Banketbakker gaat nieuwe Bagels & Beans Nijmegen runnen

11 april 2019 | Yonne van Geene

Nijmegenaren kunnen vanaf maandag 22 april terecht bij de kakelverse Bagels & Beans aan de Van Broeckhuysenstraat. Na uren keihard studeren, een potje ballen of de wekelijkse boodschappen is het goed uitpuffen met een rijkelijk belegde bagel, fantastische koffie, zalige zoetigheid of andere lekkernij van de kunstige kaart.

Marlies Otten (25) is balkunstenaar, banketbakker en binnenkort ook bagelbaas. Ze vertelt ons hoe ze de bagelwereld in rolde.

Interview

Vertel eens iets over jezelf: wat is je achtergrond, kom je ook uit Nijmegen?
Vier jaar geleden kwam ik naar Nijmegen om Voeding en Diëtetiek te studeren aan de HAN. Die studie heb ik in januari afgerond. Daarvoor werkte ik in mijn geboorteplaats Groot-Ammers als banketbakker. Daar heb ik ook een opleiding voor gedaan. Ik ben dus banketbakker en afgestudeerd diëtist. Daarnaast voetbal ik bij FC Kunde, waar ik rechtsbuiten ben en in het bestuur zit.

Van banketbakker naar bagelbaas, hoe komt dat zo?
Ik vond het een tijdlang heerlijk om banketbakker te zijn. Van kleins af aan stond ik al in de keuken van alles te bakken. Maar uiteindelijk wilde ik toch meer uit mezelf halen en weer gaan studeren. Op dat moment was ik veel bezig met hardlopen en gezonde voeding, en de studie in Nijmegen sloot daar perfect op aan. Bovendien merkte ik dat ik het contact miste. De combinatie van bezig zijn met voeding en contact met gasten vind ik ideaal. Het afgelopen jaar werkte ik als voedingsassistente in het ziekenhuis. Iedereen heeft een verhaal, je bouwt een band op met de mensen. De reactie die je krijgt als je net dat beetje extra voor iemand doet. Dat vind ik fijn.

Hoe kwam je terecht bij Bagels & Beans?
Zowel de interesse in voeding als ondernemingszin zaten er al vroeg in: ik droomde al jong van een eigen zaak, en stond als kleine meid bij mijn ouders voor de deur madeliefjes te verkopen. Heel lang bleef het alleen bij een wens, een droom voor de toekomst. Maar tijdens mijn studie begon het te kriebelen. De gedachte aan voor mezelf beginnen trok me steeds meer en ik stond op het punt van studie te veranderen naar Food & Business. Maar toen besefte ik dat ik niet meer wilde wachten en er meteen voor wilde gaan. Het plannen maken en panden bekijken begon. Gedurende mijn zoektocht kwam ik uit bij Bagels & Beans. En toen ging het snel. Tijdens het gesprek klikte het meteen. Alles viel op zijn plek. Qua ondernemerschap heb ik weinig ervaring, maar ik krijg alle begeleiding die ik nodig heb van Bagels & Beans. Dat is ideaal. Mijn wens komt uit.

Wat vind je van de locatie?
Die is heel goed. Ik woon zelf 500 meter van het pand. Als je van het sportcentrum, de universiteit, of de HAN richting centrum gaat, fiets je er bijna tegenaan. Bovendien zit het naast een grote supermarkt. Er is dus veel aanloop. Het is een fijne plek, met allerlei andere leuke lunchtentjes eromheen. Er heerst een heel gezellige sfeer in de omgeving.

En het pand?
Het pand is 90 m2 groot, met 50 zitplaatsen binnen en 30 plekken buiten op het terras. Achter in het pand zit een mooie lichtkoepel. Dat zorgt voor veel licht in de hele zaak. Natuurlijk wordt alles helemaal ingericht in Bagels & Beans-stijl. Ja, het wordt heel mooi. Ik ga verse bloemen neerzetten en het me helemaal eigen maken.

Wat verwacht je van het leven als bagelbaas?
Ik heb er ontzettend veel zin in. De eerste periode zal ik zeven dagen per week alles uit de kast moeten halen en heel veel dingen moeten laten. Ik ben natuurlijk nog jong en houd van feestjes en van alles ondernemen, maar met Bagels & Beans komt mijn droom uit. Daar heb ik veel voor over. Ik verheug me er enorm op. Ik kijk bijvoorbeeld erg uit naar de Nijmeegse Vierdaagse. Nu ga ik, in plaats van zelf te feesten, het andere mensen naar de zin maken en ze verwennen met heerlijke bagels en drankjes. Het wordt zeker geen straf om te werken. Eerder een feest.

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat die voor jou betekent?
Bagels & Beans straalt rust uit. Extra aandacht, extra service. Dat beetje meer, zodat gasten een fijn verblijf hebben. Dat is waar ik me heel erg in kan vinden. Daarnaast hebben de producten van Bagels & Beans een goed verhaal. De vis is duurzaam gevangen, de koffie komt van een kleinschalige plantage uit Panama. Bagels & Beans doet echt iets terug voor de gemeenschap. En ik sta daar helemaal achter.

Tot slot: wat moeten de inwoners van Nijmegen écht eens komen proberen?
Zelf ben ik erg fan van de bagel met wilde zalm. Die is echt superlekker! Als drankje beveel ik de mochaccino aan. Niet te versmaden. Ik raad alle Nijmegenaren aan te komen proeven. Dan doe ik er een extra scheutje liefde en aandacht bij.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: