Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort

9 mei 2016 |
Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort<

Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat de tafel gedekt wordt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Van
vrijdag 13 t/m maandag 16 mei wordt het Burgemeester Brouwerplantsoen een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast meer dan 25 nieuwe mobiele keukens is er een uitgebreid muziek- en kinderprogramma en een markt. De toegang is helemaal gratis.

Food trucks
Elk jaar verandert het aanbod van food trucks op Lepeltje Lepeltje. Nieuw dit jaar zijn bijvoorbeeld de Pieperboys Luuk en Jelle. Met een leeftijd van 15 jaar zijn zij de jongste ondernemers van Amersfoort. Ze verkopen de heerlijke twisted potato; een biologische aardappel die in een spiraalvorm op een stokje wordt gedraaid. Ook bijzonder is BUGZZ, bij hen kan je verrukkelijke insectjes proberen. Mr. Jerk serveert vanaf hun rokerige BBQ-barrels vlees gemarineerd in traditionele Jamaicaanse kruiden, scotch bonnet pepers en limoen. Het aanbod van de cateraars is zeer uiteenlopend en er is voor ieder wat wils.

Fris en afwisselend
"Dit Pinksterweekend zijn we alweer aan de derde editie van Lepeltje Lepeltje toe en je merkt dat de stad het festival echt omarmd heeft. Het is een ontmoetingsplek waar je vrienden en oude bekenden tegenkomt en we zien dat veel mensen terugkomen. Daarom vinden we het belangrijk dat de programmering elk jaar verandert; zo staan er dit jaar 25 nieuwe mobiele keukens. Op deze manier blijft het een fris en afwisselend festival waar altijd veel nieuwe dingen te ontdekken zijn", aldus Paul Niezen, organisator van Lepeltje Lepeltje.

Mexicaanse burger
Een bijzonder nieuw gerecht is de Lepeltje Lepeltje Burger, die is samengesteld door een prijsvraag op social media. Middels een oproep op Facebook kon men de lekkerste, gekste en sappigste suggesties doen. Een Mexicaanse burger kwam als winnaar uit de bus en wordt tijdens Lepeltje Lepeltje door Hotmamahot voor de hongerige bezoekers geserveerd.

Livemuziek
Tijdens het hele weekend treden er veel lokale bands op. Op zaterdag host poppodium Fluor het live podium met de Amerikaanse blues- en rock 'n roll formatie Revel In Dimes, Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy en garage electropunkers 45ACIDBABIES. DJ's spinnen de lekkerste platen, zo draait Benjamin Herman van jazz bigband New Cool Collective en zelfs Burgemeester Bolsius komt zijn DJ-skills vertonen. Op zaterdag is er in Fluor een spetterende afterparty met de 12-koppige brass band Gallowstreet.

Kinderprogramma
Van zaterdag tot en met maandag zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen zoals interactief theater, kinderyoga, een heuse limonadefabriek en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteit

Meer dan 60 lokale ondernemers presenteren hun ambachtelijke en creatieve producten op de markt. De marktkramers wisselen per dag en er is van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

Duurzaamheid
De organisatie is van mening dat iedereen moet genieten van lekker eten en drinken, maar dit wel op een duurzame manier moet. Daarom heeft Lepeltje Lepeltje maatregelen genomen om het voor iedereen wat fijner te maken in de wereld. Zo biedt elke cateraar minstens één vegetarische maaltijd aan, zodat iedereen een ruime keuzevrijheid heeft. Het afval van de cateraars wordt gescheiden: zo worden etensrestanten omgezet in biobrandstof en glas gerecycled. Op het festival zijn alle bordjes en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal en drank wordt geschonken in hard plastic bekers.

Voedselbank
Ook dit jaar gaat de helft van de opbrengst van de entreebeker naar de Voedselbank Amersfoort. Vorig jaar doneerde Lepeltje Lepeltje 38.000 eieren en 1.500 kilo kaas, waardoor 400 gezinnen een half jaar lang waren voorzien. Bezoekers van Lepeltje Lepeltje betalen bij hun eerste drankje eenmalig een half muntje voor een beker. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden minder bedeelde gezinnen enorm geholpen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: