Bakkerswinkel gaat ook open voor diner

27 oktober 2014 |
Bakkerswinkel gaat ook open voor diner<

Met ingang van 14 november gaat De Bakkerswinkel Amsterdam-West ook ’s avonds open. Te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Net als overdag
kunnen gasten straks genieten van eerlijk, puur, versgemaakt en verrassend eten, zoals ze gewend zijn bij De Bakkerswinkel. Andy Verdonk zal de keukenbrigade coachen en begeleiden. Het aanbieden van diner is een trend bij lunchrooms. Daarover meer in de Lunchroom Markteverkenning, die op 3 november wordt gepresenteerd.
Verandering
De Bakkerswinkel staat bekend om het heerlijke ontbijt, vers gemaakte sandwiches, de feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart en de allerbeste koffie in een fijne, huiselijke omgeving, midden in de stad. De Bakkerswinkel wil voor iedereen een ‘tweede thuis’ zijn; knus, veilig en vertrouwd, modern en openminded. Een unieke plek, met een uitstraling die past bij de omgeving, waar mensen samenkomen ongeacht hun achtergrond. Een plek ook waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en zoveel mogelijk met kwaliteitsproducten uit de streek en van het seizoen. Geen wonder dus dat ze steeds vaker van gasten te horen krijgen: ‘wat jammer dat jullie ’s avonds dicht zijn’. Daar komt nu verandering in!

Tafelen
Gasten zijn welkom voor een kleine of grote maaltijd, voorafgaand aan bijvoorbeeld een film- of theatervoorstelling, of voor een avond lang gezellig tafelen. Alles wordt vers bereid in eigen keuken en er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten die ieder seizoen door de leveranciers van De Bakkerswinkel worden geadviseerd. “Daarbij gebruiken wij het hele product - ‘van kop tot staart’ - zodat we zoveel mogelijk pure, eerlijke en herkenbare gerechten kunnen presenteren”, aldus Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel. Het menu bestaat uit gerechten - van het formaat tussengerecht - om te proeven, naar eigen inzicht te combineren of om met elkaar te delen. Voor de borrel biedt de kaart bijzondere wijnen van Vleck, specialist in ‘Vins Naturel’, en een selectie unieke Nederlandse destillaten. Heerlijk te combineren met bijvoorbeeld eigengemaakte rillette of paté en natuurlijk het versgebakken brood.

Ontmoetingsplek
De Bakkerswinkel is een ontmoetingsplek waar mens, product en omgeving centraal staan. De filosofie van oprichter Piet Hekker is dat stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Die filosofie komt uitstekend tot zijn recht bij de bereiding van de avondgerechten. Andy Verdonk is door Piet gevraagd om het keukenteam te coachen en begeleiden. Andy kookt met respect voor de basiskeuken. Puurheid en eenvoud vormen de basis van de verfijnde gerechten die hij samen met het keukenteam verder zal ontwikkelen. Bovendien zal Andy zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals die zich nu in De Bakkerswinkel Amsterdam-West zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: