Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

21 maart 2018 | Thijs Jacobs

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. 

De aubergine is van alle markten thuis. Voedzaam, supersnel klaar en ontzettend lekker. We kunnen er dan ook niet meer omheen: aubergine is het ultieme comfort food. Wist je bijvoorbeeld dat een van populairste gerechten van groentekoning Ottolenghi geroosterde aubergine met fluweelzachte saffraanyoghurt en zoetzure granaatappel is? Het mooie is: je laat de oven gewoon het werk doen. Net als dit hoofdgerecht van gegrilde aubergine met verkruimelde feta. Klaar in 10 Minuten. Ja, écht 10! Het leven is soms zo simpel. 

Less stress in de keuken

Bakken, stoven, pureren en frituren of grillen op de barbecue - makkelijk en hartstikke gezond! Die glanzende paarse buik zit namelijk boordevol vezels, vitamines en mineralen. Daarom doet ie het ook zo goed in vegetarische gerechten.

Doordeweeks weinig tijd en toch lekker koken? Rooster ‘m even in de oven: dan wordt ie lekker vlezig en zit ie tjokvol umami, die verslavend lekkere smaak van ‘hartigheid’. Weekend? Dat vraagt om een makkelijk, maar bijzonder gerecht, én een tafel waaraan vrienden en familie aanschuiven. Verwen ze met deze vegetarische lasagne. Complimenten verzekerd!

Met 5 ingrediënten een complete maaltijd

Nieuwsgierige trek gekregen? Om je een eindje op weg te helpen geven we je super easy aubergine recepten van max 7 ingrediënten. Zoals deze Melanzana Caprese, een fantastisch Italiaans voorgerecht dat geroemd wordt door Italiaanse nonna’s. Precies 5 ingrediënten gaan erin: aubergine, groene pesto, mozzarella, tomaat enverse basilicum. Maak het jezelf vooral gemakkelijk: muziekje op de achtergrond, glaasje rode wijn binnen handbereik. Extra leuk: Dit smaakvolle torentje kun je heel goed van tevoren bereiden. Handig voor als er gasten komen eten. Of, als je er alleen zelf van wilt genieten.

En via deze link nog meer makkelijke en verwarmende aubergine recepten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
CityTrips
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: