De Koffiepot heeft lekkerste lunchroombroodje

6 november 2014 |
De Koffiepot heeft lekkerste lunchroombroodje<

De jury had het dit jaar zwaar, maar niet zwaar genoeg om na het tellen van de beoordelingslijsten geen duidelijke winnaar aan te
wijzen. Het broodje ‘Feel the Veal’ van De Koffiepot uit Hardenberg scoorde hoog bij ieder jurylid en heeft hiermee de titel Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2014 meer dan verdiend. De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv.

Prijs-kwaliteitverhouding
De jury is zich ervan bewust dat deze titel een vakprijs is. Er werd dan ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, mise en place (voor de niet-horecamensen onder ons: dat is de voorbereiding in de keuken, zodat het ‘in elkaar zetten’ van het broodje daarna relatief snel gaat) en de jury beoordeelde ook de originaliteit van de receptuur en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Bij De Koffiepot was ieder aspect bij ieder bezoek dik in orde.

Reacties van de jury
Een greep uit de reacties van de juryleden: “Lekker krokant brood met verse ingrediënten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.” Of wat dacht je van deze: “Niet ‘too much’ en ook goed te eten zonder het uit elkaar te moeten halen. Hardenberg heeft het helemaal begrepen. Bovendien waren de smaken en gebruikte ingrediënten top en het brood zelf was van uitmuntende kwaliteit en textuur.”

Over ‘Feel the Veal’
Het broodje bestaat uit een meergranenbroodje dat voor iedere gast speciaal wordt afgebakken en daarna belegd met rosé gebraden kalfsfricandeau, mesclune sla, gemarineerde kastanjechampignons, ringetjes bosui, zongedroogde tomaat en truffelmayonaise. De kalfsfricandeau wordt 36 uur gemarineerd en vervolgens aangebraden en gegaard in de oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 54 graden. De kastanjechampignons worden gemarineerd in witte wijnazijn, olijfolie en een bourgondisch kruidenmengsel. De mayonaise is gemaakt van ingemaakte zomertruffel (tartufangelo) en de prijs van het broodje bedraagt € 6,50.

Kostprijscalculatie
Dat de jurycommentaren zo positief uitvallen, is een extra compliment voor De Koffiepot, aangezien de andere vier finalisten stuk voor stuk ook een broodje presenteerden dat van hoog niveau was. De marge op het broodje van De Koffiepot is eveneens goed; dat blijkt bovendien uit de kostprijscalculatie die de jury is toegezonden.

Uitreiking
De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de nietsvermoedende winnaars. Eigenaar Eric Meertens was dan ook zichtbaar verrast en kon zijn geluk niet op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: