De Koffiepot heeft lekkerste lunchroombroodje

6 november 2014 |
De Koffiepot heeft lekkerste lunchroombroodje<

De jury had het dit jaar zwaar, maar niet zwaar genoeg om na het tellen van de beoordelingslijsten geen duidelijke winnaar aan te
wijzen. Het broodje ‘Feel the Veal’ van De Koffiepot uit Hardenberg scoorde hoog bij ieder jurylid en heeft hiermee de titel Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2014 meer dan verdiend. De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv.

Prijs-kwaliteitverhouding
De jury is zich ervan bewust dat deze titel een vakprijs is. Er werd dan ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, mise en place (voor de niet-horecamensen onder ons: dat is de voorbereiding in de keuken, zodat het ‘in elkaar zetten’ van het broodje daarna relatief snel gaat) en de jury beoordeelde ook de originaliteit van de receptuur en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Bij De Koffiepot was ieder aspect bij ieder bezoek dik in orde.

Reacties van de jury
Een greep uit de reacties van de juryleden: “Lekker krokant brood met verse ingrediënten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.” Of wat dacht je van deze: “Niet ‘too much’ en ook goed te eten zonder het uit elkaar te moeten halen. Hardenberg heeft het helemaal begrepen. Bovendien waren de smaken en gebruikte ingrediënten top en het brood zelf was van uitmuntende kwaliteit en textuur.”

Over ‘Feel the Veal’
Het broodje bestaat uit een meergranenbroodje dat voor iedere gast speciaal wordt afgebakken en daarna belegd met rosé gebraden kalfsfricandeau, mesclune sla, gemarineerde kastanjechampignons, ringetjes bosui, zongedroogde tomaat en truffelmayonaise. De kalfsfricandeau wordt 36 uur gemarineerd en vervolgens aangebraden en gegaard in de oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 54 graden. De kastanjechampignons worden gemarineerd in witte wijnazijn, olijfolie en een bourgondisch kruidenmengsel. De mayonaise is gemaakt van ingemaakte zomertruffel (tartufangelo) en de prijs van het broodje bedraagt € 6,50.

Kostprijscalculatie
Dat de jurycommentaren zo positief uitvallen, is een extra compliment voor De Koffiepot, aangezien de andere vier finalisten stuk voor stuk ook een broodje presenteerden dat van hoog niveau was. De marge op het broodje van De Koffiepot is eveneens goed; dat blijkt bovendien uit de kostprijscalculatie die de jury is toegezonden.

Uitreiking
De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de nietsvermoedende winnaars. Eigenaar Eric Meertens was dan ook zichtbaar verrast en kon zijn geluk niet op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: