Amsterdam wederom duurste terrasstad

21 juli 2010 |
Amsterdam wederom duurste terrasstad<

Uit onderzoek is gebleken dat Amsterdam opnieuw de duurste terrassen van het land heeft. Nijmegen is het goedkoopste, zo becijferde horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners in diens jaarlijkse terrasonderzoek op de meest toeristische pleinen en horecagebieden in de 21 grootste steden van Nederland. Landelijk steeg de prijs van een rondje (2 fluitjes, 2 koffie, 2 rosé en 2 fris) dit jaar met 2,6 procent ten opzichte van 2009 naar 18,66 euro. Voor het zevende jaar op rij is de hoofdstad van Nederland de duurste terrasstad. Hier betaalt men gemiddeld 21,15 euro voor dit rondje drank. Met gemiddeld 17,48 euro voor de genoemde bestelling is men het goedkoopste uit in Nijmegen.

Zelfde top 3 als 2009
De top 3 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2009. In Amsterdam, als vanouds de duurste terrasstad, steeg de prijs met 2,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Den Haag (20,13 euro) en Rotterdam (19,68 euro) bezetten de tweede en derde plaats, de prijzen zijn hier gestegen met respectievelijk 3,7 procent en 2,7 procent.

Arnhem stijgt, Maastricht daalt
De meest opmerkelijke stijger is Arnhem. In 2009 (17,60 euro) nog op de achttiende plaats, in 2010 (18,16 euro) staat de stad op een zesde plek. De meest opmerkelijke daler is Maastricht waar de prijzen nauwelijks werden verhoogd (0,4 procent).
Hierdoor daalt Maastricht van een achtste naar een zeventiende plek.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: