Banketbakker gaat nieuwe Bagels & Beans Nijmegen runnen

11 april 2019 | Yonne van Geene

Nijmegenaren kunnen vanaf maandag 22 april terecht bij de kakelverse Bagels & Beans aan de Van Broeckhuysenstraat. Na uren keihard studeren, een potje ballen of de wekelijkse boodschappen is het goed uitpuffen met een rijkelijk belegde bagel, fantastische koffie, zalige zoetigheid of andere lekkernij van de kunstige kaart.

Marlies Otten (25) is balkunstenaar, banketbakker en binnenkort ook bagelbaas. Ze vertelt ons hoe ze de bagelwereld in rolde.

Interview

Vertel eens iets over jezelf: wat is je achtergrond, kom je ook uit Nijmegen?
Vier jaar geleden kwam ik naar Nijmegen om Voeding en Diëtetiek te studeren aan de HAN. Die studie heb ik in januari afgerond. Daarvoor werkte ik in mijn geboorteplaats Groot-Ammers als banketbakker. Daar heb ik ook een opleiding voor gedaan. Ik ben dus banketbakker en afgestudeerd diëtist. Daarnaast voetbal ik bij FC Kunde, waar ik rechtsbuiten ben en in het bestuur zit.

Van banketbakker naar bagelbaas, hoe komt dat zo?
Ik vond het een tijdlang heerlijk om banketbakker te zijn. Van kleins af aan stond ik al in de keuken van alles te bakken. Maar uiteindelijk wilde ik toch meer uit mezelf halen en weer gaan studeren. Op dat moment was ik veel bezig met hardlopen en gezonde voeding, en de studie in Nijmegen sloot daar perfect op aan. Bovendien merkte ik dat ik het contact miste. De combinatie van bezig zijn met voeding en contact met gasten vind ik ideaal. Het afgelopen jaar werkte ik als voedingsassistente in het ziekenhuis. Iedereen heeft een verhaal, je bouwt een band op met de mensen. De reactie die je krijgt als je net dat beetje extra voor iemand doet. Dat vind ik fijn.

Hoe kwam je terecht bij Bagels & Beans?
Zowel de interesse in voeding als ondernemingszin zaten er al vroeg in: ik droomde al jong van een eigen zaak, en stond als kleine meid bij mijn ouders voor de deur madeliefjes te verkopen. Heel lang bleef het alleen bij een wens, een droom voor de toekomst. Maar tijdens mijn studie begon het te kriebelen. De gedachte aan voor mezelf beginnen trok me steeds meer en ik stond op het punt van studie te veranderen naar Food & Business. Maar toen besefte ik dat ik niet meer wilde wachten en er meteen voor wilde gaan. Het plannen maken en panden bekijken begon. Gedurende mijn zoektocht kwam ik uit bij Bagels & Beans. En toen ging het snel. Tijdens het gesprek klikte het meteen. Alles viel op zijn plek. Qua ondernemerschap heb ik weinig ervaring, maar ik krijg alle begeleiding die ik nodig heb van Bagels & Beans. Dat is ideaal. Mijn wens komt uit.

Wat vind je van de locatie?
Die is heel goed. Ik woon zelf 500 meter van het pand. Als je van het sportcentrum, de universiteit, of de HAN richting centrum gaat, fiets je er bijna tegenaan. Bovendien zit het naast een grote supermarkt. Er is dus veel aanloop. Het is een fijne plek, met allerlei andere leuke lunchtentjes eromheen. Er heerst een heel gezellige sfeer in de omgeving.

En het pand?
Het pand is 90 m2 groot, met 50 zitplaatsen binnen en 30 plekken buiten op het terras. Achter in het pand zit een mooie lichtkoepel. Dat zorgt voor veel licht in de hele zaak. Natuurlijk wordt alles helemaal ingericht in Bagels & Beans-stijl. Ja, het wordt heel mooi. Ik ga verse bloemen neerzetten en het me helemaal eigen maken.

Wat verwacht je van het leven als bagelbaas?
Ik heb er ontzettend veel zin in. De eerste periode zal ik zeven dagen per week alles uit de kast moeten halen en heel veel dingen moeten laten. Ik ben natuurlijk nog jong en houd van feestjes en van alles ondernemen, maar met Bagels & Beans komt mijn droom uit. Daar heb ik veel voor over. Ik verheug me er enorm op. Ik kijk bijvoorbeeld erg uit naar de Nijmeegse Vierdaagse. Nu ga ik, in plaats van zelf te feesten, het andere mensen naar de zin maken en ze verwennen met heerlijke bagels en drankjes. Het wordt zeker geen straf om te werken. Eerder een feest.

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat die voor jou betekent?
Bagels & Beans straalt rust uit. Extra aandacht, extra service. Dat beetje meer, zodat gasten een fijn verblijf hebben. Dat is waar ik me heel erg in kan vinden. Daarnaast hebben de producten van Bagels & Beans een goed verhaal. De vis is duurzaam gevangen, de koffie komt van een kleinschalige plantage uit Panama. Bagels & Beans doet echt iets terug voor de gemeenschap. En ik sta daar helemaal achter.

Tot slot: wat moeten de inwoners van Nijmegen écht eens komen proberen?
Zelf ben ik erg fan van de bagel met wilde zalm. Die is echt superlekker! Als drankje beveel ik de mochaccino aan. Niet te versmaden. Ik raad alle Nijmegenaren aan te komen proeven. Dan doe ik er een extra scheutje liefde en aandacht bij.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: