Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

21 maart 2018 | Thijs Jacobs

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. 

De aubergine is van alle markten thuis. Voedzaam, supersnel klaar en ontzettend lekker. We kunnen er dan ook niet meer omheen: aubergine is het ultieme comfort food. Wist je bijvoorbeeld dat een van populairste gerechten van groentekoning Ottolenghi geroosterde aubergine met fluweelzachte saffraanyoghurt en zoetzure granaatappel is? Het mooie is: je laat de oven gewoon het werk doen. Net als dit hoofdgerecht van gegrilde aubergine met verkruimelde feta. Klaar in 10 Minuten. Ja, écht 10! Het leven is soms zo simpel. 

Less stress in de keuken

Bakken, stoven, pureren en frituren of grillen op de barbecue - makkelijk en hartstikke gezond! Die glanzende paarse buik zit namelijk boordevol vezels, vitamines en mineralen. Daarom doet ie het ook zo goed in vegetarische gerechten.

Doordeweeks weinig tijd en toch lekker koken? Rooster ‘m even in de oven: dan wordt ie lekker vlezig en zit ie tjokvol umami, die verslavend lekkere smaak van ‘hartigheid’. Weekend? Dat vraagt om een makkelijk, maar bijzonder gerecht, én een tafel waaraan vrienden en familie aanschuiven. Verwen ze met deze vegetarische lasagne. Complimenten verzekerd!

Met 5 ingrediënten een complete maaltijd

Nieuwsgierige trek gekregen? Om je een eindje op weg te helpen geven we je super easy aubergine recepten van max 7 ingrediënten. Zoals deze Melanzana Caprese, een fantastisch Italiaans voorgerecht dat geroemd wordt door Italiaanse nonna’s. Precies 5 ingrediënten gaan erin: aubergine, groene pesto, mozzarella, tomaat enverse basilicum. Maak het jezelf vooral gemakkelijk: muziekje op de achtergrond, glaasje rode wijn binnen handbereik. Extra leuk: Dit smaakvolle torentje kun je heel goed van tevoren bereiden. Handig voor als er gasten komen eten. Of, als je er alleen zelf van wilt genieten.

En via deze link nog meer makkelijke en verwarmende aubergine recepten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: