Bakkerswinkel gaat ook open voor diner

27 oktober 2014 |
Bakkerswinkel gaat ook open voor diner<

Met ingang van 14 november gaat De Bakkerswinkel Amsterdam-West ook ’s avonds open. Te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Net als overdag
kunnen gasten straks genieten van eerlijk, puur, versgemaakt en verrassend eten, zoals ze gewend zijn bij De Bakkerswinkel. Andy Verdonk zal de keukenbrigade coachen en begeleiden. Het aanbieden van diner is een trend bij lunchrooms. Daarover meer in de Lunchroom Markteverkenning, die op 3 november wordt gepresenteerd.
Verandering
De Bakkerswinkel staat bekend om het heerlijke ontbijt, vers gemaakte sandwiches, de feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart en de allerbeste koffie in een fijne, huiselijke omgeving, midden in de stad. De Bakkerswinkel wil voor iedereen een ‘tweede thuis’ zijn; knus, veilig en vertrouwd, modern en openminded. Een unieke plek, met een uitstraling die past bij de omgeving, waar mensen samenkomen ongeacht hun achtergrond. Een plek ook waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en zoveel mogelijk met kwaliteitsproducten uit de streek en van het seizoen. Geen wonder dus dat ze steeds vaker van gasten te horen krijgen: ‘wat jammer dat jullie ’s avonds dicht zijn’. Daar komt nu verandering in!

Tafelen
Gasten zijn welkom voor een kleine of grote maaltijd, voorafgaand aan bijvoorbeeld een film- of theatervoorstelling, of voor een avond lang gezellig tafelen. Alles wordt vers bereid in eigen keuken en er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten die ieder seizoen door de leveranciers van De Bakkerswinkel worden geadviseerd. “Daarbij gebruiken wij het hele product - ‘van kop tot staart’ - zodat we zoveel mogelijk pure, eerlijke en herkenbare gerechten kunnen presenteren”, aldus Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel. Het menu bestaat uit gerechten - van het formaat tussengerecht - om te proeven, naar eigen inzicht te combineren of om met elkaar te delen. Voor de borrel biedt de kaart bijzondere wijnen van Vleck, specialist in ‘Vins Naturel’, en een selectie unieke Nederlandse destillaten. Heerlijk te combineren met bijvoorbeeld eigengemaakte rillette of paté en natuurlijk het versgebakken brood.

Ontmoetingsplek
De Bakkerswinkel is een ontmoetingsplek waar mens, product en omgeving centraal staan. De filosofie van oprichter Piet Hekker is dat stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Die filosofie komt uitstekend tot zijn recht bij de bereiding van de avondgerechten. Andy Verdonk is door Piet gevraagd om het keukenteam te coachen en begeleiden. Andy kookt met respect voor de basiskeuken. Puurheid en eenvoud vormen de basis van de verfijnde gerechten die hij samen met het keukenteam verder zal ontwikkelen. Bovendien zal Andy zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals die zich nu in De Bakkerswinkel Amsterdam-West zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Koffie & thee Achtergronden
Chiqueolatte laat wensen in vervulling gaan

Vanaf 14 september loopt er bij café Chiqueolatte een wel heel bijzondere actie namelijk de Random Act of Kindness. Bij iedere bestelling wordt een kaartje toegevoegd die ingevuld kan worden met een lieve wens voor iemand anders. Wie gun jij een moment voor zichzelf? En waarmee wil jij hem...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: