De meest bestelde gerechten wereldwijd

15 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is er nu lekkerder dan een avondje Netflixen en je eten laten bezorgen? Bezorgen is enorm in populariteit toegenomen en Deliveroo plukt er de vruchten van. In Groot-Brittannië heeft Deliveroo becijferd bij welke restaurants welke gerechten het meest besteld werden, maar ook de wereldijde lijst is bekendgemaakt.

De wereldwijde toplijst:

Les Fernandines cheeseburger van Big Fernand (Lille, France)
Burrito van Boojum (Dublin, Ireland)
Cheeseburger van Five Guys (London, UK)
Tripletta Pizza van Tripletta (Paris, France)
Regular Burrito van Taqado Mexican Kitchen (Dubai, UAE)
Boojum’s Twojum van Boojum (Belfast, Ireland)
Sushi Box for Two van Sushi Shop (Toulouse, France)
Chicken Salad Bowl van The Daily Cut (Singapore)
Chicken Katsu Curry van Wagamama (London, UK)
Cheese 6oz American Cheeseburger van GBK (London, UK)

Dit is de toplijst van Groot-Brittannië:

Cheeseburger van Five Guys (London, UK)
Chicken Katsu Curry van Wagamama (London, UK)
Cheese 6oz American Cheeseburger van GBK (London, UK)
St Peter’s Burger van The Meating Room (St Albans, UK)
Medium grilled chicken burrito van Tortilla (Brighton, UK)
Crazy Salmon Roll van Kenji Sushi (Edinburgh, UK)
Byron Burger van Byron (London, UK)
Dead Hippie Burger van MEATliquor (London, UK)
Oahu Bowl van Ahi Poké (London, UK)

Veel vlees

Opmerkelijk is, dat er in de lijst vooral vleesgerechten staan. Met name de burgers zijn populair. In deze tijd van 'vegan' en verantwoord kun je dit een verrassing noemen. Toch staat er ook een Pahu Bowl in de lijst en sushi-liefhebbers bestellen ook regelmatig via Deliveroo. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: