Courgettesoep

18 augustus 2005 |
Courgettesoep<

De herfst hangt in de lucht, het is weer tijd voor soep. Met seizoensgroente krijgt hij nog meer smaak. Deze volle courgettesoep heeft een extra bite door de toegevoegde gedroogde tomaat; de slagroom erin zorgt dat hij toch zacht van smaak blijft. Serveer bij de soep stokbrood met aïoli, weer eens iets anders dan kruidenboter.

Ingrediënten (12 personen):
1500 gram courgette
6 kleine aardappelen
3 uien
25 gram boter
3 liter kippenbouillon
12 gedroogde tomaten op olie
zout
(versgemalen) peper
12 eetlepels slagroom
6 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:
? Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 centimeter, rasp de geschilde en gewassen aardappelen grof en pel en snipper de ui.
? Verhit de boter in een pan, voeg courgette, aardappel en ui toe en bak ze zachtjes gedurende 5 minuten.
? Schenk de bouillon bij de groenten en laat de soep 15 minuten koken op een laag pitje.
? Breng de soep op smaak met zout en peper en pureer hem verder in de blender. Snipper de uitgelekte tomaten heel fijn.

Serveren:
? Roer per portie een lepel slagroom door de soep en verdeel de gedroogde tomaat en basilicum erover.
? Schep de soep in borden of kommen, roer er per portie 1 eetlepel slagroom door en verdeel de gedroogde tomaat en basilicum erover.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: