Copenhagen opent brasserie

28 maart 2018 | David Bakker

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol boven de brasserie. Met twee formules wil de familie zowel een meer eenvoudige laagdrempelige ervaring als een gastronomische beleving op niveau bieden.

Brasserie CPH

In de nieuwe brasserie met de naam CPH kan de gast terecht voor koffie, lunch, diner, hapjes en drankjes. Jamie Sturrus: “Brasserie CPH moet de huiskamer van Dordrecht worden waar iedereen zich thuisvoelt. De inrichting is sfeervol, warm en intiem door de zachtblauwe stoffen wanden en heeft een huiskamersfeer door de bank bij het raam met kussens en hangende planten. Een van de eyecatchers in de brasserie is de prachtige vitrine met taartjes speciaal voor ons gemaakt door toppatisserie Marijn in Oud Alblas.”

 

Onderscheidend lunchplateau


Onderscheidend is het lunchplateau, waarvan de gast zelf de samenstelling bepaalt en die de mogelijkheid geeft verschillende belegsoorten, soep en delicatessen te proeven. Op de dinerkaart staan brasseriegerechten als carpaccio van het Black Angusrund, bisque van garnalen, zeetong à la meunière, risotto met truffel en paddenstoelen en crème brûlée. Allemaal ambachtelijk bereid in eigen keuken en voorzien van een goede saus, frisse salade, perfecte frites en huisgemaakte mayonaise. Uit de à la cartegerechten kan de gast desgewenst een driegangenmenu samenstellen voor € 33,-.


Restaurant Copenhagen

Het restaurant is verhuisd naar de entresol en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Onder de naam restaurant Copenhagen eet de gast hier op niveau met maximale aandacht in een informele setting. Er wordt gewerkt met een verrassingsmenu, waarvan de gerechten hun oorsprong hebben in de klassieke keuken en modern worden gepresenteerd. 
 

Terras

Willemijn Sturrus: “De komende tijd wordt het terras aangepakt. Er komen nieuwe comfortabele stoelen, een meer intieme indeling en een kleurstelling die past bij de brasserie. Het terras ligt de hele dag in de zon en ook de liefhebber van fine dining kan buiten eten, bij mooi weer dekken we ook de tafels van het restaurant in.”


Tomadohuis

Jamie Sturrus: “De inrichting is verzorgd door mijn vrouw Willemijn en het stylingteam van onze online kledingzaak Sweet Jewellery, die we net als Copenhagen samen met mijn moeder Cisca runnen. Bij de inrichting en de kleurkeuze zijn de prachtige muren met blauwe stippen in onze zaak, die een belangrijk deel van het ontwerp van het monumentale Tomadohuis vormen, als uitgangspunt genomen.” Chef Matthijs Apol is verantwoordelijk voor beide keukens en maître-sommelier Vincent Ploegaert zorgt voor verrassende wijnen bij de gerechten. Beide hebben ervaring opgedaan bij top- en sterrenrestaurants.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

Dunkin’ Donuts komt naar Almere

Dunkin’ Donuts, een van de meest populaire donut- en koffieketen, komt met haar nieuwe, unieke concept, De Dunkin’ Donuts Mobile Store, als allereerst naar Almere op 26 april. Met de rijdende Dunkin’ Donuts pop-up winkel kan de vraag vanuit het hele land naar het welbekende coffee ...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Opening Lunchroom
Leidsche Rijn aangesloten op bagelinfuus

Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huurt het pand van ASR Vastgoed Projecten BV. De nieuwe Bagels & Beans komt aan het Hof van Bern, een plein met verschillende terrassen, in een rec...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Amsterdam KHN
Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: