Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

21 maart 2018 | Thijs Jacobs

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. 

De aubergine is van alle markten thuis. Voedzaam, supersnel klaar en ontzettend lekker. We kunnen er dan ook niet meer omheen: aubergine is het ultieme comfort food. Wist je bijvoorbeeld dat een van populairste gerechten van groentekoning Ottolenghi geroosterde aubergine met fluweelzachte saffraanyoghurt en zoetzure granaatappel is? Het mooie is: je laat de oven gewoon het werk doen. Net als dit hoofdgerecht van gegrilde aubergine met verkruimelde feta. Klaar in 10 Minuten. Ja, écht 10! Het leven is soms zo simpel. 

Less stress in de keuken

Bakken, stoven, pureren en frituren of grillen op de barbecue - makkelijk en hartstikke gezond! Die glanzende paarse buik zit namelijk boordevol vezels, vitamines en mineralen. Daarom doet ie het ook zo goed in vegetarische gerechten.

Doordeweeks weinig tijd en toch lekker koken? Rooster ‘m even in de oven: dan wordt ie lekker vlezig en zit ie tjokvol umami, die verslavend lekkere smaak van ‘hartigheid’. Weekend? Dat vraagt om een makkelijk, maar bijzonder gerecht, én een tafel waaraan vrienden en familie aanschuiven. Verwen ze met deze vegetarische lasagne. Complimenten verzekerd!

Met 5 ingrediënten een complete maaltijd

Nieuwsgierige trek gekregen? Om je een eindje op weg te helpen geven we je super easy aubergine recepten van max 7 ingrediënten. Zoals deze Melanzana Caprese, een fantastisch Italiaans voorgerecht dat geroemd wordt door Italiaanse nonna’s. Precies 5 ingrediënten gaan erin: aubergine, groene pesto, mozzarella, tomaat enverse basilicum. Maak het jezelf vooral gemakkelijk: muziekje op de achtergrond, glaasje rode wijn binnen handbereik. Extra leuk: Dit smaakvolle torentje kun je heel goed van tevoren bereiden. Handig voor als er gasten komen eten. Of, als je er alleen zelf van wilt genieten.

En via deze link nog meer makkelijke en verwarmende aubergine recepten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: