Je hebt gezocht op: Nijmegen

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Poké Perfect opent grootste locatie in Rotterdam
19 maart 2024Nieuws

Poké Perfect opent grootste locatie in Rotterdam

Poké Perfect opent een nieuwe vestiging op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Op het menu: gezonde, snelle en lekkere poké bowls, side dish...

Vernieuwde Bakker Bart in Alkmaar heropent met bestelzuilen
27 februari 2024Nieuws

Vernieuwde Bakker Bart in Alkmaar heropent met bestelzuilen

Op dinsdag 27 februari heeft Bakker Bart in Alkmaar Europaboulevard, gelegen in het Winkelcentrum de Mare, opnieuw haar deuren geopend. Na een maand v...

Themamaand Rendement: 8 Tips voor succesvolle leveranciersafspraken
21 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 8 Tips voor succesvolle leveranciersafspraken

De gestegen inkoopkosten spelen een aanzienlijke rol in het lagere rendement van horecaondernemingen. De redactie van Lunchroom heeft acht waardevolle...

Anne&Max opent deuren van 29ste vestiging
14 november 2023Nieuws

Anne&Max opent deuren van 29ste vestiging

De 29ste Anne&Max huiskamer is sinds 9 november in Nijmegen te vinden. De vestiging aan de Lange Hezelstraat opende om acht uur ‘s ochtends...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
24 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Column Bart van der Schoot: Samenwerking tijdens de Vierdaagsefeesten
28 juli 2023Nieuws

Column Bart van der Schoot: Samenwerking tijdens de Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is...

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart
3 mei 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo
20 april 2023Nieuws

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo

In dit interview stelt dit blad elf vragen aan een grote horecaondernemer. Hoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één...

Hoe word je als lunchroomeigenaar een succesvolle franchisegever?
31 maart 2023Nieuws

Hoe word je als lunchroomeigenaar een succesvolle franchisegever?

Franchising is een populaire manier van ondernemen geworden voor lunchroomeigenaren. Voor franchisegevers biedt het model tal van voordelen, zoals het...

Mike tekent geen contracten met leveranciers
14 maart 2023Nieuws

Mike tekent geen contracten met leveranciers

Ondernemen in Nijmegen. Mike Neuij (54) is al 21 jaar horecaondernemer in Nijmegen. Eerst werkte hij honderd uur per week voor zijn grand café,...

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"
2 maart 2023Nieuws

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"

Ondernemen in Breda. In 2015 startte Sanne Huisman (40) Teds All day Brunch. Een leven met inmiddels negen locaties en twee jonge kinderen, klinkt als...

Bagels & Beans wordt onderdeel van Vital Food Group
21 december 2022Nieuws

Bagels & Beans wordt onderdeel van Vital Food Group

Op 20 december 2022 is bekend gemaakt dat de toonaangevende franchiseformule Bagels & Beans onderdeel wordt van de Vital Food Group B.V., de moede...

Horecaondernemer en KHN over waarom het nu goed kan zijn te kiezen voor duurzame terrasverwarming voor lunchrooms
30 september 2022Nieuws

Horecaondernemer en KHN over waarom het nu goed kan zijn te kiezen voor duurzame terrasverwarming voor lunchrooms

Nu de herfst volop is losgebarsten, staan de terrasverwarmers weer op aan. Hierdoor kunnen gasten alsnog buiten droog, warm en knus genieten van een b...

''De werkgever moet tegenwoordig flexibel zijn en slim roosteren''
21 juni 2022Nieuws

''De werkgever moet tegenwoordig flexibel zijn en slim roosteren''

Vandaag de dag blijft het personeelstekort het grootste probleem voor menig horecaondernemer. Hoe je het team slim kan managen en hoe je ervoor kan zo...

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"
9 juni 2022Nieuws

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"

Volgens het CBS zegt maar liefst 43 procent van de horecaondernemers in het tweede kwartaal van dit jaar het tekort aan arbeidskrachten als belangrijk...

Kabinet houdt poot stijf: horeca blijft in de wachtkamer
21 januari 2022Nieuws

Kabinet houdt poot stijf: horeca blijft in de wachtkamer

Hoewel de druk om te versoepelen op het kabinet alsmaar toeneemt, neemt 'Den Haag' pas dinsdag 25 januari een beslissing over het openen van d...

Deliveroo ziet aantal vegan bestellingen explosief stijgen en deelt hardlopers
28 oktober 2021Nieuws

Deliveroo ziet aantal vegan bestellingen explosief stijgen en deelt hardlopers

Het aantal veganistische bestellingen bij Deliveroo is met 236(!) procent gestegen. Dat maakt Deliveroo vandaag bekend in aanloop naar Wereld Veganism...

Bakker Bart Rotterdam is weer open
26 oktober 2021Nieuws

Bakker Bart Rotterdam is weer open

Bakker Bart heropent vandaag, 26 oktober, ook zijn winkel aan de Lijnbaan 67 in Rotterdam. Met deze volledig vernieuwde en ook verruimde winkel, krijg...

Gelderland laat 'coronaterrassen' nog even staan
25 oktober 2021Nieuws

Gelderland laat 'coronaterrassen' nog even staan

De horeca in de provincie Gelderland mag de vergrote terrassen in de meeste gemeente voorlopig laten staan. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gel...

Bakker Bart heropent de vestiging aan de Demer in Eindhoven
13 oktober 2021Nieuws

Bakker Bart heropent de vestiging aan de Demer in Eindhoven

Bakker Bart heeft op 13 oktober zijn winkel aan de Demer 21 in Eindhoven heropend. Met deze volledig vernieuwde en ook verruimde winkel, krijgt de ond...

Dit bestelden we het liefst bij Deliveroo
5 oktober 2021Nieuws

Dit bestelden we het liefst bij Deliveroo

Deze maand is het alweer zes jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde en inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en...

''Vis wordt vaak te heet gebakken en vis koken is een doodzonde''
20 september 2021Nieuws

''Vis wordt vaak te heet gebakken en vis koken is een doodzonde''

"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...

Leiden verwelkomt Poké Perfect
2 september 2021Nieuws

Leiden verwelkomt Poké Perfect

Poké Perfect groeit. De afgelopen maanden opende het Nederlandse familiebedrijf – dat gespecialiseerd is in gezonde maaltijden – we...

Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect
27 juli 2021Nieuws

Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect

Het succesvolle healthy food concept Poké Perfect opent in de nabije toekomst 25 nieuwe vestigingen in de Benelux dankzij de investering van It...

Aantal starters in horeca weer op niveau van voor corona
7 juni 2021Nieuws

Aantal starters in horeca weer op niveau van voor corona

Het aantal startende bedrijven in de horeca kwam de afgelopen drie maanden terug op het niveau van voor de coronacrisis. Met name in maart was een pie...

Mens, Bedrijf & Visie: Pascal Ninaber (Upbeatles)
28 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Pascal Ninaber (Upbeatles)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
14 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...

Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns
29 april 2021Nieuws

Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns

Terwijl we ons - onder genot van het eerste biertje op het terras - voorbereiden om tevoorschijn te komen uit een lang jaar van lockdowns, is Del...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
28 april 2021Nieuws

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit
7 april 2021Nieuws

Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 pro...

Burgemeesters willen terrassen graag weer openen
6 april 2021Nieuws

Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mo...

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over
23 november 2020Nieuws

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...

Bakker Bart opent nieuwe vestiging in Enschede Zuid 
12 november 2020Nieuws

Bakker Bart opent nieuwe vestiging in Enschede Zuid 

Bakker Bart opent vandaag - 12 november - haar tweede winkel in Enschede. Met deze nieuwe winkel in winkelcentrum Wesseler-Nering krijgen het ondernem...

SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club
2 november 2020Nieuws

SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

SPAR neemt een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The...

Dunkin’ Opent eerste Mobile Drive Thru in de wereld
8 oktober 2020Nieuws

Dunkin’ Opent eerste Mobile Drive Thru in de wereld

Dunkin’ trekt naar Schaijk. Vanaf zaterdag 10 oktober om 08.00 uur kunnen de Coffee- en donutliefhebbers er terecht voor heerlijke Coffee en Don...

Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume
28 september 2020Nieuws

Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...

Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld
21 september 2020Nieuws

Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants &eac...

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!
1 juni 2020Nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). W...

KHN zet te hoog in met protocol, horeca-vakverenigingen komen met een alternatief
14 mei 2020Nieuws

KHN zet te hoog in met protocol, horeca-vakverenigingen komen met een alternatief

Vakorganisaties VCHO, NHG en ProFri vinden de exacte voorwaarden van eten en drinken ter plekke per 1 juni aanstaande nog onvoldoende om een keihard p...