Banketbakker gaat nieuwe Bagels & Beans Nijmegen runnen

11 april 2019 | Yonne van Geene

Nijmegenaren kunnen vanaf maandag 22 april terecht bij de kakelverse Bagels & Beans aan de Van Broeckhuysenstraat. Na uren keihard studeren, een potje ballen of de wekelijkse boodschappen is het goed uitpuffen met een rijkelijk belegde bagel, fantastische koffie, zalige zoetigheid of andere lekkernij van de kunstige kaart.

Marlies Otten (25) is balkunstenaar, banketbakker en binnenkort ook bagelbaas. Ze vertelt ons hoe ze de bagelwereld in rolde.

Interview

Vertel eens iets over jezelf: wat is je achtergrond, kom je ook uit Nijmegen?
Vier jaar geleden kwam ik naar Nijmegen om Voeding en Diëtetiek te studeren aan de HAN. Die studie heb ik in januari afgerond. Daarvoor werkte ik in mijn geboorteplaats Groot-Ammers als banketbakker. Daar heb ik ook een opleiding voor gedaan. Ik ben dus banketbakker en afgestudeerd diëtist. Daarnaast voetbal ik bij FC Kunde, waar ik rechtsbuiten ben en in het bestuur zit.

Van banketbakker naar bagelbaas, hoe komt dat zo?
Ik vond het een tijdlang heerlijk om banketbakker te zijn. Van kleins af aan stond ik al in de keuken van alles te bakken. Maar uiteindelijk wilde ik toch meer uit mezelf halen en weer gaan studeren. Op dat moment was ik veel bezig met hardlopen en gezonde voeding, en de studie in Nijmegen sloot daar perfect op aan. Bovendien merkte ik dat ik het contact miste. De combinatie van bezig zijn met voeding en contact met gasten vind ik ideaal. Het afgelopen jaar werkte ik als voedingsassistente in het ziekenhuis. Iedereen heeft een verhaal, je bouwt een band op met de mensen. De reactie die je krijgt als je net dat beetje extra voor iemand doet. Dat vind ik fijn.

Hoe kwam je terecht bij Bagels & Beans?
Zowel de interesse in voeding als ondernemingszin zaten er al vroeg in: ik droomde al jong van een eigen zaak, en stond als kleine meid bij mijn ouders voor de deur madeliefjes te verkopen. Heel lang bleef het alleen bij een wens, een droom voor de toekomst. Maar tijdens mijn studie begon het te kriebelen. De gedachte aan voor mezelf beginnen trok me steeds meer en ik stond op het punt van studie te veranderen naar Food & Business. Maar toen besefte ik dat ik niet meer wilde wachten en er meteen voor wilde gaan. Het plannen maken en panden bekijken begon. Gedurende mijn zoektocht kwam ik uit bij Bagels & Beans. En toen ging het snel. Tijdens het gesprek klikte het meteen. Alles viel op zijn plek. Qua ondernemerschap heb ik weinig ervaring, maar ik krijg alle begeleiding die ik nodig heb van Bagels & Beans. Dat is ideaal. Mijn wens komt uit.

Wat vind je van de locatie?
Die is heel goed. Ik woon zelf 500 meter van het pand. Als je van het sportcentrum, de universiteit, of de HAN richting centrum gaat, fiets je er bijna tegenaan. Bovendien zit het naast een grote supermarkt. Er is dus veel aanloop. Het is een fijne plek, met allerlei andere leuke lunchtentjes eromheen. Er heerst een heel gezellige sfeer in de omgeving.

En het pand?
Het pand is 90 m2 groot, met 50 zitplaatsen binnen en 30 plekken buiten op het terras. Achter in het pand zit een mooie lichtkoepel. Dat zorgt voor veel licht in de hele zaak. Natuurlijk wordt alles helemaal ingericht in Bagels & Beans-stijl. Ja, het wordt heel mooi. Ik ga verse bloemen neerzetten en het me helemaal eigen maken.

Wat verwacht je van het leven als bagelbaas?
Ik heb er ontzettend veel zin in. De eerste periode zal ik zeven dagen per week alles uit de kast moeten halen en heel veel dingen moeten laten. Ik ben natuurlijk nog jong en houd van feestjes en van alles ondernemen, maar met Bagels & Beans komt mijn droom uit. Daar heb ik veel voor over. Ik verheug me er enorm op. Ik kijk bijvoorbeeld erg uit naar de Nijmeegse Vierdaagse. Nu ga ik, in plaats van zelf te feesten, het andere mensen naar de zin maken en ze verwennen met heerlijke bagels en drankjes. Het wordt zeker geen straf om te werken. Eerder een feest.

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat die voor jou betekent?
Bagels & Beans straalt rust uit. Extra aandacht, extra service. Dat beetje meer, zodat gasten een fijn verblijf hebben. Dat is waar ik me heel erg in kan vinden. Daarnaast hebben de producten van Bagels & Beans een goed verhaal. De vis is duurzaam gevangen, de koffie komt van een kleinschalige plantage uit Panama. Bagels & Beans doet echt iets terug voor de gemeenschap. En ik sta daar helemaal achter.

Tot slot: wat moeten de inwoners van Nijmegen écht eens komen proberen?
Zelf ben ik erg fan van de bagel met wilde zalm. Die is echt superlekker! Als drankje beveel ik de mochaccino aan. Niet te versmaden. Ik raad alle Nijmegenaren aan te komen proeven. Dan doe ik er een extra scheutje liefde en aandacht bij.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: