweede plaats terechtgekomen.

9. Gehaktbal

Denk je bij een gehaktbal ook vaak aan wegrestaurants of tankstations? We hadden dit dan ook niet verwacht: de Hollandse bal gehakt staat in onze top tien! Hij staat met een percentage van 2,18% op de negende plaats. Mmm, nu krijgen we ineens trek in een broodje bal!

8. Bitterbal

Vier je een verjaardag of krijg je onverwachts bezoek? Dan is een schaal bitterballen bestellen een heel goed idee! Steeds minder Nederlanders hebben thuis een friteuse, omdat je keuken meteen naar frituurvet gaat stinken. Online snacks bestellen is ook steeds makkelijker en sneller geworden, dus dit is zeker een goed alternatief. Van alle verkochte snacks waren 2,51% bitterballen – goed voor een achtste plaats in deze snack top 20!

7. Kipcorn

In Amsterdam en Den Haag zijn ze gek op kipcorn. Dat is te zien aan deze mooie, zevende plaats in onze snack top 20 met een percentage van 3,5%!

6. Mexicano

De mexicano is een van onze favorieten. Het liefst dompelen we deze snack helemaal onder de warme pindasaus. Deze heerlijke snack is op de zesde plaats geëindigd met 4,65%. Zoals je ziet, beginnen de percentages met grotere stappen op te lopen. Het wordt steeds spannender!

5. Kipnuggets

Kipnuggets blijven favoriet – vooral bij kleine kinderen. Als een gezin een frietje en een snack bestellen, bestellen zij voor hun kinderen vaak een portie kipnuggets. Kinderen kunnen de snacks goed in hun handje vasthouden, eten het makkelijk op en ze zijn niet al te vet. Met 5,78% staan de kipnuggets zelfs in onze top 5!

4. Kaassoufflé

De kaassoufflé is net buiten onze top 3 gevallen, maar heeft alsnog een percentage van maar liefst 7,39%! Dit is erg goed, want het aantal online snackverkopen valt in de miljoenen. En wist je dat jullie liever de kaassoufflé zonder broodje bestellen?

Top 3 populairste snacks in Nederland

Je bent inmiddels toegekomen aan de top 3 meest verkochte snacks van 2014 in Nederland via Thuisbezorgd.nl.

De snacks in de top drie zijn duidelijke winnaars, want de snack op plaats drie heeft al meer dan twee keer zoveel verkopen dan de nummer vier. Bekijk hieronder de top 3 populairste snack van Nederland in 2014!

3. Rundvleeskroket
De rundvleeskroket is veruit de populairste in zijn soort, want van alle snackverkopen was 15,17% een rundvleeskroket. Als je alle soorten kroketten bij elkaar op zou tellen, dan zou de kroket op de tweede plaats komen. We hebben er alleen voor gekozen om ze toch te scheiden, zodat je een beter beeld krijgt.

Simpel en goedkoop
Het viel ons op dat maar weinig mensen voor een kalfsvleeskroket kiezen, of voor een kroket van een merk. De gemiddelde Nederlander kiest gewoon voor de meest simpele rundvleeskroket die het goedkoopste is. Nog een leuk feitje? In Leeuwarden zijn online de meeste kroketten besteld en Amsterdam staat op de tweede plaats!

2. Loempia
De loempia is met iets meer dan 2% verschil op de tweede plaats geëindigd ten opzichte van de rundvleeskroket. Uiteindelijk zijn er van de snackverkopen in het afgelopen jaar 17,50% loempia’s verkocht.

Chinese restaurants
Veel mensen bestellen een loempia natuurlijk veel bij Chinese restaurants als snack of bijgerecht. De Vietnamese en mini-loempia vallen onder de snackloempia. De echte maaltijdloempia is hierin niet meegenomen.

In Amsterdam worden twee keer zoveel loempia’s verkocht als in Rotterdam. Als je kijkt naar het aantal verkochte loempia’s in 2014, dan komen Den Haag, Utrecht en Groningen op de derde, vierde en vijfde plaats.

1. Frikandel
De frikandel is veruit de winnaar met 29,95% van de totaal verkochte snacks in 2014 via Thuisbezorgd.nl. In Leeuwarden zijn de meeste frikandellen verkocht. Hierna komt Utrecht. Daarnaast valt het op dat de frikandel de enige snack is waar veel mensen saus bijbestellen, en dan voornamelijk speciaal.

Bron: Thuisbezorgd.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: